Skip to main content

Toxická alergická reakce

Obrázek uživatele LucieR

Dceři se vyskytla nejprve na tvářích, vvypadalo to jako zčervenání, když v zimě vymrznete. Druhý den celé ruce, opravdu hodně, bylo už vidět, že je to vyrážka, ale rozlitá. Večer a ráno je to nejhorší. Od včera bere antihistamikum. Ale nemůžu najít zdroj. Alergie nemá. Myslela jsem, že je to vánoční růže, je jedovatá. Měla na listech třiptky, občas na ní sáhla. Včera jsem jí po příchodu od doktorky vyhodila, ale vyrážku má stejně, jen slabší kvůli kapkám. Je možné, že to bude chilku trvat než zmizí, nebo mám pátrat dál?

-

No tak to je síla, to už člověk fakt neví, kde nakupovat. Já jsem v říjnuu kupovala plyšové. Přivezla jsem ho večer domů, holky strašně trvaly na tom, že ho chtějí hned povléct, aspoň na jednu noc a že ho vyperu druhý den. No kousalo mě to hrozně, bez vyrážky, ale po vyprání ok.

U nás bylo všechno jasné

Obrázek uživatele LucieR

U nás bylo všechno jasné včera večer ☺. Kytka fuč a vyrážka v malé míře pokračovala i přes kapky. Měli jsme všichni nově povlečené peřiny, byla jsem líná dávat ji nové, ale abych vyloučila narozeninové povlečení, na dva dny jsem si s ní peřinu vyměnila. Holka bez vyrážky a fleky se objevila u mě!! Takže letělo. Mimochodem, žádný stánkový prodej, vjetve apod. No zírám.

Lucko

jak jste na tom? Mně už vyrážka z obličeje zmizela, na rukou jí ještě trochu mám. Dcera měla pod rtem pruh vyrážky, a té to taky zmizelo (začátek i konec jsme měli téměř stejný, ale další děti nic). Od začátku mě to bylo divné, Tom pochybnosti ještě přikrmil, takže můj osobní závěr je, že šlo o nějakou virozu a ne o alergii.

tak buráky alergen jsou, ale

Obrázek uživatele Tomáš D

tak buráky alergen jsou, ale čekal bych daleko razantnější příznaky než jen pouhý ekzém. Ale zaznělo tu sušené ovoce. To je dokonce ještě pravděpodobnější než ovoce s pesticidy. Sušené ovoce je stabilizováno oxidem siřičitým, případně benzoanem sodným, který může alergickou reakci v podobě vyrážky též vyvolat. Nebo jakákoliv jiná přídatná látka... Dokonce i sójový hydrolyzát ve složení nějaké potraviny (paštiky...). Případně barvivo, i přírodní (košenila, annato) Takže zaměřil bych se i na "éčka" v běžně používaných potravinách a snažil se vyloučit ty s barvivy a konzervanty (E1xx. E2xx).

Zuldo

Obrázek uživatele Janact

Ty buraky bych klidne rekla,ze alergen bude

No když ona nic nového nesní.

Obrázek uživatele LucieR

No když ona nic nového nesní. Je v tom opravdu striktní. Můžou to bým max. jablka či pesticidy na jablkách. Taky dostaly k narozkám nové povlečení, samozřejmě prané před použitím, ale je to materiál, který nikdy neměly. Vitamíny taky nemá.
Zuldo doktorka se mě ptala i na vánoční výzdobu, zda nepálíme vonné svíčky a tak.

-

To přesně teď mám. Na obličeji a hřbetech rukou. Ruce jsem myslela, že od ekzému, na který trpím od mala. A obličej jsem sváděla na mráz. Nejdřív jsem měla suchý obličej, úplně jsem šustila, druhý den mi naskákala vyrážka, vystouplá a jsem celá nějaká nateklá. Včera jsem si taky nasadila antihistamika, protože mi došlo, že to mrazem určitě není. A ani tím ekzémem. Ale z čeho by to bylo, nemám zdání. Jediné neobvyklé, co jsem jedla poslední dny (chemii máme doma pořád stejnou), jsou buráky.

sušené ovoce, u nás konkrétně

Obrázek uživatele Vladkax

sušené ovoce, u nás konkrétně v bebe sušenkách. před 5-ti lety, nyní bez problémů

Jak píše Tom,

Obrázek uživatele Spider17

reakce na ovoce, aviváž, vitamínové doplňky, mycí prostředky.....

bude chvilku trvat, než

Obrázek uživatele Tomáš D

bude chvilku trvat, než zmizí. Příčinu nikdy nezjistíš. Může to být třeba ovoce nebo zelenina kontaminovaná pesticidy. Asi nejpravděpodobnější příčina...