Skip to main content

Adršpach

Obrázek uživatele Janact
Posted in

V srpnu jedeme na 4 dny do Adršpachu co kromě skal určite nevynechat?
Jedeme prvne v živote!!!

Děkuji :-)

Tak to jste dobří,že jste to zvládli,

Obrázek uživatele LadaVac

mě to tam v létě už odrazuje.

Lado

Obrázek uživatele Janact

Na Tvé tipy už časove už nedošlo.
Tak priste.
My jsme zvládli skaly v Adršpachu, jsou tedy nádherné. Ale lidi tam bylo jako když jsme přijeli se zájezdem ;') neuvěřitelne množství lidi ! Opravdu jsme šli v davu.a to když jsme po poledni oDC házeli. Bylo tam snad ještě 1x tolik lidi. To jsem nikde ještě neviděla!

Lucko

Obrázek uživatele Janact

Díky za tip.
Dobrošov byl super. Opravdu zajímave místo.
Spojili jsme to i s Jiráskovou chatou a rozhlednou Signál.
Stavebnice Merkur děti taky zaujala, fajn ze si tam muzou pohrát.

Já mám moc

Obrázek uživatele LadaVac

ráda průchod mezi Adršpaškými a Teplickými skalami,tzv. Vlčí roklí,není tolik zatížená turisty.http://hradec.idnes.cz/v-adrspachu-se-otevrela-vlci-rokle-d5z-/hradec-zpravy.aspx?c=A140711_153353_hradec-zpravy_pos
Pak se mi moc líbí trasa z Teplic nad Metují na zámeček Bišík,asi 4,5 km lesem,krátká a příjená tůra / Bischofstein/,kde i dobře vařili a je u toho velké dětské hřiště.
Pak Broumovské stěny s poutním místem Hvězda,je u toho taky velmi hezká možnost posezení,občerstvení,
Ratibořice v létě bývají Václavák,takže sice procházka z České Skalice Bažantnicí k zámku je i v horkých dnech příjemná,ale přeplněná turisty.
V Ratibořicích je kromě klasiky / pomník,mlýn,zámek/ možnost nově navštívit Herecké muzeum a taky se velmi dobře najíst http://hereckemuzeum.cz/
A určitě by se k tomu zvládla Žernovská rozhledna http://www.treking.cz/regiony/zernov-rozhledna.htm

Broumovský klášter je krásný.

Obrázek uživatele PetraN

Broumovský klášter je krásný. Úžasná atmosféra toho místa.

Nechat auto v Teplicích a jet do Adršpachu a pak se vracet přes obě skalní města (nebo naopak, podle toho, kde budete bydlet) je dobrý tip, tak se dají skály zvládnout za den i s dětmi. Pokud byste se vraceli do místa, odkud jste vyšli, tak to s dětmi doporučuju jeden den Adršpašské skály a druhý den Teplické. Dá se to zvládnout i jako okruh za den, s partou kolegů jsme to ušli, není to kilometrově hrozné, ale hodně schodů, dolů, nahoru, byli jsme dost unavení a to všichni chodíme. S dětma jsem to pak už raději rozdělila na dva dny.

Nachod

Obrázek uživatele Janact

Taky radi chodime Ostaš je pekny. A Merkur bude zajímavy pro děti. .
Děkuji za tip

A ta 13 komnata zni tajemne :-) Mrknu na stránky... Zda i pro 8,5 lete děti?

Jasne. Zalezi na tom kde

Obrázek uživatele Lucka V.

Jasne. Zalezi na tom kde bydlite. My bydleli ve skalici ctyri dny. Byli jsme v Broumove hrali jsme 13. komnatu. V tom dobrosove. Na ostasi. V adspachu. Polici nad metuji v muzeu merkuru. A jeden den ratiborice a skalice. A nachod zamek. Hodne chodime. Tak ten adspach jsme treba dali tak ze jsme nechali auto na nadrazi v teplicich nad metuji. Jeli vlakem a pak cely den prochazeli krizemkrazem skalni mesto a na nadr dosli pro auto pesky. Atak pod. Je tam toho mraky k videni a vsechno krasny. Je to jeden z nejhezcich koutu cr. Aspon pro me.

Do Adršpachu prvne

Obrázek uživatele Janact

Takže to tam vůbec neznáme

Prvne v zivote kam? Do

Obrázek uživatele Lucka V.

Prvne v zivote kam? Do skal?
Ja doporucuji stolovou horu Ostaš a cestu na kocici hradek. Narozdil od Adršpachu nemusite deti porad napominat at neopousti cesticku a at se nedotykaji skal.
U Nachoda je perfektni vojenska pamatka. To se libilo i me i kdyz jsem holka. Dobrošov myslim.