Skip to main content

od kdy se dá používat podsedák místo autosedačky

Posted in

Na podsedáku je

Obrázek uživatele Spider17

uveden věk, odkdy ho lze používat. Zákon toto neupravuje, nicméně pokud má řidič zdravý rozum, a jde mu především o zdraví dítěte, je dobré vozit dítě v autosedačce dokud se do ní vejde.

Ptala jsem se v autoskole a

Ptala jsem se v autoskole a podsedaky se prý mohou používat podle váhy, ale ted si už nejsem jista jestli mi říkali 22 nebo 24 kg ;-)

trvale až ve chvíli, kdy se

Obrázek uživatele PetraN

trvale až ve chvíli, kdy se děti nevešly do sedačky, což u dcery bylo v cca 9 letech, syn jezdí v sedačce ještě teď v deseti, pořád se vejde. Měří 142 cm. Od cca šesti let používáme podsedáky do druhého auta na občasné převážení, ale jen na krátké vzdálenosti. Děti tedy samy říkaly, že sedačky jsou mnohem pohodlnější (měkčí než podsedák).

My vozime stále na sedacce

Obrázek uživatele Janact

Dětem bylo 8 let.
Jen výjimečne na podsedaku, třeba ted když jsme jeli s kamarádkou do herny, aby se ji vesly tři děti vzadu...

Asi je to fakt jak píše Lucka, zatím nemám potřebu autisedacky zrušit :-)

od 8-mi let a to jen v jednom

Obrázek uživatele Vladkax

od 8-mi let a to jen v jednom autě, ve druhém jsou neustále plnohodnotné sedačky

Myslím, že to je otázkou

Obrázek uživatele Lucka V.

Myslím, že to je otázkou osobního rozhodnutí a mírou rizika v každém rodiči. Znám rodiny co mají děti velké sedačky do výšky dětí 150 cm a my třeba máme podsedáky zhruba od osmi let. Jeden z kluků je korba a sedačka do 36 kg co jsme meli mu vadila a novou jsme se manželem rozhodli nepořizovat, protože máme bezpečné auto a i kvalitní podsedáky když jsou správně použité jsou podle mého názoru bezpečné.