Skip to main content

Vysoký krevní tlak

Obrázek uživatele KaterinaAd
Posted in

Objednala jsem se do motola na kožní na preventivní kontrolu znamének a místo toho jsem se dozvěděla, ze mam vysoký tlak. Teď sedím v praci, přemýšlím a raději už negooglim... je fakt, ze me na vyšší tlak upozorňovala už na gynde. Ale zas jindy jsem ho určitě měla i "normální".
Dneska měřen v klidu asi po 10-ti minutách sedeni v čekárně, hodnota byla 141/108.
V pondělí jdu na preventivku na gyndu, pokud mi tam změří taky více, zajdu o obvodacce. Je fakt, ze jsem často hodně, ale fakt hodně unavená, točí se mi hlava, buši mi srdce... ale porad jsem to připisovala spis permanentnimu stresu, nervum s dětmi a tomu ze blbě spím:-;. Řešíte někdo u lékaře podobný problém at vím co me čeká? Díky, Katka

Tak drzim palce !

Obrázek uživatele Janact

A dej zase vedet co ti rekla obvodacka !

Karolínka mi překazila plány,

Obrázek uživatele KaterinaAd

Karolínka mi překazila plány, ráno mě odvolala učitelka ze školy, že má asi teplotu...takže jsem zrušila i plánovanou gyndu. Ale překonala jsem sama sebe:-) a poprosila jsem o změření pediatričku, výsledek lepší, ale pořád vysoký (144/101), takže ve středu jdu k obvoďačce a začnu to řešit.

No,mě se vysoký tlak projevil

No,mě se vysoký tlak projevil po prodělané borelioze.první naměřené hodnoty jsem měla 210/110.Tlak mi naměřila obvodní lékařka,hned podala lék na snížení tlaku a odeslala k dalšímu vyšetření do nemocnice.
kdybych nebyla autem chtěla mi objednat sanitu.
léky beru 2roky a chvilku mi trvalo se s tím vnitřně srovnat/no možná rok :-).beru kombinaci dvou léků denně a tlak mívám 140/85 kde se jim spíše nelíbí ten spodní.
čekalo mě /vzhledem k věku/ podrobnější vyšetření v nemocnici,pak proběhl ten holtr a vyšetření u srdcaře+ekg tam jsem se dozvěděla že pokud začnu brát léky na tlak už se jich nezbavím /tělo si zvykne/.
V rodině máme dědičnou zátěž léky bere můj otec, děda je nebral a zemřel v 50ti letech na mrtvici.
Jo ,jinak bych řekla, že nervák jsem,dělala jsem ted dvoje zkoušky při změně povolání a byl to teda nervní masakr :-)) a nadváhu mám také....

Dříve se za normální tlak

Obrázek uživatele Spider17

Dříve se za normální tlak považovala hodnota 140/90! Takže mi to u tebe připomíná pouze tlak zvýšený. Je taky možné, že jsi nervní typ. Tihle lidé mají tlak nestálý (jednou nízký, podruhé vysoký). Na tuhle hodnotu bych určitě léky nebrala.
Zkus napřed omezit sůl, jíst víc jablek a česneku. Kup si čaj z hlohu, ten tlak snižuje zaručeně. Nevím, kolik vážíš, ale vyšší váha je taky jednou z příčin. Pomáhá i sportování...
Jo a ještě se nech změřit analogovým tlakoměrem, ty digitální mají velké odchylky :-(

trochu se obávám toho, když

Obrázek uživatele Tomáš D

trochu se obávám toho, když už je vysoká i diastolická hodnota, že to pouhou nervozitou nebude :-( Tohle je třeba už řešit.

A doma v klidu se

nemůžeš změřit? Já mám tlak hodně nízký......doma naposledy cca měsíc zpet 90/65, ale u dr byvam v pohodě a mivam 105/75 a to taky před tím sedím v klidu v čekárně,ale u dr. vnitřně úplně v klidu nejsem,takze to leze nahoru..... Uvidíš na té gyndě, ale na vyšetření bych zašla každopádně, tím nic nezkazíš..... Zuzka

Tome souhlasim

Obrázek uživatele Janact

A manzel taky. Jeho obvodni je dle meho moc hrrr.
Manzel chodi darovat krev, tam vzdy premeruji a rikaji ok. Jen ona to takto hrotila.

Jinak katko, drzim palce a dej vedet jak to dopadlo !

J

Pokud by měly být nasazovány

Obrázek uživatele Tomáš D

Pokud by měly být nasazovány léky na 140/85, už bych je bral 15 let :-). Mám stabilně kolem 135 - 140/85 a dle dr. naprosto v normě (tedy ten spodní, horní je hraniční). U dr. mívám běžně 155/85 (vždy se mi vlivem stresu zvýší jen systolická hodnota) a dr. ví, že jsem nervák a doporučuje mi měřit se doma v klidu. Pokud se něco nezměnilo, tak za normální tlak se považovala spodní (diastolická) hodnota do 90. 90 - 95 je zvýšený a nad 95 vysoký.
Manželka má také vysoký tlak a hodně jí pomohl ajurvédský bylinný čaj Sarpagandha. Jenže zmizel z trhu, aspoň u nás... :-( Pomáhá i lemongrass - citronová tráva.

Nad 100 ta spodní hodnota už vyžaduje podle mého názoru podrobnější vyšetření u lékaře a léčbu klasickou...

9. Ale poslední dobou se

Obrázek uživatele KaterinaAd

9. Ale poslední dobou se cítím spis 9+

Aspon o 10 let ne????

Obrázek uživatele Janact

O pekny fous :-)

O fous:-)

Obrázek uživatele KaterinaAd

O fous:-)

Jedné kamarádce zjistili

Jedné kamarádce zjistili vysoký tlak ve 44 letech. Bere nějaký lék. Vím, že jsi mladší.

Taky jsem koukala když na me

Obrázek uživatele KaterinaAd

Taky jsem koukala když na me sestřička vytáhla tlakoměr...ale proč ne, ze...

Jen tlakovy holter rozlisi

Obrázek uživatele be.st72

Jen tlakovy holter rozlisi jestli mas vysoky tlak nebo jde o syndrom bileho plaste.
Teda ze by kozni miril tlak jsem v zivote neslysela. To mas nejakeho superkozare.

Vždy je horší vyšší spodní

Obrázek uživatele veruna

Vždy je horší vyšší spodní hodnota než ta horní hodnota. Pokud máš naměřen takto vysoký tlak opakovaně, asi bude nutné další vyšetření a taky léky na snížení tlaku. Hodnota spodní hranice přes 100 už je riziková. Tu horní máš v normě.

...

Obrázek uživatele Janact

Myslim, ze dostanes leky na snizeni.
Vic s tebou delat krome kontrol nebudou

Ten spodni mas dle meho dost vysoky.
Mel by byt 130/70-80

Muj muz mel 140/85 a uz mu nasazovala take leky, a jemu se motala hlava zase po nich :-( zatim je tedy bez leku ale casem je asi taky vyfasuje

Vysoký krevní tlak mi začal v

Obrázek uživatele paty

Vysoký krevní tlak mi začal v těhotenství před devíti lety a už zůstal. Celou dobu beru léky na snížení, v těhotenství mě víc sledovali (až jsem skončila do porodu v nemocnici), nic víc se mnou nedělají. Únavou a točením hlavy trpím také.
Pavla

Kamarádka na to trpěla a

Obrázek uživatele katyvypl

Kamarádka na to trpěla a doporučili jí velmi omezit kávu a čokoládu... A jinak s tou únavou, točení hlavy - tak to mívám přesně já, ale já naopak trpím na dost nízký tlak, tak fakt nevím. :-)))
Katka