Skip to main content

výlety s 7 letkama

Posted in

ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaké děláte výlety se 7 letými dvojčaty. Náš tatínek, furt na všechny výlety říká, co tam budou dělat, to je bavit nebude, to pro ně ještě není. Tak bych se chtěla zeptat, co děláte za výlety. My známe akorát zoo, park Milovice o jiné výlety prostě nejsou pro ne.Holky dostaly nová kola, tak jsem se těšila, že budeme aspoň trochu jezdit na kole, ale ony se na nich bojí, jsou jim trochu větší. Nejraději bych se sebrala a vyjela sama s nimi na výlety, baví mě procházky po přírodě, manžel řekne, že se můžeme kochat doma na zahradě. No prostě nevýletní tip. Mám sice řidičák, ale co se holky narodili, tak jsem přestala jezdit. No předtím jsem toho moc nenajezdila také, pouze po městě popř. do vedlejšího města.

Díky za tipy a názory.

Hanka

našim je také 7let

Obrázek uživatele Janact

určitě nejvíc zábavné je pro ně, když jedeme s partou a jejich dětma kamkoliv...

zoo, dinoparky zábavné parky typu Mirákulum, Šťastná země,

hrady a zámky je baví pokud je tam nějaký dětský program, nebo třeba labyrinty jako na Loučni http://www.zamekloucen.cz/ ,
zámky typu Berchtold http://www.zamekberchtold.cz/detsky-raj-a-pohadkova-zeme/

jsou i muzea, výstavy, kde to děti baví...
stejně tak rozhledny nebo přírodní rezervace....

nevím, odkud jste, ale všude po ČR je toho plno, myslím, že téměř každý zámek, hrad má i něco pro děti, co je nadchne..
Samozřejmě né, vždy jsou asi všichni nadšení, ale tak tomu hold už je :-)

My máme holky o rok mladší a

Obrázek uživatele LucieR

My máme holky o rok mladší a prohlídky typu hrad, muzeum, výstava jezdíme už od loňska úplně v pohodě a ty speciálně s dětským programem, třeba čarodějnické, pekelné muzeum, ty i dřív...nebo rekordy, akorát tam se zas nudím já. Byli jsme v muzeu čokolády s dílničkou, každá si odnesla vlastnoručně vyrobenou čokoládu a podobné programy jsou na spoustě míst. Pak samozřejmě ZOO, bazény, to bysme mohli sjíždět pořád a u nás stejně jako u Lady, stačí, že výlet končí hřištěm, případně zmrzlinou, nebo palačinkou (tou ostatně může končit všechno). Pak hodně divadla, dokonce byly děti uchvácení exkurzí po divadelním zákulisí, která trvala hodinu. Návštěvu v dole měly ve třech letech (v rámci Michalovo školy) a pak nějaké šachty v Krušných horách. Prostě si myslím, že děti zhltnou všechno.
U nás byl Michal zpočátku taky proti, ale to byly holky malinké, jenže my nemáme zahradu a já se vždycky nadchnu pro nějakou výstavu (malby, grafiky) chci jí prostě vidět, tak si zvykal. Dnes klidně vezmu holky sama, do Prahy se Student Agency není problém, sice řídím, ale do Prahy fakt nerada, hlavně teda od té doby, co tam všechno sestříkali na modro.

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

my hodně hrady a zámky, začali jsme asi v sedmi letech dvojčat a v pohodě to zvládal i tehdy pětiletý mladší syn. Vybírali jsme zprvu takové, kde prohlídka netrvala déle než hodinu. Na spoustě zámků jsou i speciální prohlídky pro děti, v knihkupectví se dá koupit pěkný průvodce Výlety na hrady a zámky s dětmi (nebo tak nějak, je tam přehled pro děti zajímavých míst)
Máme rádi i jen tak chodit do přírody, na túry, nechodíme nic náročného, ale v lehkém terénu deset patnáct kilometrů sedmileté dítě ujde bez problémů. Jen ze začátku, pokud nejsou zvyklé, to chce mít nějaký zajímavý cílový bod (hřiště, cukrárna).
Dále muzea, jeskyně, rozhledny, lanovky…
Se sedmiletýma už fakt všechno... taky doporučuju oprášit řízení a začít vyrážet sama, třeba, když manžel uvidí, jak se vracíte nadšení, změní názor.
Na hodně míst se dá dojet i vlakem.

Ahoj, v 7 letech už cokoli.

Obrázek uživatele Veronika_473

Ahoj,
v 7 letech už cokoli. Máme výhodu v kamarádech s podobně starými dětmi - vyrážíme od malička společně, děti udělají smečku a navzdory délce výletu o nich nevíme. Kluci potřebujou pohyb, je jedno jaký. A společné akce si hodně dlouho pamatujou a "žijou" z nich ještě dlouho poté.
Doporučuju se s někým domluvit, když manžel nechce. Postupně zkoušet, co se dětem i Vám bude líbit. A taky obnovit to řízení auta - taky jsem byla dlouho závislá na odvozu. A díky kamarádům jsem se dokopala k tomu, že jezdím - je to neskutečná svoboda.

To záleží

Obrázek uživatele LadaVac

co děti baví,nám k výletu stačí,že končí nějakým pěkným hřištěm a těch je všude plno.Pak děti baví rozhledny,líbilo se jim na Kočičím hrádku,ve stájích na Slatině ,ale bereme je i do muzeí a na hrady,dost už mají všude prohlídky pro děti / Staré hrady,Kost apod/,kde třeba říkají,které pohádky se tam točily.Baví je bobové dráhy,dětská lanová centra,v první třídě jsme s nimi na raftu sjeli kousek Jizery,my spíš máme problém o dovolených vše stihnout.
Myslím,že děti společné zážitky ocení.Někdy ta zahrada fakt stačí,ale naše by to pořád nebavilo.
Popravdě,manžela jsem taky musela naučit jezdit na dovolené,do třiceti s rodiči nikdy nejezdili,naši s námi sjezdili se stanem od Tater po Šumavu vše.Dneska už je manžel na tom tak,že sám vymýšlí kam vyrazíme.
Pro mě je to třeba i důležité z toho důvodu,že se děti naučí,jak se chovat v restauraci ,v penzionu,jak si o co říct,na co se zeptat,prostě nebýt pole neorané.