Skip to main content

Často ucpaný odpad ve vaně

Obrázek uživatele LucieR

Nevím, jestli je to náš vlastní domácí fenomén, nebo se to běžně v domácnostech, kde má většina členů dlouhé vlasy, normálně objevuje. Dneska jsem musela krtka sypat už ráno. Vydrží to max. 2 měsíce a pak začne zpomalovat odtékání vody. Počítám, že tak 4x za rok, to tam musím nasypat a myslím, že úplně běžný to není. Samozřejmě, vlasů je tam hafo, ale přece nebudu dávat sítko do vany. Je nějaká vychytávka? Nebo máme špatně udělaný odtok?

OMRVINKY = DROBKY

Obrázek uživatele Janact

musela jsem si najít výklad na internetu :-)

Naši mají také sítko - klasické, obyčejné a problém mívají méně často, než my... takže určitě je sítko dobrá věc :-)

re

Omrvinky su drobky (aspon myslim). Sitko do vane je obycajne kovove, takze ked je spunt tak sa musi vybrat. A vlozit ho tam naspat neni problem, lebo ja sa vo vani nekupem iba sprchujem, a ostatni traja muzski clenovia rodiny sa zvycajne vyprdnu na to aby tu vanu po sebe vypustili. To robim za nich ja :-)

Vlaďko

Obrázek uživatele LucieR

Já myslela, že jsme hydroxidový maniaci a vážně jsem čekala, že spíš napíšeš, že ten odpad máme blbě. Takže mi fakt spadl kámen ze srdce, bo náhradních obkladů mám málo (přesně 1ks) :))

když jsme u toho odpadu, tak

Obrázek uživatele Vladkax

když jsme u toho odpadu, tak pokud to zvládne jednou za čas hydroxid, tak je to děsná pohoda. My musíme co dva roky zvát instalatéra na prošťouchnutí odpadních trubek od dřezu, je tam malý spád a tím jak je díky myčce menší spotřeba vody, tak se to zanáší. Navíc je tu extrémně tvrdá voda, ta se usazuje sama od sebe, takže máme pravidelně jednou týdně vypustit plný dřez teplé vody s nalitým jarem, vzpomeneme si na to ale sotva jednou za měsíc....

Taky používám hydroxid, právě

Obrázek uživatele LucieR

Taky používám hydroxid, právě proto mě to štve. Nejraději bych ho doma ani neměla.
A to sítko - to je nějaké speciální, které lze použít i se špuntem, nebo se musí vyndavat? Protože na to se mi doma všichni vyprdnou. Nic méně jsem ráda, že jsme v normě, to vždycky potěší:)
Omrvinky, ani mě nenapadá, co by to mohlo být. Mám dneska přeplněno...

Omrvinky :) jedno z tech

Obrázek uživatele Lucka V.

Omrvinky :) jedno z tech mnoha skvelych slovenskych slov.
Sorry ze jsem mimo tema ☺

re

Ja mam sitka vo vsetkych odtokoch, vyklepavam ich denne. Neviem si to bez nich predstavit, inak by som musela rozoberat odtoky kazdy mesiac. A vlasy mam polodlhe iba ja, zvysok rodiny max 2 cm. Nejde iba o vlasy, zachytia sa tam aj vselijake nite, chlpy, omrvinky, kamienky atd, tie sitka su skvely vynalez. Martina

Myslim ze ok

Obrázek uživatele Janact

Taky tak co 2-3 mesice cistime.
Manzel a syn maji holou hlavu, ja vlasy kratke jen tynka polodlouhe a stejne se ucpe vlasama nejvic myma chlupama pri holeni :-D

čtyřikrát do roka je to podle

Obrázek uživatele Vladkax

čtyřikrát do roka je to podle mě v normě. ten sypký prášek je hydroxid sodný

U nás naprosto to samé, jen s

Obrázek uživatele katyvypl

U nás naprosto to samé, jen s tím rozdílem, že se nám ucpává odtok ve sprše. Ve vaně se myjeme minimálně, dlouhé vlasy mám jen já... Máme nějaký sypký přípravek, který se nasype do odpadu a zalije 1 litrem vroucí vody. Funguje spolehlivě, efekt vydrží ale maximálně měsíc... Ale je fakt, že kolikrát když si vezmu pinzetu a sáhnu do odpadu u umyvadla (je to teda nechutné) tak vytáhnu vlasů asi tolik co by stačilo na dlouhovlasou barbie... :-( A to mi tam prostě jen občas spadne pár vlasů při česání, když si vlasy rozčesávám, tak ty chomáče vyhazuji do koše.
Katka