Skip to main content

3 hod v noci vzhůru :(

Ahoj holky, setkaly jste se některá, že Vám děti pěkně spinkay a najednou v noci nespí? U nás holky (4 měs, dvouvaječné) do 3 měs. spaly krásně celou noc s přestávkou na jedno kojení. Teď se budí celou noc na střídačku, nakojím obě v tandemu a pak nemůžou usnout, budí se navzájem a jsou i 3 hod vzhůru :(((. Po očkování nejsme, na úplněk to trvá moc dlouho.. Nějaké rady co s tím, nebo jak to přežít? Díky za podporu

Je to normální vývoj. Pokud

Obrázek uživatele Spider17

Je to normální vývoj. Pokud leží a nepláčou, nech je v klidu. Dvojčata mi to dělala taky. Jen jsem slyšela, jak chudinky tlačí (trpěli zácpou :-((( ) Děti spali spolu v postýlce, měla jsem kočár s jednou korbičkou. Pořád byli spolu a často se drželi za ručičku. Teď jim bude osm, pořád spí spolu a mají k sobě moc pěkný vztah. Jsem si jistá, že to bylo tou blízkostí. Cítí teplo a přítomnost toho druhého. Nerozkdělovala bych, naopak bych zkusila dát je k sobě.
Jo a na jídlo se mi budili 2x za noc až do dvou let.
Užívej si miminek a pospávej s nimi ve dne...

A nebyli jste teď na

Obrázek uživatele LucieR

...

my jsme kluky myslim

my jsme kluky myslim rozdelili, ale to byli asi starsi, uz nepotrebovali tolik kojit... to se podda..chce to vydrzet !

Ahoj, pamatuji si, že naši

Obrázek uživatele katyvypl

Ahoj, pamatuji si, že naši kluci měli nejlepší období spánku právě v 3 měsících. Spali skoro celou noc, vstávali snad jen 1x. Od 4 měsíců se budili po 2 hodinách, každý jinak a uspávání bylo děsné. Prý to může být tím, že mají větší hlad, že se mění mléko a tím se víc budí. Nevím, ale u nás bylo spaní všeobecně katastrofa. Každý usínal a budil se jinak v noci i přes den, uspávali jsme většinou i na rukou, protože jinak to prostě nešlo. Od roku pak spávali už hezky a hlavně zároveň. :-) Nevím, co přesně poradit, snad jen trpělivost a víru, že to období nespavosti zase přejde. Klidně bych jim pustila nějaký hrací kolotoč nebo hudbu, něco při čem ty bys mohla alespoň trochu pospávat. A u nás teda hodně pomáhalo i brát si děti do postele - nejsem vůbec proti, všechny děti u nás v posteli byly na střídačku skoro do dvou let. Tam se jim spalo nejlíp. :-) A přechod do vlastních postelí a pokojíčků byl pak v pohodě.
Katka