Skip to main content

Školka- změnit? Prosím vaše názory

Obrázek uživatele Radunka

Ahoj, prosím o vaše názory. Naše dvojčata (5 let) chodí do MŠ v místě mojí práce, cca 20 minut autem z domova. Chodí tam od 3 let, v naší spádové by je v březnu nevzali. Teď stojím před otázkou, jestli je na poslední rok před školou nepřehlásit do "naší" spádové školky, aby si našli kamarády, se kterými pak půjdou do školy, která je hned vedle. Trochu se bojím změn, ale i ve stávající školce o kamarády přijdou, jsou věkově namixovaní a půlka třídy jsou předškoláci, takže od září ti jejich nejlepší kamarádi odejdou.
Školku v místě bydliště znám, chodila tam starší dcera, školky jsou víceméně stejné, nemůžu říct, že by jedna byla naprosto úžasná a druhá nic moc - vcelku nemám problém ani s jednou.
Co byste dělali vy? Díky!

o Fillovce, bydlíme u ní,

Obrázek uživatele Radunka

o Fillovce, bydlíme u ní, hned vedle zš Poláčkova...

Radunko a u Budějovické

Obrázek uživatele fretuska

Radunko a u Budějovické uvažujete o školky Sedlčanská 4pastelky? My tam chodili 3 roky, loni jsme odcházeli, tak ev. můžu podat reference :)

no asi bude lepší za rok

Obrázek uživatele Vladkax

no asi bude lepší za rok opustit "drbárnu" pět stanic daleko, než se s nima pak potkávat v místě bydliště, ne? :-)
Taky bych je tam nechala. Naši šli 15 km daleko, neznaly nikoho, ani prostředí ne, problém nebyl.

Určitě by je vzali - je to

Obrázek uživatele Radunka

Určitě by je vzali - je to spádové a budou předškoláci. To vím. S dojížděním prostě počítám, dvakrát v týdnu vyzvedávají babičky a taky to jde - pro představu - školka je na Hájích a my bydlíme na Budějovické, takže metrem je to asi 5 stanic, většinou se stejně jezdí autem. Trošku mi vadí, že v té stávající školce všichni kamarádí s jednou mojí kolegyní, takže je to drbárna - že jsem měla např. dovolenou o jarňákách a přesto jsem dávala dvojky do školky (chtěla jsem si užít tu nejstarší, dělat s ní akce, které se všemi nezvládnu, plavání, trampolíny atd) a navíc co je jim do toho. 2x z toho týdne nebyli, dvakrát šli poo, chtěli mít prostě o 2 děti míň. Jen se to pak dozvím od té kolegyně, jinak drby jsou všude, to je jasné, ale někde bych o tom nevěděla :)
Určitě by bylo jednodušší logisticky mít všechny děti na skoro jednom místě, ale vozím je takhle už 2,5 roku, tak jeden rok navíc je v pohodě. U té nejstarší dcery ve třídě byli dost mimo ty děti, které přišly "zvenčí", ale zas dvojky jsou dva, tak to nebude jako když je někdo úplně sám...

ahoj

Obrázek uživatele Hanoušek

ahoj - neví jak teď, ale já měla třeba problém - děti chodily do místní vesnické školky - snažila jsem se je přehlásit každý rok do města - vždy bezúspěšně - tenkrát hodně dětí, a vždy mi bylo řečeno, vy už do školky chodíte, takže nebyla šance ......ale kdyby asi bylo místo, tak se to neřešilo.
Nakonec jsem byla ráda, že jsme mohli přestoupit do 0. ročníku - do města, kde pak nadále ve škole děti zůstaly.
Kamarády si děti najdou, to bych neměla strach, takže jestli nemáte teď problém s dojížděním atd. tak bych asi neřešila a nechala je dochodit ve stejné školce.

Ahoj, asi bych taky neměnila.

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, asi bych taky neměnila. Určitě si ve škole kamarády pak najdou a když jsou ve stávající školce spokojené, je to jedině dobře.

Taky bych to nechala být. Oni

Obrázek uživatele Lucka V.

Taky bych to nechala být. Ony se ty vztahy dost mění a změna školky na jeden rok je podle zbytečná zátěž.

Ahoj, ja bych je asi taky

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, ja bych je asi taky nechala ve stavajici skolce, znaji to tam, jak to chodi, pani ucitelky atd....
Nase deti jsou ted v 1. tride, do skolky chodili tez jinde nez v miste bydliste, ve tride nejsou ani s jednim ditetem ze skolky a absolutne zadny problem s hledanim novych kamaradu nebyl.

-

Já už bych to asi vydržela v původní, pokud to stíháte časově a organizačně. Nevidím rozdíl v tom, jestli si mají hledat kamarády ve školce, nebo pak ve škole. Aby si zvykali nyní na novou školku a pak zase hned na školku, nevím nevím jestli toho není moc. O kamarády teď v
té stávající příjdou, ale půlka kamarádů jim zůstane, a zrovna tak i režim a zvyky školky se jim nezmění. Kdyby nebylo zbytí, přendala bych je, ale jestli to není nevyhnutelné, nechala bych to takto.