Skip to main content

Tip na výlet v Praze

Obrázek uživatele Radunka
Posted in

Dávám tip na výlet v Praze - muzeum zemědělství na Letné.Nikdy by mě nenapadlo tam jít,ale dnes jsme na doporučení byli a za 4 hodiny to rozhodně všechno nestihli.Bavilo nás to všechny,je to hodně pro děti, vstupné 110 Kč dospělí, děti zdarma...a dnes jsme taky chytili vstup v rámci státního svátku vstup bezplatně.

1 hodina po tmě

Jani probíhá to tak, že seš skutečně celou hodinu v naprosté tmě. Průvodkyně (nevidomá) uděluje pokyny, jak se máš orientovat, tj. chodíš podél zdí a mj. tipuješ v jaké místnosti zrovna jsi, procházíš jakože klasickými bytem. Pak tě vezme do "lesa", kde jdeš mj. po lávce, střetneš se tam se zvířetem (pískací hračkou), jdeš na verandu, kde slyšíš bezprostřeně auta, pak do galerie a nakonec do baru. Mě to ze začátku úplně příjemný nebylo, ale už jsem jednou byla v kavárně po tmě od Světlušky, takže jsem ten pocit znala a taky jsem měla dceru s sebou, která se taky zpočátku docela bála, takže jsem hrála hrdinku a uklidňovala ji. Ale tím, že se překonáš, tak je to fakt silný a hodně zajímavý zážitek, takže já jen doporučuju...

jak prohlídka probíhá?

Obrázek uživatele Janact

mám totiž velmi nepříjemný pocit ze stísněných prostor a tam, kde nemůžu najít dobře východ, či kde nedohlédnu na východ (uzavřené labyrinty, zrcadlové bludiště) , tak mám obavu, zda bych v té tmě nezpanikařila :-O

dětem bych však ráda dopřála, tak zda je mám vyslat jen s tatínkem ?

Ahoj, a co konkrétně se Vám

Ahoj, a co konkrétně se Vám nejvíc líbilo? Manžel by nás tam taky chtěl vzít.

Ahoj, absolovali jsme

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, absolovali jsme Neviditelnou výstavu i Zemědělské muzeum a byli jsme nadšeni my i děti z obojího! :) Zítra se chystáme na Japonské dny v Kongresovém centru, snad to bude stát za to - děti se těší na work shopy :)

Taky jeden tip

Ahoj, jj osobně jsem sice nebyla, ale byla moje máma s dětma a taky se jim to líbilo. Já za sebe přidávám jeden tip v Praze, kde jsme byly pouze já s dcerou tento víkend. Je to neviditelná výstava v Novoměstské radnici na Karláku, kdy si vlastně hodinu vyzkoušíš, jaké je to být nevidomý. Tj. za naprosté tmy procházíte místnostmi v bytě, á la na verandě nad ulicí, v galerii a v baru a je to hodně silný zážitek. Dcera - 9 let - celý zbytek dne nemluvila o ničem jiném.
T.