Skip to main content

IQ testy dospělých

Obrázek uživatele Vladkax
Posted in

Ahojte, nedělal tu někdo prosím IQ testy u Mensy? Zajímal by mě na to váš názor.... Není tu někdo členem Mensy? Piště klidně na duomamina@seznam.cz Díky! V.

To vzdycky kdyz se rozdeli

Obrázek uživatele Lucka V.

To vzdycky kdyz se rozdeli deti co to potrebuji :)

Dík ☺. Ono je to naštěstí tak

Obrázek uživatele LucieR

Dík ☺. Ono je to naštěstí tak nějak bez problémů.

takže vy máte každou holku v

Obrázek uživatele Vladkax

takže vy máte každou holku v jiném ročníku ???? Tak to smekám a fandím!

U nás to vzniklo na

Obrázek uživatele LucieR

U nás to vzniklo na doporučení PPP kam Zuzka docházela. Druhou jsme testovat nenechali, ačkoliv byla s námi a Michal si to dal se Zuzkou spíš jako psych. podpora. Řešili jsme před nástupem do školy, jak to se Zuzi bude, my tady totiž nemáme žádné možnosti a na gymplu ty testy zrovna probíhaly, byla to spíš náhoda. Ale nakonec nám testování dost pomohlo. Zuzku nechali přeskočit ročník, což byla jediná, i když ne třeba úplně nejlepší možnost, jak jí nezabít na rok mezi dětmi, kteří bojují se spojováním písmen.

v reálném životě tu informaci

Obrázek uživatele Vladkax

v reálném životě tu informaci asi člověk moc neužije, ale některé vysoké školy prý od určité velikosti IQ berou studenty bez přijímaček. Které to jsou fakt netuším :-)
Na druhou stranu ta informace asi pomůže v případech, když dítě je nějaké "divné". Ta divnost může být právě v tom, že je inteligencí někde hodně vysoko a v běžné populaci vlastně trpí. A tím, že se mu někdo začne věnovat tak, aby se mohlo lépe rozvíjet, přestane být "divné" nebo problémové. A dospělý si třeba začne víc věřit.

A u těch dospělých je to asi o možnosti se setkávat se stejně "postiženými" lidmi, co jsem tak slyšela, v hospodě u piva luští šifry a hlavolamy :-) A mají zajímavý časopis :-)

A k čemu je to dobré?

Na co se dá využít ta kartička do Mensy? Kromě toho, že je pozvaný na různá zajímavá setkání. Je to plus bod třeba v přijímačkách na gymnázium? Podle mě není. Uvažovala jsem také o tom, že se se synem na testy vypravím, ale dokazovat si, že je chytrý to si myslím nemusím, vidím to na výsledcích ve škole..tak mi nějak uniká smysl těch testů. Sama jsem také před léty byla, dělali jsme testy povinně celá třída, ale informace o IQ mi nikdy v životě moc k ničemu nebyla :-)

Lucko díky. Podle fotek

Obrázek uživatele Vladkax

Lucko díky. Podle fotek usuzuji, že študáci na ty akce právě moc nechodí :-) Ti, si myslím, mají jediný cíl, a to je ten papír s výší IQ
Holky jste nechaly testovat sami, nebo měli nějakou testovací akci ve škole? Moje neteř jednou takhle přišla ze školy s kartičkou Mensy :-)

U nás je Zuzka a přítel. Ale

Obrázek uživatele LucieR

U nás je Zuzka a přítel. Ale mi na žádném setkání zatím nebyli, jelikož prostě není čas. Samozřejmě se často bavíme o tom, že vyrazíme, kvůli Zuzce. Na testech bylo 99 % mladých studujících, tak podle toho typuji setkání. Na mail mi chodí skoro denně pozvánky na akce - většinou exkurze, poznávací výlety, návštěvy expozic se spec. výkladem, pobyty, deskohraní...ale chodí mi jen ty, ve které je i dětská.

stránky jsem viděla, jde mi

Obrázek uživatele Vladkax

stránky jsem viděla, jde mi spíše o celkový dojem zúčastněných. Jací ti lidi tam jsou, jestli ta setkání stojí za to, co se tam dělá atd.
mmch, mají pro děcka tábory, i pro nemensovní, prý jsou super.

Delala jsem pred lety. Clenem

Obrázek uživatele Lucka V.

Delala jsem pred lety. Clenem nejsem. Muzu ti poslat kontakt na pani co ti odpovi na vsechny otazky. A nebo napis koordinatorovi podle mista bydliste. Na strankach maji vsechny informace.