Skip to main content

Kde je Vatema?

Obrázek uživatele Natálie79
Posted in

Tome a holky, kam se vlastně poděla Vatema? Začala jsem s redukční dietou a ráda bych se od ní něco dozvěděla... Ona tak úžasně zhubla! Potřebovala bych shodit asi tak 260 kg :-D

Je tam fakt krásně. Taky jsme

Je tam fakt krásně. Taky jsme byli ubytovaní v Jetřichovicích, ale ještě před dětmi. Dokonalé výchozí místo. A na jídlo jsme se stavovali v Doní Chřibské Na Stodolci, vařili tenkrát skvěle.
U nás je tolik nádherných míst, to by se ani za rok neobjelo. Co máme děti, líbilo se nám moc v Bedřichově v Jizerkách a taky v Harrachově.

Chata Říp

Obrázek uživatele Janact

Holky, chata je fajn, jen tedy neni tam moznost polopenze, stravovani je vlastni. Je tam plne vybavena kuchyn, jidelna, spolecenska mistnost s tv. Venkovni sezeni.
Ubytko fajn, ciste. Levne. Rodinne pokoje maji svoje wc + sprchu na pokoji.

V jetrichovicich je obchudek, x restauraci, infocentrum, koupaliste a je to vychozi misto na turisticke vylety v ceskem svycarsku.

Kdyz budete chtit muzu dat spoustu tipu na vylety. Jezdim tam bezmala 35 let, minimalne 1x rocne :-)

Ahoj holky,

Obrázek uživatele LadaVac

Zdeni i všechny ostatní,moc zdravím.My se máme dobře,no i když dneska bych je narvala do baby boxu.Končí 6. třídu,takže puberta v plném rozkvětu / někdy to fakt přežít je náročné/
Letos po dlouhých 4 letech jsme si řekli,že zkusíme moře.Máme rádi aktivnější dovči v ČR,ale manžela jsem přesvědčila jen díky tomu,že jedeme od středy do středy a ještě do soukromí,takže žádný mega hotelový komplex.
Jani,hned mrknu na tu chatu,tahle oblast,mě moc láka.

No super, děkuji moc! Určitě

Obrázek uživatele katyvypl

No super, děkuji moc! Určitě mrknu! :-)

Káto

Obrázek uživatele Janact

České Švýcaarsko je úžasné...můj druhý domov a zejména Jetřichovice - jezdíme tam každý rok :-) do chaty Říp - dříve to byla chata jen podniku Meva - nyní jezdí i cizí.

tak třeba se bude hodit odkaz Tobě, nebo někomu jinému
http://www.chata-rip.cz/

Jinak je tam vsude ubytovani spousta a tipu na vylety jeste vic :-)

Také zdravím! :-) Už jsem se

Obrázek uživatele katyvypl

Také zdravím! :-) Už jsem se bála, že si tu budeme s Jančou dopisovat jen my dvě... :-))) U nás střídavě oblačno - teda počasí je parádní, konečně zase můžu jezdit na kole (to já miluju) a celkově to člověka hned lépe naladí.
Naši kluci letos končí druhou třídu, starší pátou, udělal zkoušky na speciální výpočetní třídu, takže od šesté se bude muset trochu víc začít učit, do teď měl samé jedničky naprosto bez práce (to po mně nemá). :-) S Deniskem teď trošku bojujeme, budeme muset asi zajít do pedagogicko-psychologické poradny, paní učitelky si s ním neví rady, je hrozně akční, neudrží pozornost, tíhne ke sprostým slovům (sama nevím, kam na to chodí) a co je nejhorší, má násilné sklony. :-( Člověka ani nenapadne, že by něco takového jednoho dne řešil, doma ho zvládáme naprosto v pohodě, dokud je sám, tak je to úžasný kluk, mezi dětmi se mění stejně jako HULK. Tak uvidíme, hlavně doufám, že ho do budoucna nečekají nějaké léky. :-(
Vše ostatní dobré, na dovču bychom rádi někam na hory a osobně bych se chtěla podívat do českého Švýcarka, ještě jsem tam nikdy nebyla. Holky, pište, o všem i o ničem, vždy se to dobře čte. :-)
Katka

ahoooj Zdeni,

Obrázek uživatele Janact

zdravím Tě - kdepak si byla ty? už jsem myslela, že si na nás zanevřela. Jelikož poslední dobou to zde opravdu opadá :-/

My se máme jarně, krásně vše kvete, sluníčko svítí a chystáme se na čarodějnice, tak si napsala na poslední chvíli v pondělí budu možná upálena :-D
Jinak stále stejně, děti končí třetí třídu, zatím jim to jde v pohodě, dochodily kurz plavání, tak se tak zdokonalily a my stárneme v září budu slavit narozky a budu tam mít už stoličku :-O

copak máte vymyšleno na léto a jak se Vám daří, co děti?
My letos jedeme na dovču Harrachovu a campík u Bítova v srpnu ....

měj se hezky a připiš nám nějaké drby J.

Ahooooj holky :-*

Obrázek uživatele Spider17

Zdravím všechny známé (i neznámé).
Jani, Ladi, Katy, Luci atd...... Jak se máte? Dlouho jsem tu nebyla a myslela jsem, že ze staré party sem už nikdo nechodí ;-)
Zdenka

Ladi;

Obrázek uživatele Janact

Jak kdyz mluvis o me :-)
Vsechno na brise

Jani,

Obrázek uživatele LadaVac

přesně,já mám 40 za sebou,do té doby mi stačilo týden se hlídat a 2 kg byly dole,dneska ani náhodou.Taky je na mě hned vše vidět a ještě se mi to usazuje na břichu.

Lado, taky by mi stacily 3-4 kg dolu

Obrázek uživatele Janact

Ale fakt to nejde. 40 klepe na dvere a prvne v zivote, bych potrebovala ubrat...
Ja jsem mala, a je na me hned vse videt (resp. Na brise :-)

Ale tim jak jsem cely zivot mohla bastit vse a neomezovat se je nyni pro me velky sok, ze byc to mela zacit delat :-D

Fakt všechny obdivuju

Obrázek uživatele LadaVac

mě by stačilo dolu dát 5 kg a nejde to s nejde!

Naty

Obrázek uživatele Janact

A 25kg to nemam vubec slov ;-)
Uzasne !!!

Nenervuj se "zbytecnostma" a bud na sebe hrda za to vse, co si v zivote dokazala :') obdivuji

Paty

Obrázek uživatele Janact

18 kg je naprosto luxusni !!!
Myslim, ze skromnost neni na miste, ale sebevedomi ano :-)

Opravdu grafulace.je to krasa !

Ty jo. 25 kg. To je

Obrázek uživatele Lucka V.

Ty jo. 25 kg. To je skvely.
Ja mam dole 15. Zatim se to drzi. Ale mam ted opet zasitou pusu ( druha polovina ) tak to se mi to neji kdyz jsem zase na kasi :)

Paty, jsi dobrá! Taky před

Obrázek uživatele Natálie79

Paty, jsi dobrá! Taky před tebou smekám, mám kamarádky ve tvém věku a nedají dolů ani gram.

Ahoj Paty, to je milé, že se

Obrázek uživatele Natálie79

Ahoj Paty, to je milé, že se ptáš. Začala jsem na začátku května loňského roku a ještě v lednu jsem měla dole 25 kg. Teď mám strašně rozhozenou psychiku, hlavně teda asi z té práce než z dětí a začíná to opět stoupat. Když mám nervy, jím.

Ahoj Paty, to je milé, že se

Obrázek uživatele Natálie79

Ahoj Paty, to je milé, že se ptáš. Začala jsem na začátku května loňského roku a ještě v lednu jsem měla dole 25 kg. Teď mám strašně rozhozenou psychiku, hlavně teda asi z té práce než z dětí a začíná to opět stoupat. Když mám nervy, jím.

18 kg za 9 měsíců? To je

Obrázek uživatele katyvypl

18 kg za 9 měsíců? To je přece úžasné!!! :-) Moje mamka se nedávno na rok přihlásila do Světa zdraví, kde ji změřili a zvážili na té speciální váze, napsali jídelníček a chodí na pravidelné kontroly. Jde to pomalu, ale musím říct, že ji nepoznávám hlavně po psychické stránce - je plná elánu, vykládá mi vtipy, je usměvavá, prostě o sto osmdesát stupňů obrat. Jednou mě s sebou na to vážení vzala, dle výsledků jsem značka ideál, vše v naprosté normě. Kéž by to ukazovalo i zrcadlo. :-))) Ale od ledna cvičím, tak do léta se mi ten zadek snad trochu zpevní. Všem držím palce, ať máte trpělivost sami se sebou, někdy je to boj. :-)

Pavlí,

Obrázek uživatele LadaVac

klobouk dolů,to jste dobrá!

Naty, vím, že momentálně

Obrázek uživatele paty

Naty, vím, že momentálně řešíš jiné problémy v druhém příspěvku, ale pro odlehčení se stejně zeptám.
Jak jde hubnutí? U mě pomaleji, než bych chtěla, za 9 měsíců jen 18 kg. Na druhou stranu to myslím, že to není až tak špatné vzhledem k tomu, že je mi už 50 a ze zdravotních důvodů mám nulovou fyzickou aktivitu.
Pavla

Bílé

Obrázek uživatele LadaVac

pečivo taky vyřazuji,jak píše Lucka,dá se zvyknout,kupuju si žitný chleba.

Jo, mám to, odepsala jsem.

Obrázek uživatele Vladkax

Jo, mám to, odepsala jsem. Dííííky!

Vlaďko, poslala jsem Ti

Vlaďko, poslala jsem Ti zprávu na mail. Tak doufám, že to došlo.
Jana

hm, tak mít sešité patro a

Obrázek uživatele Vladkax

hm, tak mít sešité patro a dásně, tak to bych taky nejedla....brrr, to musí být hrozný.... ale na kaše jsem zapomněla, díky, ty jsem nějak vyřadila z jídelníčku, napravím... jinak knackebrot jím skoro každé ráno s lučinou a k tomu zelenina nebo hrozno. A zelený čaj...

Jani, prosím o kontakt. Ideálně bych potřebovala tu paní mladou a krásnou, to je vždy hlavní požadavek manžela :-)

Ja mam sesite patro a dasne

Obrázek uživatele Lucka V.

Ja mam sesite patro a dasne po operaci. Jim ryzovou kasi. Kafe. Caj. Na kasi rajcata s mozarelou a mixovane ovoce v caji. Uz ani nemam hlad. Kaloricky prijem dohanim burcakem. Jde to bez peciva. Je to jen o zvyku.

Já se snažím nejíst bílé

Já se snažím nejíst bílé pečivo, ale miluju celozrnné kaiserky, tak si dávám přednostně ty. Snídaně mám tak 2x týdně jogurt a do toho si sypu nadrcené ovesné vločky. Jogurt mám ovocný, 200 g. Bílý nejím.
Snažím se dávat si knackebrot nebo rýžové chlebíčky, k večeři. Hlídám si, bych abych neměla v jeden den moc pečiva, kynuté knedlíky si dávám výjimečně. Obyčejný chleba si dám jednou za čas, to samé bílý rohlík. Koláče a buchty si dám výjimečně.

Jani pečivo se nahrazuje blbě,

ale snažím se to řešit tak, že jsme omezili večeře typu chleba s něčím. Místo toho rychlé těstoviny, rizoto, kuskus, pečená zelenina, ryba, omeleta, čočka, polívky. K tomu vždy kotel zeleniny. Ale jasně že na chleba taky někdy dojde, ideálně fakt celozrnný. Nahradit lze knackebrotem třeba, ale samo že to není ono.
Vlaďko ad. bílkoviny mlíko taky moc nemusím, ale tvaroh, jogurty a sýry miluju, taky super luštěniny - čočka, hrách, cizrna (jen teda mě pořád dost nadýmají), plus ořechy, semínka a mák, a já mám taky ráda jídla z vajec...
Složka sacharidů je tak jako tak základ, těstoviny v pohodě, ale měly by být pokud možno celozrnné a ne-li tak alespoň semolinové, což platí i o kuskusu, bulguru atd.
Výživového poradce bohužel neznám....

Vlaďko, já mám tu dietářku na

Vlaďko, já mám tu dietářku na Praze 6 (kousek od Kulaťáku). Já už bych k nikomu jinému nešla. Ale je teda ostrá, proto jsem si jí vybrala. Nicméně ty jejich programy nejsou zrovna laciná záležitost. Ale zas za ty prachy je výborný servis.

bílé pečivo nejím vůbec, a to

Obrázek uživatele Vladkax

bílé pečivo nejím vůbec, a to co doma peču vždy obsahuje aspoň z poloviny celozrnnou mouku, popř. pohankovou, ovesnou. Sladké buchty peču s polovinou cukru, kupované koláčky atd jsou na mě moc sladké. Třeba čokoláda Milka mi fakt nejdede (ale kdyyž mám nerva a je doma, tak si ji dám). Jsem kvalitou jídla myslím hodně rozmlsaná (když už marmeládu (2x do roka), tak bez cukru), nevařím z polotovarů a nikdy nevařím do foroty, protože mám ráda jídlo čerstvé. S bílkovinama mám celkem problém, protože mlíko mi nedělá dobře a maso mi moc nejede. Mám třeba ráda Tofu, ale to si dáváme s těstovinama, což jsou zase ty cukry.... a samotnou zeleninu nebo ovoce mám ráda, ale tím se tak akorát "rozežeru" a po hromadě tohoto nezávadného se jdu dorazit něčím závadným :-) jo a piju jen obyč vodu, nic nesladím
No a když už jdu do sebe, vše vyladím, tak přijde zpruzený manžel, že to už zase máme "zeleninku se zeleninkou"? :-( To mi řekl posledně u pečené zeleniny s bramborem a k tomu bylo restované kuřecí.... Tak mě napadá, máte někdo prosím tip na výživového poradce v Praze? Dala bych mu to k svátku, potřebuje zhubnout víc než já :-)

A čim jste nahradily holky pečivo?

Obrázek uživatele Janact

Já bych chtěla omezit mouku, ale porad na tom pecivu jsme "zavislaci" :-)

Ke snídani, svačinam v pohodě. Ve škole a v práci Máme klasiku obědy. Ale pak večer mi porad to pečivo chybi.zelenina nám nestačí, stále k tomu ten chléb chybi.nahradili jsme tedy běžné Tukové rohlíky a chleba alespoň "celozrnnejsim " pečivem.

Souhlasím s Janou Se,

že je to o tom programu v hlavě. A vím, o čem mluvím. Od mala jsem na jídle závislá, když mám stres, pociťuju úplně hroznou chuť na sladký. Ale fakt se s tím dá pracovat, nahrazovat. Místo sladkýho nezdravýho sladké zdravé. Tj. ovoce, sušený ovoce, oříšky atd. Nebo kafe. Plus z mý zkušenosti skutečně hodně udělá vyvážený jídlo, tj. když mám v rámci všech jídel včetně svačiny dostatečný přísun bílkovin, tak ta chuť na sladký nikdy není tak velká. Ale jak někdo psal, ze začátku to chce fakt vůli a obrovský odhodlání...plus, mě by možná snaha zhubnout ani nedokopala, ale jsem furt nemocná, mám oslabenou imunitu a začala jsem jídelníček hodně řešit kvůli tomu. Když pak čtu, jak hodně cukry tělu neprospívají, a to nemyslím sladkosti, ale i pečivo a jídlo z mouky, tak jsem v tomhle ohledu hodně ubrala. A to se pak hubne raz dva.
A souhlasím s tím, že váha je fakt o jídle.

no, to je super nápad, ale já

Obrázek uživatele Vladkax

no, to je super nápad, ale já bych pak neměla ty pracovní výkony :-) A je jedno, jestli u něj sedím dopo, odpo nebo večer...
A s tím nejezením v terénu jsem měla na mysli, že se necpu mezi jídly, oběd si dávám vždy.

Vlaďko, nauč se, že u

Vlaďko, nauč se, že u počítače se nejí. Někde jsem to četla a připadalo mi to jako dobrá rada (nejíst i v jiných situacích a na jiných místech v domácnosti nebo v kanceláři, kdy jíš mimo program). Protože to máš naučené = máš v hlavě program - sednu k počítači - nejde mi práce - jdu si něco dát... počítám, že do špajzu asi nechodíš na syrovou mrkev....
Zkus to jídlo u počítače omezit.
Já mám zase program - pustím si počítač, vlezu na internet a marním tam hodiny čas. Fakt. Tak když nemusím (třeba doma neúčtuju nebo není nutné ho zrovna pustit), tak ho preventivě nepustím a pustím ho až večer. Je to síle vůle a o sebekontrole. Nicméně musím se hodně nutit, aby to vypla dřív. A někdy tam stejně straším do noci. Ale už to mám víc pod kontrolou.

Vladi,

Obrázek uživatele LadaVac

mě pomohlo dělat si do práce krabičky.Večer je to trochu přípravy,ale zase né tak moc.Na snídani si nakrájím plnou krabičku ovoce,oběd si normálně dám klasické jídlo,jen méně přílohy, dopolednísvačinu si dám tvaroh nebo jogurt,večeři pak doma žitný chleby s něčím a hodně zeleniny.Na ďobání jen ořechy nebo sušené ovoce.Jak si žaludek stádneš,bude ti i vadit,když se přejíš.A co se týče práce mimo kancl,měla jsem to taky tak,až do doby,kdy u nás zemřela kolegyně a já si uvědomila,že když si pos...zdraví já,nikoho to nebude zajímat,všichni jsem nahraditelní.Takže dneska plánuju vše tak,aby tam vždy byla pauza na jídlo a ono to jde.
Vydrž,je to zprvu dřina,ale postupně už rutina a stojí to za to.Aspoň já se cítím mnohem líp a to jsem zase tolik nezhubla.

u mě je problém jeden jediný.

Obrázek uživatele Vladkax

u mě je problém jeden jediný. když sedím u počítače a nejde mi práce od ruky, tak se chodím do špajzu uklidňovat. No a když mi ta práce jde skvěle, tak se zase chodím odměňovat :-)
Když jezdím na jednání, nebo někde něco zařizuju, na jídlo si ani nevzpomenu.
Fyzička se mi teď celkem zlepšila, hýbala jsem se celé prázdniny. Váha šla mírně nahoru, objem přetrvává. Už na to kašlu....

Vlaďko, je to v jídle. V

Vlaďko, je to v jídle. V ničem jiném. Já jsem toho za těch půl roku zas až tak tolik nezacvičila (chodila jsem do fitka, pak jsem zas nechodila, pak jsem měla intezivní měsíc na orbi-treku, 3x týdně 45 minut, makala jsem jak divá a nezhubla jsem na kg absolutně nic. Ale stáhla jsem se a zpevnila. Mám tedy úbytky na cm, ale ne na kg.
Já jsem si musela překopat jídelníček (měla jsem ho teda děsný). Jím velmi málo zeleniny, jsem mlsná huba a dost mi to komplikuje život. Ale i v rámci toho, co jím, mi šla váha dolů. Teď už to mám měsíc a půl okolo těch 70 kg, výška 172 cm. Níž už nepůjdu.
Možná by Ti pomohla odborná konzultace někde, ne?

Vladko:) nevzdavej to pokud o

Obrázek uživatele Lucka V.

Vladko:) nevzdavej to pokud o to opravdu stojis?

Jani, gratuluji! Lucko, a

Obrázek uživatele Vladkax

Jani, gratuluji! Lucko, a tobě taky! :-)
Já už to odmítám řešit, letos jsem i vyhodila to těsné oblečení, do kterého jsem si myslela, že zhubnu :-)

Jano. Gratuluji. To urcite

Obrázek uživatele Lucka V.

Jano. Gratuluji. To urcite udrzis.
Vladko. Ne nemam. Funguje jen nezrat. Ale to asi vis sama

Já jsem včera oficiálně

Já jsem včera oficiálně zakončila půlroční program ve Světě zdraví. Za půl roku jsem zhubla cca 10 kg, jsem velmi spokojená. Teď to ještě potřebuju udržet, ale to mám v plánu. Všechno oblečení je mi velké, padají mi i kalhoty, které jsem řadu let neoblékla. Koupím si ještě členství, potřebuju dozor.
Stačilo mi ubrat (ale teda radikálně) na sladkém, hlídám si, co jím, abych měla vhodné složení jídla během celého dne. I když mi to občas taky teda ujede, někdy i víc.
Cítím se výborně.

tak u mě to jde blbě, začala

Obrázek uživatele Vladkax

tak u mě to jde blbě, začala jsem se víc hýbat a zároveň i víc přibírat. O prázdninách to bylo ještě celkem dobrý (stabilní), ale co lapím u počítače, tak si jídlem obaluju nervy :-(
máš nějakaý jiný tip, krom toho "nežrat"? :-)

Tak holky. Jak to jde? Ja mam

Obrázek uživatele Lucka V.

Tak holky. Jak to jde? Ja mam peknych 62-64 kg. Kolisa to podle toho kolik si dam burcaku :) Mela jsem pres 70 kg. Kdyz me to nastvalo a zacala jsem tak 74. A k me velke radosti jsem vahu udrzela i pres dlouhy pobyt v USA kde zdrave jist je celkem orisek.

Cvičit se dá i v bytě podle

Cvičit se dá i v bytě podle internetu, kde je spousta inspirace např. videa vhodná pro malé byty, abyste nerušili sousedy
cardio - hubnutí, kondice https://www.youtube.com/watch?v=X1kMiRQq354
paže+ploché břicho - https://www.youtube.com/watch?v=HY0eJv22NHw

podle nálady si nakombinujete na co máte náladu, blogilates má desítky podobných videí.

Já jsem v půlce března začala

Já jsem v půlce března začala chodit k výživové poradkyni. Omezila jsem sladké, hlídám si co jím, s pohybem jsem byla trochu na štíru, ale teď jsem zase začala makat. Mám dole 8 kg tuku, chodím každé 2-3 týdny na převážení a konzultace, někdy i na kázání :-).
Cítím se výborně. Chtěla bych mít tak 68 kg, momentálně mám 72 kg. Začala jsem s váhou 80 kg. Už vyhazuju oblečení, které je mi velké a všelijak mi plandá.
Já teda ale potřebuju tvrdý dozor, jinak mi hrozí, že se vrátím zpátky a to fakt nechci. Zaplatila jsem si půlroční program a myslím, že leccos z jiného způsobu stravování už mám slušně zafixované. Ale stejně se mi někdy stane, že mám jídelníček přes den špatný. Pozitivní je, že mě to štve :-).

Holky, jste dobré!!!!!! Já

Obrázek uživatele fretuska

Holky, jste dobré!!!!!!

Já potřebuju pořádný nakopnutí a chci do toho jít taky.. chodím cca 16 tis kroků denně, ale potřebovala bych přidat nějaký další pohyb... a jídlo :(((

Tak to je parada Natalie. Ja

Obrázek uživatele Lucka V.

Tak to je parada Natalie. Ja jen sedm za tri mesice ale se zda ze se nevrati. Pomerne hodne jsem prerusila nastaveny jidelni rezim kvuli dovolene a po mesici je to porad ok :) Ale u me to v lednu zacalo samo. Jen jsem to dotahla kalorickymi tabulkami. A cviceni jsem tedy nezmenila vubec jen si hlidam denne 10 000 kroku

Ahoj Paty, díky za zeptání.

Obrázek uživatele Natálie79

Ahoj Paty, díky za zeptání. Mám dole 15 kg :-)

Mám dovolenou

Obrázek uživatele LadaVac

tak chodím každé ráno běhat,nic velkého,takový malý okruh,ale zjistila jsem ,že je to výborné probuzení.Kéž bych vydržela i v době práce,ale to se bojím,ženedám.

Ahoj Natálie, jak se vede v

Obrázek uživatele paty

Ahoj Natálie, jak se vede v hubnutí?
Taky potřebuji sundat asi 50 kilo, zatím se mi za 2 měsíce povedlo 7.