Skip to main content

Pomoc - noční spánek

Dobrý den, ahoj maminky,

mám velkou prosbu. Mám dvojčata - 13 měsíců stará. Náš problém je noční pití. Bohužel děti se budí několikrát za noc a chtějí lahvičku s UM.

Vypadá to asi takto. Ve 20 hodin jdou spát (v 18 hod večeře, ve 20 hod lahvička 150 ml), před 24 hodinou se již budí, dáváme 150 ml kaše. Kolem 2 hodiny zase, dalších 150 ml UM. Pak ještě ráno - cca od 4 hod do 6. Samozřejmě, když je bolí zuby nebo něco podobného, tak je počet probuzení ještě větší. Už jsem z toho samozřejmě hrozně unavená, neboť každý se často budí v jiný čas. Budí se i navzájem (spí s námi v ložnici, každý má svoji postýlku).

Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se vám podařilo toto odnaučit? Snažíme se "dávky" postupně snižovat, či někdy vůbec lahvičku nedat (ale to je prostě řev a já to po půl hodině většinou vzdám...)
Moc děkuji.

Jak to u nás vypadá dneska

Ahoj, dobrý den všem. Věřím, že někdo bude možná v budoucnu řešit stejný problém, tak píšu, jak to po měsíci u nás vypadá.

Začali jsme snižovat dávky, dáváme mléko na noc (hodinu a půl po večeři), max. 90 ml (pomůže jim usnout). U holčičky se nám přes noc podařilo mléko úplně odbourat (když se probudí, tak dám napít čaje - lepší varianta než sladké mléko). U kluka je to pořád boj, ale také úspěch - ředěná kaše kolem půlnoci a pak hodně ředěné mléko až kolem 5 hodiny, dřív se snažím nedat - nosím, dávám k nám do postele..... Dávka max. 90 ml. Z velké části je to opravdu zvyk s jejich mega žravostí. Takže pokračujeme dál a bojujeme.....

asi bych je vystrnadila z

asi bych je vystrnadila z ložnice - nejlépe každý (dvojče) do jiného pokoje, abyste je při spánku nebudili vy a oni vzájemně. U nás se taky večeřelo kolem 18-19hod, pak usnuli a než jsem šla spát (cca 21-22hod), tak jsem jim dala (oni spali) UM co nejvíce (min 210). Lahvičku mi vytáhli, ani se neprobudili a spali až do rána. Je to boj a myslím, že se již jedná o zlozvyk než o hlad. Radka

Já jsem to měla takto u

Já jsem to měla takto u dcery. Ve 13 měsících jsem jí dávala mléko i pětkrát za noc, což znamenalo, že jsem ji musela někdy i dvakrát přebalovat. Bylo to zoufalé. Byla taky hodně žravá, ale z hladu to asi nebylo, spíš si navykla, že ji v noci ukonejším mlékem. Jediné, co pomohlo, bylo jí v noci vůbec nic nedávat. Pár nocí horor, ale pak si zvykla. Budila se i pak, ale prostě jsem si ji vzala do postele a poklimbávala, už jsem nevstávala, abych jí něco připravovala, bylo to významně lepší. Ale to horší spaní má asi od přírody, dokonce i teď v osmi letech hůře spí (to už ale moc nevím, jen když máme návštěvu a spíme u dětí v pokoji). Nevěřím, že dítě po jednom roce má takový hlad, že by muselo v noci něco dostávat.

Hezký večer ,já asi

Hezký večer ,já asi neporadím, u nás to totiž bylo to samé, s tím rozdílem, že pili jen mléko, vyzkoušela jsem všechno, zasytit, nedat, dát ošizené a nebo dát vodu , nic nepomohlo, budili se a to nepovídám do čtyřech let, pravda poté již jako starší ve větším časovém intervalu, ale budili a dcerka, nyní 25 měsíců, dlouho kojená, nyní se navečeří, v devět usíná (od osmi v posteli), ale stejně se budí mezi půlnocí, druhou hodinou, když je dobrá konstalace - a nedostává nic UM odmítala, ani napít nechce, prostě se jen budí a pak ještě kolem čtvrté opět... tak já nevím, jsme s tím taknějak smířená, že prostě to takto je, ale u dvojčat jsem zkoušela vše, a bylo to k ničemu, jen jsem se tím trápila, že dělám něco blbě... tak asi jsme Vás nepotěšila, ale moc přeji, aby se to srovnalo.

A co na to řika doktorka.

Obrázek uživatele Lucka V.

A co na to řika doktorka. Tedy myslim na ty denni davky jidla? Me z toho co pisete pripada ze se prejidaji. A to je zlozvyk. A verim ze se budi hlady. Kdybych neprestala deti v noci krmit delam to dodnes.
Ja osobne bych si zapsala co deti jedi pres den a v noci aspon tyden a poradila se s doktorkou ohledne skladby jidelnicku a denich kalorii a pokud pres den jedi dostatecne nocni jidlo bych urychlene odbourala.

radu, jak zklidnit děti

Obrázek uživatele Vladkax

radu, jak zklidnit děti nemám, nám v noci řvala jedna holka do tří let... zpětně bych trvala na nočním střídání rodičů, nebo alespoň na jednom dni z víkendu, kdy bych spala od večera do rána a měl je na starosti otec.

děkuji

Holky, děkuji za postřehy. Naše děti jsou opravdu hodně záživné. Dost často mají k večeři i maso, dohromady toho sní jako jeden dospělý (nepřeháním). Opravdu se je snížím večer hodně zasytit. Jinak když jsem v noci zkusila vodu, tak tu nechtěli pít...

Taky bych zkusila dat vetsi

Obrázek uživatele fretuska

Taky bych zkusila dat vetsi veceri.. co veceri? Nejedi jen masozeleninu? Je to neco hutnejsiho? Kase bych ev. taky dala vic, nebo kasi misto vecere a vic... a v noci zkusit misto mleka vodu - zda-li to neni zizen... pokud ne, tak si myslilm v tomhle veku muzou mit jeste 1 mleko v noci v pohode...

-

Nemohou mít žízeň? Ja jsem jen kojila, ale v 11 m se dcera strašně budila i pres nakojeni. Pak jsem zkusila vodu a bylo po problému.

Co upravit stravu?

Obrázek uživatele Janact

Zmenit vecerni jidelnicek? Prijde mi ze maji hlad.proto se budi ...co dat tu veceri az na 20h? A predtim dat mleko? A pred tou pulnoci dat vice kase? Snedly by to deti?
Chce to asi vyzkouset... tohle jim evidentne nestaci...

Nedar jim nic asi neni dobre, protoze maji hlad dle meho a neni to zlozvyk...

Aby se vzbudily treba az na ranni mleko kolem 5-6h...