Skip to main content

Vtáčení špičky nohy - co s tím ???

Posted in

Dobrý den,

moc všechny zdravím. Oba kluci vtáčí levou nohu (špičku) dovnitř. Máte někdo zkušenost? Co dětem pomohlo-cvičení apod.? Existujé nějaká videa, jak třeba cvičit?

MOC děkuji!

Jana

jestli rozumím dobře -

Obrázek uživatele Ifka123

jestli rozumím dobře - "padající" dovnitř...
tak podporu nožní klenby - cviky, masáže plosky, tejpování pro vytažení vnitřní hrany plosky nahoru.
nevidím RTG, ale zřejmě budou na místě i vložky
ale hlavně kvalitní kotníkovou obuv, právě v kombinaci s vložkami,

Ifko a prosim co na

Obrázek uživatele fretuska

Ifko a prosim co na "padajici" kotniky?

čtu jen letmo - pravá a levá

Obrázek uživatele Ifka123

čtu jen letmo - pravá a levá bota na střídačku je zastaralý názor, stejně jako vložky do bot....
jsem fyzioterapeut - problém je v kyčli, pokud se nožka vtáčí dovnitř - takže radím najít dobrého ortopeda, vyšetřit páteř a hlavně PÁNEV.

Levou botu na pravou nohu, a

Obrázek uživatele Spider17

Levou botu na pravou nohu, a pravou botu na levou nohu... Ale tohle fakt jen doma nebo na zahradě ;-)

Spider prosim te, jak myslis

Obrázek uživatele fretuska

Spider prosim te, jak myslis boty na kozu? asi si dneska sedim na vedeni :)))

Nevím, kolik mají let, ale

Obrázek uživatele Spider17

Nevím, kolik mají let, ale ortoped mi jen řekl, že to malé děti dělají a ať přijdu na kontrolu na jaře se zimníma botama, aby viděl, jak jsou ochozené. :-( Pak mi trenérky z mažoretek řekly, že stačí občas dát boty na kozu :-)))) Třeba sandálky, krosíky... Pomohlo to ;-)

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

Jak psala Magda, nejprve vyšetřit na ortopedii a pak najít dobrého fyzioterapeuta. Z mojí zkušenosti, nejúčinnější na jakkoliv problémy s držením těla je pravidelné domácí cvičení, to na míru sestaví fyzioterapeut, taky vás naučí jak cviky provádět a bude kontrolovat, zda je cvik prováděn dobře (to je zásadní).

Ahoj, máme taktéž a to u

Ahoj, máme taktéž a to u všech třech dětí včetně plochých nohou. chodíme na ortopedii do nemocnice - párkrát jsme měli rehabilitaci, plus vložky do bot a předpis na kotníkové boty. Na doma mají jen ortopedické sandály. Pozor nejsou to boty se žirafou, ale ortopedické boty. Kupuji od www.ortonehonsky.cz (jezdíme si vyzvednout do Příbrami) boty jsou z Polska a ty jediné mi nesešmajdají. Mladší holka už to měla od narození (polohová vada) a když začla chodit, tak se jí vytáčel celý palec. Pátrala jsem a rozjela se do soukromé ordinace do Prahy (doktor Chomiak) - dětský ortoped z Bulovky a má soukromou praxi na Olšanský - návštěva jedno dítě 700Kč. Ihned mi řekl antivarozní boty - jsou dovážené z Německa a na poukaz od pojišťovny doplácím ještě 1500,- ale během dvou let se problém téměř spravil. Chce to fakt pořádný boty včetně bačkůrek (já dávám kotníkové ortopedické sandále), a taky cvičit. Od letošního roku máme bazén a mám pocit, že šestiletým dvojčatům to na nožky opravdu pomohlo - hodně je nutím plavat a snažíme se i cvičit. Radka

Můžu doporučit Rehaspring v

Můžu doporučit Rehaspring v Čelákovicích. My jsme tam byli s plochýma nohama, na které děti mají už 3 roky vložky do bot (tam mě vyvedli z omylu, děti vlastně nohy ploché nemají) a kamarádky syn vtáčí špičku jedné nohy a problém je právě v kyčli. Co mám zkušenost a vidím to kolem sebe, tak ortoped většinou řeší všechno vložkama, v těch Čelákovicích jsem měla pocit, že to fakt vysvětlí, kde je problém a jak postupovat... Nejsou tam doktoři, ale rehabilitační pracovníci a myslím, že mnohdy je to lepší než doktor.

-

Souhlas s Majdou,
chce to návštěvu ortopeda. Kluci dostali ortopedické vložky. Š.

rhb

Dobrý den,

doporučuji vyšetření na ortopedii k vyloučení špatného postavení kyčle a následně vyšetření dobrým rehabilitačním lékařem k ordinaci cvičení.

Kamarádky syn takto chodí od útlého věku, dětskou se nechala odbýt a řeší to až od synových 8 let a cvičení jde ztuha.
Hodně štěstí Vám přeju, ať je to v pořádku,

M.