Skip to main content

zubne kazy - hlavne pre KatkuAd

Posted in

Ahoj Katko, pred nejakym casom si pisala, ze tvoje deti maju pokazene zuby. Ako sa to pokracuje dalej? Zastavilo sa to? Ja chodim s nasimi od malicka kazdy polrok na kontrolu, doteraz (9 rokov) mali obidvaja zuby v poriadku - kazdy iba 1 kaz. Vcera som bola znovu na kontrole, a jednemu synovi nasli 6! kazov, nastasie iba na mliecnych zuboch. OK, dve diery (zuby 4 a 5 vedla seba)som mu sama nasla pred Vianocami, to som si povedala ze vydrzia kym mame termin, ale tie dalsie styri ma dost nemilo prekvapili. Je teda pravda, ze nasi chlapci umyvanie obcas odflaknu, obcas na seba vyzradili ze si namocili kefky, ale zuby neumyli. Ale kedze doteraz neboli problemy, brala som to dost nalahko. Odteraz nebudem. Len som prekvapena, ze tak rychlo sa mu to kazi. Ziadne vyrazne zmeny v stravovani alebo mlsani sladkosti nema. Jedava a pije to iste ako predtym. Dalsi problem je, ze vcera mu opravili iba jeden zub, a hned vecer mu ta plomba vypadla. Na dalsie opravy sme objednani az 8 a 14 februara, skor nemali termin. Chodia do detskej nemocnice. Tak skusim prehovorit mojho zubara, aby ho zobral skor. Mate este niekto takuto skusenost, a ako sa to u vas vyvija dalej? Ahoj, Martina

Katko

Obrázek uživatele Janact

muzou mit zuby po kde kom...
U nas mamka zuby v 75ti super, prababicka taky...

Ale vidis, ze se snazi , cisti a stejne tolik kazu... to neni fer ..

Bylo by fajn to hodit na

Obrázek uživatele KaterinaAd

Bylo by fajn to hodit na genetiku, ale ja měla první kaz v 15-ti a manžel až po svatbě:-).
Kaja si zuby čistí pěkně a poctivě, kluci podle toho jak spěchají k TV - na druhou stranu, jsou schopni si jít i půl hodiny po uložení k spánku zuby precistit, zřejmě spatne svědomí:-)

Ano Vladi,

Obrázek uživatele Janact

To urcite. Ja jen, aby nebylo detem krivdeno...:-) treba se snazi, cisti perfektne a stejne se jim zoubky muzou kazit...

souhlasím, pamatuji si na

Obrázek uživatele Vladkax

souhlasím, pamatuji si na spolužáka, který si pořádně vyčistil zuby až před maturitou na jedné velmi vydařené třídní akci :-) a ten myslím nemá žádnou plombu doteď.... a moje sestřenice taky, ta to flákala vždycky.... ale jsou to asi vyjímky, běžný smrtelník na tom zdraví zubů musí makat...

zastanu se dětí

Obrázek uživatele Janact

ono je to z velké části i genetikou.
já jdu ve svém rodu v linii té lepší části a ve svých skoro 40ti letech mám jedinou plombu. zubům věnuji běžnou údržbu, stejně tak děti a zuby mají v pohodě.. a nedělám si iluze, že to čištění kolikrát lemplujou.... KLEPU NA VŠE CO MŮŽU!!!

kamarádka si čistí zuby vším možným a stejně se ji kazí šíleným způsobem. je o několik let mladší a nemá snad jediný zub, který by neprošel u zubaře opravou...

Považuji to témeř za zázrak,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Považuji to témeř za zázrak, ale máme hotovo. Včera opravila Markovi poslední zub, jeden opravila i Karolíně a Vítkovi jeden vytrhla a teď už je prý vše ok. Čeká nás až v dubnu preventivní prohlídka. Znamená to, ze od poslední kontroly (zřejmě ten duben) se žádný nový kaz neobjevil. Starší dvojčata měla převážnou část kazu na zubech, které už chtěly ven.
Doufám, ze to moje děti vezmou jako velké varování a příležitost k poctivě péči.

Ahoj. U nas nastalo vyrazne

Obrázek uživatele Lucka V.

Ahoj. U nas nastalo vyrazne zlepseni az pravidelnou zubni hygienou. Kkuci chodi dvakrat do roka a pak pouzivanim jednostetinoveho kartacku a mezizubnich kartacku.

Ahoj Martino. My jsme pořád

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ahoj Martino. My jsme pořád ve fázi "oprav". Na dva měsíce jsme vynechali a hned jsem dostala sprdunk, že je to zanedbané. Jeden zub už musel i ven, ale tam mě aspoň trochu těší to, že byla dr. dle rtg překvapená, že běžně roste stálý až kolem 11-ti let a Markovi se už klube (6 let). Ještě mu zbývá opravit jeden.
Průšvih je v tom, že teď jsem chodila s Markem, skoro každý týden, a teď čeká prohlídka dvojčata a obávám se, že budu mít zas na dva měsíce vystaráno.
Čistí si ráno i večer, občas přečistím já, ráno klasický, večer elektrický...a všechno málo:-(

Tak na preventivku jedeme za

Obrázek uživatele Vladkax

Tak na preventivku jedeme za necelou hodinu :-) a jsem taky moc zvědavá, protože naše holky to čištění hodně flákají. Já jim zuby nedočišťuji, ani to nebudu dělat teď před kontolou. Pokud to budou mít vyčištěné blbě, tak doufám, že jim to dr "osolí" .
Momentálně je mi to ale tak trochu jedno, budou mi tam trhat osmičku, takže nezvy mám zacílené jinam ....