Skip to main content

pro děti - pas nebo občanka ?

Obrázek uživatele Hanoušek
Posted in

ahoj dětem končí v červnu pas - takže musíme udělat nový. Teď váhám zda udělat znovu pas nebo občanku. Rozdíl je 50 Kč takže to neřeším. Příštích 5 let neplánujeme jet někam daleko.... jezdíme v létě na Slovensko.
Kamarádka mi trošku dala brouka do hlavy - pas prý bude lepší - pokud by jeli někam se školou ( Anglie, Francie ) ale i tak by asi občanka stejně stačila nebo je v tom nějaký rodíl?

Mame oboji. Starsi deti jezdi

Obrázek uživatele Lucka V.

Mame oboji. Starsi deti jezdi mimo eu a mladsi zase s babickou na slovensko a na slovensku je jednou kontrolovali a nevim zda by jim obcanky stacili. S pasem byli v pohode.

Zatím mají jen občanku, ale

Zatím mají jen občanku, ale jsou malí a vím, že zatím mimo EU určitě cestovat nebudeme.

My máme pro děti pas, ale

Obrázek uživatele fretuska

My máme pro děti pas, ale Martina má pravdu, volila bych příště asi menší občanku (nezničitelnou, co se vejde do peněženky :)))

pro oba mám oboje - občanku i

Obrázek uživatele Ifka123

pro oba mám oboje - občanku i pas - dokonce podruhé(ukradli mi doklady)použít se to dá na cokoli, i kdyby Tě sousedka zastupovala u lékaře, sleva na vlak atd.

re

Ja mam pre deti obcanku. Mimo EU sa urcite nechystame cestovat. Karta je ovela mensia ako pas, zmesti sa mi do penazenky, a nemusim na nu davat taky pozor ako na pas aby sa nahodou nenamocila, nezaspinila a pod. Ahoj, Martina

-

Na OP lze vycestovat v rámci unie, ale volila bych pas, když je poplatek pro děti tak nízký. Vyřízení vám zabere stejně času, téměř stejné peníze, je univerzálnější. Nevíš. Teď neplánujete, za tři roky se rozhodnete mimo unii a budete žádat znovu. I když ani to by nebylo žádné drama :)