Skip to main content

Kolik cukru a kolik kokosu dáváte na 1 bílek? Mám spoustu zbylých bílků, potřebuji je zpracovat - loni jsem dělala kokosky, ale už přesně nevím poměr.....jak dlouho pečete a při jaké teplotě?

Máte i jiný jednoduchý a časově nenáročný tip na zpracování bílků?

Děkuji!!!

Kokosky - 5 bílků (200g),

Obrázek uživatele Spider17

Kokosky - 5 bílků (200g), 250g mletého cukru, 200g kokosu, špetka soli.
Ušleháme sníh, do něj zašleháme cukr a špetku soli. Vložíme nad páru a šleháme cca 5 minut až změní konzistenci (začnou se na něm dělat špičky a má takový "dutý" zvuk). Odstavíme a vmícháme kokos.
To stejné si nachystáme na Ořechové pusinky, kdy bude stejný postup na uvaření sněhu, ale místo kokosu vmícháme mleté ořechy.
Pařížské tyčinky - 1/2 lžičky skořice, 2 bílky, 280g mletého cukru, 280g mletých ořechů. Smícháme cukr s ořechy a skořicí, přidáme bílky, a necháme v chladnu 2 hodiny odležet. Pak pomoučíme vál, vyválíme placku, rádýlkem vykrajujeme proužky, které potřeme bílkovou polevou (1 bílek + 120g ml. cukru - pokud chcete mít citronou příchuť, přidejte citr. šťávu, nebo aroma či citronový cukr) a upečeme.
Vosí hnízda - 200g ořechů, 250g ml. cukru, 1 bílek. Také si z toho můžeš udělat hříbečky, když 1/3 těsta obarvíš lžící kakaa. Z toho pak tvaruji kloboučky, a nožky dělám ze světlého. Lepíme k sobě bílkem.
Tak třeba si něco vybereš :-)
Pečení zdar

re

Na kokosky je dnes skvely podrobny navod na blogu "Kucharka pro dceru". Uz som odtial vyskusala vela receptov, vsetky dobre dopadli, tak myslim ze bude dobry aj tento. Martina

Katko, chlebíček z bílků

Katko, chlebíček z bílků super jednoduchej nápad a moc dobrej, právě vyzkoušeno!:-) díky

Zítra ti pošlu recept na

Obrázek uživatele Spider17

Zítra ti pošlu recept na kokosky, na pusinky s ořechy a na pařížské tyčinky. Na kokosky a pusinky si udělej vařený snih.

Houbičky

Já dělám z bílků sněhové houbičky podle receptu z Alberta. A naši kluci to milují a vypadá to strašně pěkně. Na školkové besídce jsem s tím receptem za hvězdu :-))))
http://www.albert.cz/recepty/vanocni-poleno
Recept je tam zakomponovaný v textu na to poleno.
Renata

Bílky jdou i zamrazit a po

Obrázek uživatele katyvypl

Bílky jdou i zamrazit a po rozmrazení jsou jako čerstvé. Ale já dělám ráda bílkový chlebíček (vzpomínky na dětství).
https://www.toprecepty.cz/recept/8889-chlebicek-z-bilku/

Ahoj, bílky hodím na pánev,

Obrázek uživatele marketad

Ahoj, bílky hodím na pánev, umicham a nakonec přidám brynzu a je hotovo. K tomu zeleninový salát.