Skip to main content

Ranni vyprava do skoly

Obrázek uživatele Janact
Posted in

Ahoj vsem,
Taky mate takove problemy se rano vypravit do skoly,?
Tynka je v pohode, ale jarousek to je hruza, nez ho vytahnu z postele, to je knourani, pak je schopnej zacit brecet nebo knourat, ze ho boli hlava, bricho, sedi na posteli vedle oblekani a je schopen tohle provozovat pul hodiny :-(
Pak ani nestiha snidani..
Stve me jak zneprijemnuje den.
Vstava pritom az v 7h ! To uz je pulka deti v druzine.
Odchazi v 7:40h...
Ja odchazim az o hodinku pozdeji a vzdycky se tesim, az uz budou pryc, ze se v klidu nasnidam, dam cviceni....

Neporadite co s nim? Jak ho namotivovat k lepsimu vstavani? Pokud to jde. Ono se vstavat asi nechce nikomu v te tme,ale tohle je fakt neprijemne...

Jsem už třetí týden bez auta.

Obrázek uživatele Nika1

Jsem už třetí týden bez auta. Takže musím stíhat autobus, ten, na rozdíl od auta, nepočká. M+M budím v 6hod. Martinka je během 20ti minut hotová. Občas má ukňourané ráno, ale je to vyjímka. Maty vstává na 3x a pak potřebuje tak 10min. na rozkoukání. To ho všechno bolí a nechce do školy, ale pak je hotový rychle. Adámka odnesu z ložnice spícího, ale mluvím na něj a on se pomalu probere a za chvíli je oblečený, má vyčištěné zuby a snídá. Adélku odnáším z postele poslední, oblékám jí, odnesu jí do koupelny, vyčistím jí zuby, umyji. Adélka nechce snídat. Ta si sama obuje jen boty a začíná s ní být komunikace až cestou do školky. Ta není schopná fungovat dřív. Když jí vzbudím dřív nebo jí nevzbudím poslední, tak brečí,všechno jí vadí, stejně nekomunikuje a tím, že nemám hotové ostatní děti, tak je to problém. Z domu musíme odejít nejpozději v 6:40hod. Co poradit? Na Matyho platí trpělivost a klid a dát mu chvíli čas. U Adélky nepomáhá nic.Tam jsem ráda, že jí dostanu do školky.Adámek se obléká sám, občas mu pomůžu (5 let),U Adélky aby to bylo v klidu je nejlepší, když je Adélka v polospánku a já s ní v klidu manipuluji. Jakmile se probere, je to problém.

JaniCt

Dětský psycholog nám doporučil, abychom to vyzkoušeli. Je fakt, že ráno u nás dochází ke scénám, velký podíl na nich mám i já.
Musím to domluvit s paní učitelkou, protože děti budou jezdit do školy na poslední chvíli. A když bude mít vlak zpoždění, tak budou chodit pozdě.

Tak jsem si řekla, že to zkusím po novém roce.

Petro

Obrázek uživatele Janact

Budim v 7h.
V 7:40 odchazi do skoly.
Je zajimave ze o vikend, v tech 7 h vstavaji oba samy od sebe ! :-) a to jdou spat i pozdeji

Myslim, ze se mu nechce do skoly, proto i to fnukani, co ho boli, zda nepovolim a nenecham ho doma :-)
Jde myslim o uceni, chodi do skoly u nas na vesnici, je to spise skola rodinna, vsichni se znaji a deti jsou kamaradi. Ve tride ich je jen 14, tam myslim, ze problem neni...

Pritom se uci dobre, bez problemu, "jen" ho to proste nebavi

Jani, já mám vyzkoušené, že

Obrázek uživatele Spider17

když se vypravují samy, jsou nachystaný raz dva, a jen čekají, až bude 7:20, a půjdou z domu :-D Občas musím k lékaři nebo za pacientem, takže jim všechno nachystám, svačinu do aktovky, snídani a léky na stůl, oblečení na židli, a odjíždím. Pak jim volám, jak stíhají, a vždycky už jsou ok a připraveni na odchod...

A kolik hodin ho budíš? Ja

Obrázek uživatele PetraN

A kolik hodin ho budíš? Ja bych zkusila vzbudit ho o cca půl hodinu dřív, než potrebuju, aby doopravdy vstal, a průběžně ho chodit probírat.......jemně, v klidu....dělám to podobně s mladším synem, potřebuje čas na probrání. Ja sama si také nastavují budík o 20 minut dřív, než musím vstát, neumím vyskočit z postele na povel, kor v zimě, kdy je tma a zima a pod peřinou je takové teplo:-).

Dělal to vždycky ,nebo je to teď novinka? Pokud začal až teď muže to souviset s tmou venku. Pokud to trvá už delší dobu,ale nebylo to tak vždy, Nemůže mít nějaký problém ve škole? Ze nejde o vstavani ale proste o to, ze nechce do školy z nějakého důvodu?

Omlouvám se za chyby, píšu z tabletu

JaniSe

Obrázek uživatele Janact

Vidis, ten vlak si uz tusim resila na zacatku skolniho roku ne ??? Takze zatim jste to nezlomili? :-)

Vladi

Obrázek uživatele Janact

Auto zatim nastartovat nemohu a nebylo by to k nicemu.
Deti chodi do skoly ve vsi. Chodi uz samy a maji to cca 5min. Ja chodim az hodinu po nich, praci mam vedle u sousedu :-)

Takze toto nezabere :-)

Děti budím v 5:45, snažím se,

Děti budím v 5:45, snažím se, aby v 6 hodiny byly u snídaně. Kluk vstává bez problémů, ale dcera dělá potíže. Ráno se hašteří, ječí na sebe, ale vlak nám kvůli nim ještě nikdy neujel. Máme to rozpočítané na minuty. Jak jeden z nás nejde v 6:15 na zuby, tak máme problém. Z domu chodí děti okolo 6:25, v 6:27 už musíme dost kmitat.
I přes radu dětského psychologa, abych nechala děti jezdit samotné o dva vlaky později, jsem se ještě neodhodlala. Zítra mu to budu muset nějak vysvětlit.

u nás výborně zabírá

Obrázek uživatele Vladkax

u nás výborně zabírá nastartované auto. nejlíp s odjetím bez nich (za roh, praktikovala jsem jednou, ještě za dob chození do školky, pamatují si to dodnes)

Jani, u nás to samé,

Obrázek uživatele Spider17

akorát mi to dělají oba dva. U Týnky má psycholog podezření na separační úzkost, U Petříka jde o obkoukané naučené chování. Když jsem byla nemocná, starala se o ně dcera, která jim vše dovolovala, a oni toho zneužily. I pan psycholog naznačil, že musíme opět obnovit "lupací" proutek :-)
Vzhledem ke stejnému věku jako u vás, je to asi vývojové ;-)

Ahojky, holky ráno vypravuju

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
holky ráno vypravuju já. Vstávají v 6:45, buzení je bez problémů. Jsou schopny hned fungovat. Ale máme jiný problém. Jakmile vstanou, už drží v ruce plyšáka. Nejsou schopny se obléct, aniž by si hrály s plyšákem, snaží se ho propašovat ke stolu, do koupelny, furt musí svoje povinnosti přerušovat hraním. Kdy z toho vyrostou? No, zatím u nás samostatné vypravování nehrozí, ale chci na jaře zkusit odejít třeba čtvrt hodiny před nima. A pak to prodlužovat. Jinak to vážně nehrozí.
Budím je 45 minut před odchodem a většinou je to akorát. Mají 15 minut na oblékání, 15 minut na jídlo a 15 minut na hygienu + obléknutí se a opuštění bytu.

Naše musím

Obrázek uživatele LadaVac

do postele taky honit,chodí tak kolem 21,30 a nechce se jim.Ráno vstávají ale sami bez problémů,sami se už vypravují,já jsem dávno s manželem v práci.Když jsem náhodou doma,třeba mám dovču,je to hrozný,desetkrát všechno zopakuji,vypravují se jak lemry pomalu.Ale sami to zvládají,zatím ještě nikdy nepřišli pozdě.
Když jsem je vodila do družiny,řekla jsem ,kdy budou a když ne,že odcházím sama,protože musím a je to na nich,to v je vžycky zrychlilo.

V 9H UŽ SPÍ

Obrázek uživatele Janact

DŘÍV BY NEUSNUL, TO SE MU ZASE NECHCE JÍT...

MYSLÍM, ŽE SPÁNEK OD 21-7 BY PRO 8.MI LETÉ DÍTĚ MĚL BÝT DOSAČUJÍCÍ NÉ?

Jani, a v kolik chodí spát?

Obrázek uživatele Veronika_473

Jani,
a v kolik chodí spát? Může to být tím, že má větší potřebu spánku.
Ale jestli je malej typická "sova", asi to chce trpělivost...

Naši kluci jsou skřivani, budí se sami a v pohodě. Ale začátek školního roku byl taky náročnější, měli posunutý režim a vstávat se jim taky moc nechtělo. Pomohla výhrůžka, že je teda budu muset budit o půl hoďky dřív, když to nestíhají v obvyklém čase.
Teď mají ráno plavání, sraz před školou v 7.15. To už je masakr i pro mně a to jsem taky skřivan...