Skip to main content

první mobil

Posted in

ahojky, naše holky v létě 8let (půjdou do 3 třídy), chtějí mobil, sice ho vůbec nepotřebují - (vyzvedáme je a i budeme ve 3 třídě z družiny, na kroužky vozíme) ale zase nechceme, aby byly poslední ve třídě, kteří ho nebudou mít. Chtěla jsem se zeptat, kdy jste kupovali vy a jaký mobil? Prosím tipy a koupili jste kredit na dobíjení či na tarif, my zatím s manželem máme dobíjecí neboť máme i pracovní telefony, tak naše máme spíš k dostižení z kruhu rodinném. V budoucnu plánujeme přejít na tarif, asi až i holky budou telefon více využívat.

Děkuji

Hanka

Ani nevím, jestli to sem psát

Obrázek uživatele Veronika_473

Ani nevím,
jestli to sem psát :-). Naši kluci (10 let) mají starý tlačítkový telefon, který je stabilně doma, kdyby něco po návratu ze školy. Z družiny chodí sami. Když jsme nadhodili, že k destátým narozkám zvažujeme mobily, řekli, že je zatím nechtějí, že mají vyhlídnutou další Nerf pistoli.... Na mém chytrém telefonu jim dovoluju hrát jednu hru. Jsou schopní se vystřídat bez hádání, takže to tak zatím necháváme.

Moje děti (2.třída) touží po

Obrázek uživatele KaterinaAd

Moje děti (2.třída) touží po mobilu děsně, ale děsně. Už víc než rok. Ve třídě ho má hodně dětí, ale rozhodně ne všechny. Ráno je vozím, odpoledne vyzvedávám, sami zatím nechodí nikam. Pokud něco akutně potřebuji, mám tel. na paní učitelku a družinářku.
K osmým narozeninám už ale mobil dostanou. Jsem připavená na boj, protože bohužel nejsme pro děti dobrým vzorem, ani já a manžel už tuplem ne, ten když po 15.ti minutách nezkontroluje došlé e-maily, už chytá tiky.... Už teď si půjčují naše mobily nebo ipady, v 99% případů si pouští písničky na you tube, což je ještě ok. Horší je mladší syn, ten má hodně velké sklony k závislosti a dost nás šokovalo, když jsem po něm přebrala iPad a v Googlu zůstalo vyhledávání "seksuálňí písňički" - Teď mu bylo šest:-))))))))))))))))))))

Ahojky,my jsme je kupovali,

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
my jsme je kupovali, aby byly k zastižení v případě potřeby, ale účel se minul účinkem. Mobily leží většinou doma vybité. Jediné, k čemu je využívají, je wifi připojení doma a honí v nich návody na hru Minecraft, kterou mají nainstalovanou na počítači, nebo různé obrázky pohádkových postaviček. Hry se na tom sekaly, to už vzdaly. Dovolat se jim nedá, protože když už mají náhodou mobil s sebou, tak je v tašce a na ulici ho neslyší. Snad jen když je ještě zatihneme ve škole před odchodem domů, tak ho zvednou.
Máme dobíjecí, jinak bych to ani nechtěl. Nabíjeli jsme koncem srpna 200 Kč, ani jednou jsme ještě nedobíjeli. Jedna má kredit těsně před vyčerpáním, druhá ho má ještě skoro celý... data jsme jim neaktivovali.
Jo a mají Alcately, úplně ty nejjednodušší a nejlevnější telefony.
Když to tak zpětně sumarizuju, tak je vůbec nepotřebovaly. A že by byly poslední, kdo ještě telefon nemá, je asi netrápí. Jinak by je nenechávaly věčně doma...
Tom

My budeme porizovat nyni 8,5 let

Obrázek uživatele Janact

Obycejne, dotykove. Samsung, nokia
Kredit dobijeci 200,-.
Data nepotrebuji, je wi-fi

Myslim, ze jej nepotrebuji, ale asi jako vsude jej "musi" mit.

Sice chodi samy deti do skoly i ze skoly, i s kamarady ven,,, ale do skoly ani do lesa jej neberou.

Bydlime na vesnici, kde je i skola...
No, obcas se hodi, kdyz jsou samy doma, ze zavolame...

Ahoj

Obrázek uživatele LadaVac

první mobily měly děti po nás,klasické tlačítkové.Dnes mají dotykové Samsung,možnost volání a sms,data nemají.Jsou v 5. třídě a plně to stačí,denně jsou doma sami a jednou týdně jezdí sami na kroužek do vedlejšího města a vracejí se v 21 h,takže hlavně kvůli tomu.

-

Dávali jsme v listopadu druhé třídy. Chtěli ho už od první. Řekla jsem jim, že když si na něj našetří, můžou si ho ve druhé třídě koupit. Našetřili, dceři jsem něco málo doplatila, a synovi jsem dala svůj starý, a sama jsem si koupila nový. Dceři jsem koupila HUAWEI, 2. jakost (rozbalený), tak byl asi o 1500 levnější. Věděla jsem, že nemá smysl jim kupovat nějaký úplně levný, protože díky tabletu už nějaké zkušenosti mají, ale zase ne investovat moc. Taky ho vůbec nepotřebovali a ani nyní po půl roce nepotřebují. A telefon se válí doma, zpravidla vybitý. I kdyby si ho do školy brali, stejně ho nesmí používat, takže by ani nevěděli, když jim někdo volá. Takže za mě - klidně jim ho kup. Splníš jim přání, přestanou žudlat, že ho moc chtějí, a nic se tím nezkazí.
K tarifu - taky jsem to tu řešila - koupila jsem v prodejně mobilů (ne značkové) dobíjecí kartu za 200, s kreditem 200. Ještě jsme nedobíjeli. Dceři jsem z toho zaplatila data na měsíc asi za 100 Kč, kvůli Pokémon Go, ale když zjistila, že si je vyfláká za hodinu chůze, sama hru odinstalovala.

mobil jsme dávali teď o

Obrázek uživatele Vladkax

mobil jsme dávali teď o Vánocích, v půlce třetí třídy. pořebují ho 1x týdně, kdy jim na kroužek píšu, že je nestíhám vyzvednout včas a že mají počkat, než přijedu :-) A taky už je občas samy nechám chvíli doma a nestresuju se, co se tam asi děje...
Kredit mají nabitý od ledna, nesmí ho zbytečně čerpat, vše si vyřídí přes wifi (ta jim je ale zpřístupněná víceméně jen o víkendu).

Možná pomůže tato předchozí

Možná pomůže tato předchozí diskuse http://www.dvojcata.org/node/727097