Skip to main content

Rozdělení dvojčat po rozchodu

Posted in

Hezký den všem. Mám 11letá dvojčata, s jejich otcem nežijeme už více než 6 let. Nejprve jsme měli střídavku po dni (!!)- děs běs, bylo to na základě požadavku otce, protože to časově jinak nezvládal. Předloni udělal otec fest sviňárnu (obvinění mého partnera ze sexuálního zneužití dcery!-2xpolicií odloženo, neboť se nic nestalo), tak jsem zažádala u soudu o střídavku po týdnu. Soud to hned na 1. stání odklepl. Jenže otec začal dělat další sviňárny, odmítl se mnou úplně komunikovat, dětem zajišťoval kroužky a další věci zcela v rozporu s nějakým mým návrhem, dceru začal brutálně manipulovat, ve všem jí vycházet vstříc atd. Máme zápisy z OSPODu, že otec působí nevýchovně a odmítá se se mnou o čemkoli bavit, dcera chodí k psycholožce, evidentně celou tuto dlouhodobou anabázi nezvládá. Nemůžu jí nic říct, jakmile po ní něco vyžaduji (udělat úkoly, pomoc s věcmi...), tak hned volá tátovi, že jí ubližuji, křičím na ní a že chce k němu. Otec si nyní podal žádost k soudu o svěření obou dětí do jeho výlučné péče. Soudkyně nařídila mediaci a odložila na neurčito. Dcera stále tvrdí, že chce být jen u táty, že jí se mnou není dobře. Syn je v pohodě, krásně vše zvládá a chce být s oběma stejně. OSPODem bylo již loni nařízeno podstoupit terapii v rodinném krizovém centru. Poté, co otci sdělili, že hlavní problém je, že se mnou nekomunikuje a že tím dcera trpí, ukončil terapii, že se mnou prostě komunikovat nikdy nebude. Vše doloženo k soudu. Advokátka mi sdělila, že pokud dcera bude stále trvat na tom, že chce být s otcem, soud jí nakonec stejně vyhoví. Což je pro mě děsná představa. Já stále trvám na týdnu a týdnu. Máte tu prosím někdo zkušenost s rozdělením dvojčat? Že jeden funguje ve střídavce (nebo výlučné péči jednoho rodiče) a druhý ve výlučné péči druhého? Předem díky.

Dcera

Obrázek uživatele LadaVac

má evidentně u tatínka hlavní slovo a u vás doma konkurenci v podobě vašeho současného partnera.
Ano,zažila jsem ze své praxe rozdělení dvojčat.Bohužel tím utrpí i vztah sourozenců,ale někdy to jinak nejde.
Přeju vám,abyste měli dobrou mediátorku.

To chápu

Obrázek uživatele Janact

Taky bych se bala co z ni vyroste. Jenže takhle to není o nic lepší.

K psycholozce by měl on sám. .. přesně na to vypadá že nemá žádnou ženskou, jinak byl nebyl takhle umanutej. ..

Právě že partnerku nemá od

Právě že partnerku nemá od doby,co jsem se na něj vykašlala. Upnul se na děti, hlavně na dceru a otevřeně deklaruje, že se se mnou bude soudit tak dlouho, dokud nedostane děti (nebo aspoň dceru) do své péče.
Náročné to je neskutečně. Nechce se mi ji mu nechat, protože už teď mám obavu, co z ní vyroste. Co řeší s psycholožkou vím, chodím tam a ní. Snaží se, aby sama přišla na to, co je správné, ale dcera má bohužel úplně posunuté vnímání některých věcí, takže leccos nechápe. Neuznává autority, ve vypjatých situacích se chová nekontrolovatelně, nezvládá emočně vypjaté situace atd. Jediný, komu bezmezně věří, je otec.

Je smutne jak otec k tomu pristupuje

Obrázek uživatele Janact

A nic dobrého z toho nebude.
Věřím ze je to moc těžké určite si to neumím ani představit , ale určite by se i tobě nakonec ulevilo, kdyby dcera zkusila byt s tátou. Vždyť te ty naschvaly musí vyčerpávat ;-/
Má tvuj bývalý nějakou partnerku? Nebo je jeho náplní zivota jen otravovat tebe ?

Psycholožka ji nedokaze otevřít trochu oči, aby pochopila, že ji tata tímto přístupem do života moc nepomůže?
Nevis co tam řeši?

Dceři se nelíbí, když na ni

Dceři se nelíbí, když na ni zvýším hlas a něco po ní chci. Když byly děti menší, klidně jsem jim dala na zadek a to se otci nelíbilo. On k dceři přistupuje tak, že vše,co ona řekne a chce je předem splněno. A soustavně už několik let dělá přesně pravý opak toho, co já navrhnu nebo chci. Otevřeně vystupuje proti mě před dětmi. Kluk je ale mentálně někde úplně jinde a sám si udělá názor, kdežto dcera ne. Třeba teď telefonuje s otcem, za 10 minut má večerku, tak jsem jí šla říct, aby končila, uklidnila si stůl a vykoupala se. Na to ona sdělí do telefonu otci :"máma zase otravuje". Myslíš, že jí napomene? NE! Naopak jí to ještě odsouhlasí. Takže asi tak.

Já bych s tim asi souhlasila

Obrázek uživatele Janact

A z jakeho duvodu je dcera tolik proti tobe? Vis to ? Neverim, ze jen proto,že ji tata rozmazluje - nebo ano?

Zkusila bych s dcerou promluvit (mam 10ti lete deti) -sedla si? promluvila si s ni.

Pokud je však v teto fázi, že je "zabejcena", a vše co uděláš je špatne - asi bych to dovolila s tím, že dceři bych vysvětlila ze se může kdykoliv vrátit. Ze ji máš ráda,ale když si to preje, ze to udělas pro ni. Třeba se vyčistí vzduch, odpočinete si od sebe a bude to lepši,.
Nemá cenu ji držet násilím, to vše jen zhorší, třeba si takhle uvědomí ze mamu má jen jednu a ze u táty ty povinnosti bude muset mít taky... Ono i tatinkovi se to zají.

Neumím si představit celou situaci jak to u vás funguje..Jak to musi byt tezke ... hlavne pro deti v tomto veku a chybu bych hledala ve Vas dospělých. ... zejména vy by jste si meli sednout a v zájmu psychickeho zdraví svých děti se na něčem kloudném domluvit...

Ale osobní zkušenost nemám

To mne moc mrzí, co se Vám

Obrázek uživatele Veronika_473

To mne moc mrzí, co se Vám děje, našim klukům je stejně....
Zkušenosti nemám, žiju jen v (možná naivní) představě, že střídavka se uplatňuje tehdy, když jsou oba rodiče schopni spolu komunikovat. Pokud jedna strana nekomunikuje, asi je to blbá varianta.... Nevím ale, co by v téhle chvíli bylo lepším řešením. Jen držím palce, ať je líp.