Skip to main content

Vánoční dárky od prarodičů

Posted in

Posílám vánoční pozdravy!

Jak dětem vysvětlujete dárky od Ježíška, když je na návštěvu dovezou babička a dědeček? Dětem jsou teď čtyři roky, kouzelný Ježíšek se jim moc líbil, ale nevím, jak vysvětlit, že jsou od Ježíška i dárky, co přivezou rodiče.

Naše děti

Obrázek uživatele LadaVac

od 6 let taky už nevěří a už loni,kdy jim bylo 9 let nám sami dělali dárky k vánocům,letos už i kupovali,přesto půvab vánoce neztrácejí.

Je chytrá, ženská no :)

Obrázek uživatele LucieR

Je chytrá, ženská no :)

U nás letos pochybovala dcera

U nás letos pochybovala dcera (4 roky) a přesvědčovala bráchy (6 let), že Ježíšek není. Prý:" no jen se zamyslete, narodilo se Jezulátko, potom vyrostlo, byl z něj dospělý chlap a toho ukřižovali... Takže Ježíš je mrtvý a teď mi jako vysvětlete, kdo nosí ty dárky..." Chvilku o tom všichni diskutovali a pak šli společně vyhlížet Ježíška :-)

Nehledej v tom složitosti.

Obrázek uživatele Spider17

Nehledej v tom složitosti. Ježíšek jim nechal dárečky pod stromečkem i u dědečka a babičky. Našim bude osm, a pořád věří na Ježíška, i když ví, že některé dárečky jim kupujeme my, abychom mu ušetřili čas a peníze :-) Nevěří ani dětem ve škole, které jim tvrdí, že Ježíšek není....
.

Deti 8let

Obrázek uživatele Janact

Dcera byla letos prvne ostrazita a neduveriva. Stale nas hlidala, kontrolovala, zda nikam nejdeme abychom tam ty darky nedali.

Kazdopadne u babicek uz hodne pochybovala, a mysli si, ze je kupuji. Navic v tv o tom stale povidaji, kupte darky pod stromek.

A docvrnkla to dnes kdyz rika : mami, me se zda, ze ten jezisek skrabe jako ty ! :-)

Rekla jsem, ze kdo veri na jeziska tomu je stale nosi, kdo jiz neveri musi si je koupit sam.

Taky ale jeziskovi nechali pod stromkem cukratka a mliko :-)

-

Deti (8, 8 a 5) nam uz nějakou dobu říkají, že neexistuje a dárky kupujeme my. Ta malá navíc přesně popsala, že je máme schovaný na půdě a že táta je dá pod stromek, když před domem volame jeziska. Takhle mohutne nas nebo spíš sebe presvedcovali a presto pak nechali u stromu cukrovi se vzkazem pro nej

taky stejně...Holkám je

Obrázek uživatele Tomáš D

taky stejně...
Holkám je čerstvě 10 a letos poprvé nám řekly, že na Ježíška sice věří, ale dárky kupujeme my. S úsměvem na tváři nám toto oznámily :-) Ježíška šly jako vždy z okna volat a neopomněly mi připomenout, ať tam určitě připravím všechny dárky a žádný nezapomenu...

Ježíšek vám toho donesl hodně

Obrázek uživatele Ifka123

Ježíšek vám toho donesl hodně a doufal, že přijedete i za babičkou a dědou, tak to tam prostě nechal, abyste i tam měli radost, když oni tam pod stromečkem dárky měli.
Děti mají skoro 8 let a nepátrali více - dodnes věří

Jako holky

Obrázek uživatele Janact

...

Ježíšek

Obrázek uživatele LadaVac

je pro nás u babiček nechal.

Stejně jako Jarnem...našim je

Stejně jako Jarnem...našim je 5 a nenapadlo by je, více se v tom šťourat

Jednoduše,

Obrázek uživatele jarnem

Ježíšek nadělil dárečky dětem i pod stromeček u babiček a dědečků. Buď jedeme k nim a děti je tam najdou, nebo oni dovezou zabalené dárky k mám s tím, že je tam Ježíšek nechal u nich pro ně. Naše děti se na víc neptají.