Skip to main content

Bolest nohou z lyzaku

Obrázek uživatele KaterinaAd
Posted in

Poradíte? Jsem lyžař začátečník. Lyžuji potřetí v životě a jinam než na dětskou sjezdovku me nikdy nikdo nedostane. Boty a lyze mam z půjčovny. A problém jak hrom - po prvním dni jsem padla pod sjezdovkou na lavičku a manžel mi musel přinést z auta boty, nebyla jsem schopna tam dojít. To ze me šílene pálilo slapky, to je v poho, mam ploché nohy, s tím se počítá. Ale cca po hodině me začaly neskutečné bolet kotníky, bylo to jak novodobé mučeni, každy pohyb nohou mi hrnul slzy do oči. Pocit rozdrcenych (vnitřních) kotníku. Co teď? Dneska jsem premluvila rodinu a je-li jsme do Babylonu, ale decka chtějí lyžovat. Navíc jsme dali cca 8.5 tisíce za skipasy, tak to přece neprolezim u televize.... navíc majitel chalupy kde bydlíme je lyžařský instruktor, neskutečne milý a trpělivý člověk, verim, ze ten by me něco naučil.
Dneska chci ještě vecer vypustit zbytek rodiny na večerní lyžování a jít se domluvit do půjčovny na výměně bot. Ale co vlastně chtít?
Je to botama nebo nohama? Myslím, ze muzu mít klidně o číslo menší, muže to byt tím?

Katko doporucuji boty co se

Obrázek uživatele Lucka V.

Katko doporucuji boty co se daji teplem tvarovat. treba fischer. Po sezone nebude investice tak hrozna. Zhubnuti ani fyzicka ti nepomuze. Tedy je to dobre predsevzeti ale vyber vlastnich bot podle tvaru nohy to nenahradi.

Lepší fyzička ti s kotníkama

Obrázek uživatele Vladkax

Lepší fyzička ti s kotníkama asi nepomůže, ale rozhodně nic nepokazí :-) Nejjednoduší z těch cílů asi budou ty boty :-) Teda u mě by to tak bylo :-)

Suma sumárum. Chce to

Obrázek uživatele KaterinaAd

Suma sumárum. Chce to pohodlnější boty, zhubnout 15 kg a zlepšit fyzičku. Úkol do příštího roku:-)

nečetla jsem níže, ale

Obrázek uživatele Vladkax

nečetla jsem níže, ale nevyřešily by to v těch přezkáčích vložky do bot? Jinak mě půjčované boty tlačily všude možně, po týdnu na horách jsem si z půjčovny odkoupila lyže, ale boty jsem vyrazila koupit nové. Je důležité, aby v té prodejně byly nohy jak v bačkorách. Mám Solomony, ty v půjčovnách asi mít nebudou, tam investují do levnějších kusů. Teda si myslím....
Ale pokud jsi na lyžích potřetí v životě, tak ono tě ty nohy fakt budou bolet, ne to pro ně nezvyklé. Napadá mě ještě ty boty v půjčovně vyměnit za jiný typ. Holkám výbavu půjčujeme a vždy nám říkají, že když s tím budou mít nějaký problém, že máme dorazit...

Dík za konkrétní tipy,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Dík za konkrétní tipy, koukala jsem na webovky te harfy a zajdu tam

Vyplatí se zajít do nějaké

Vyplatí se zajít do nějaké speciálky, kde ti poměří nohu a přesně poradí, jaké lyžáky jsou vhodné. Mě třeba překvapilo, že mi doporučili menší lyžáky, než bych si sama vybírala. A měli pravdu, po týdnu lyžování naprostá spokojenost (každopádně na lyžování mně taky asi nejvíc baví ta horká čokoláda a děti už lyžují líp než já :-) V Praze doporučuju Harfa sport (tam jsou fakt dobří a když nebudeš chtít dávat takové peníze za lyžáky, tak aspoň získáš dobrou představu, co vlastně chceš a pak se dá vybrat i např. ve Sportisimu) nebo Helia sport v Kobylisích, tam mají jen Nordicy, ale taky tomu rozumí :-)

Tak lyžáky určitě vyměnit,

neměla jsi pocit, že se ti v nich noha v kotníku hýbe? Mě se toto stalo vloni s mýma lyžákama a tak jsem si letos po 12 letech koupila nový, asi se už u toho kotníku moc vymačkaly a noha se mi v těch místech pohybovala, takže jsem si ji pod oběma kotníky odřela.... Lyžáky bych taky koupila určitě vlastní, nějakej nižší flexindex (ani nebývají až tak drahý - už mají výprodeje třeba ve Sportisimu), ale hlavně bota musí sednout, zkoušet už v ponožkách, který budeš na lyžování používat a bota by měla být úplně akorát, žádný nadměrky, měla by sednout jak na délku, tak i na šířku...ona až se při lyžování trochu zahřeje, tak ještě o fous povolí. Já mám spíš užší nohu, tak mi vyhovuje Nordica a třeba Rossignol dělá boty zase širší....chce to vyzkoušet, co si sedne... Lyžáky můžeš koupit nezávisle na lyžích, ty z půjčovny nevadí, ale lyžáky musí fakt sedět. A na začátku než si ty nový sednou to taky chvíli trvá, takže doporučuju pak na tu horkou čokoládu chodit ze svahu v lyžákách, aby se ti brzy natvarovaly:-) Určitě se nenech odradit špatně zvolenýma lyžákama, ona i noha si trochu časem zvykne, tak si to určitě sedne:-) Zuzka

Katko, také doporučuji nové

Katko, také doporučuji nové lyžáky koupené ve sportu, tam určitě poradí. Zkus se mrknout i třeba na jaře, budou výprodeje. My kupujeme vždy nové od mala i dětem, ale je pravda, že lyžujeme dost, holky od 3,5.
Jinak zkus se zeptat v půjčovně na boty Head, kdysi jsem si je koupila z mladické nerozvážnosti a byly to pro mě hrozné "bačkory", široké a měkké. Já mám zas ráda botu co nejtěsnější a spíš tvrdší, mám teď Atomic. Salomon jsem měla kdysi půjčené na sezonu od sestry a byly také dost tvrdé, ale ono hodně záleží na typu boty, nejde to zobecnit na celou značku.
Pokud bolí kotníky, klidně mohly být úzké i v tom místě.
Snad to bude lepší, byla by to určitě škoda vzdát. A nemysli si, já jsem taky ve třetím družstvě, holky už mě předhonily:-) Lyžím zdar!

Postoj mam dobrý, byla jsem

Obrázek uživatele KaterinaAd

Postoj mam dobrý, byla jsem pod kontrolou:-). Bylo to fakt buď nohama nebo botama.
Boty a lyze si koupíme az budeme mít nové auto, počítám příští rok. Uz se nám nechce investovat do žádných nosičů a s bagly sbalime do kufru max troji dětskou výbavu.
Děsím se ale toho, ze koupim nové a po 2 hodinách lyžování to bude stejne. Boty z půjčovny si taky nejdřív zkouším a je mi to houby platné. Ty ale muzu vrátit, kdežto koupené by byly vyhozené penize. O testování pujcovanych ale taky nejde, jsou to vesměs sede neforemné těžké bufy (zkušenost ze tři půjčoven)

-

Taky bych čekala spíš bolest holení. Nohy mohou bolet i špatným postojem. Nejezdis na patách? Málo pokrcena kolena? Instruktor by měl chyby odhalit a poradit. Svý boty jsou urcite lepší. Ale bez zkušeností se podle me stejně netrefis do těch správných. Tak to mám já, proto si zatím půjčuji a testuji.

Pokud to myslíš s lyzovanim

Obrázek uživatele PetraN

Pokud to myslíš s lyzovanim vážně, kup si vlastní boty, ty se ti vytvaruji podle tvé nohy a jako rekreačnímu lyžaři ti vydrží roky. Boty z půjčovny ti nikdy nebudou poradně sedět.

Svarak nesnáším, odcházím

Obrázek uživatele KaterinaAd

Svarak nesnáším, odcházím obloukem. Ale horka čokoláda se šlehačku neni k zahození:-). Jenže já se to chci naučit, rok od roku je to horší a horší...

Vyměnila jsem a zitra uvidím.

Obrázek uživatele KaterinaAd

Vyměnila jsem a zitra uvidím. Chlap v pujcovne říká "se nedivím, Solomony jsou tvrdý. Sakra říkávala jsem, ze jsem začátečník co lyžuje 1x ročně. Takhle jsem se hned prvni den odrovnala a možná zbytečně:-(

Kup si svarak a vyhrivej se na slunicku :-)

Obrázek uživatele Janact

Tak jsem to delala ja :-)
Me z nich taky bolely nohy, ale spis holene teda...

Za vymenu bot nic nedas