Skip to main content

Dobrý den,
minulý týden jsem řešila problém u kluků -vši. Každý den je prohlížím, stříkám preventivním sprejem Paranit a najednou vši, nevím jestli můžu říct naštěstí živé a dvě. Hnida ani jedna. Hned jsem použila Difusil Forte u obou a šli do škole. A druhý den zase dvě živé, ale už oba dva kluci. Okamžitě jsem je ostříhala a opět umyla šamponem, ale už to byl šampon pro psi co mi doporučila kadeřnice. Doma vše vyprala, vysála a zatím dobrý. Já jsem měla stále seplé vlasy, také jsem si myla vlasy šampony, ale stále mám pocit svědění. Manžel říkal, že tam nic nemám, jen suchou pokožku slupy. Dnes jsem si vlasy umyla octovou vodou, načesela všiváčkem a nic jsem nenašla. Asi už je to jen o pocitu, doufám. Kluky dál prohlížím a uvidíme.
Jaké máte zkušenosti a jak jste to řešili.Díky.

já zase jak uklidila kapky na kašel - hned začalo nachlazení!!!

Obrázek uživatele Janact

je to tedy zvláštní, že i vám :-)

já to zase měla pořád vystavené v obýváku a když jsem to uklidila, hned kašel, rýma :-O

hooodně dlouhou dobu jsme to měli jako dekoraci :-)

ladi

Obrázek uživatele Janact

no právě. když se táty zeptám jaký poměr, na jak dlouho a co a jak tak neví - to si nepamatuje ! :-)
taky mám strach, aby se jí z toho nepopálila kůže nebo nedej bože nespadly vlasy ...

Jani,

Obrázek uživatele LadaVac

taky o petroleji vím,ale toho se bojím,abych holčině nezničila kůži na hlavě.
Máš přeně pravdu,čím větší škola,tím větší koncentrace lidí,kterým je fuk ,když je na něco upozorníš a neřeší to.

Ves hlavova dala loni

Obrázek uživatele Lucka V.

Ves hlavova dala loni prednost me :)
A simona jsem brala strojkem bez nastavce. Mel hnidy tak tesne u hlavy ze to jinak neslo.
Myslim ze nejdulezitejsi je dodrzet postup odvsivovani dle vyvojovych stadii vsi. Tedy trikrat zopakovat kuru v presnych intervalech tusim osm dni, aby se zlikvidovaly vechny larvy z hnid co prvni a druhou kuru prezijou.
Taky neni potreba vse prat staci na dva dny vyhazet mimo hlavy. Ves neprezije dva dny bez hlavy. Takze treba jsme dva dny nesedeli na sedacce. Pak jsem ji vyluxovala a setrela vlhkou plenou namocenou ve vode s teetree. A to jsem provedla s veskerym velkym calounenim.

Vlasy prý musí byt 1mm, aby se veš neudržela

Obrázek uživatele Janact

Takže to je fakt jen pro kluka, pokud se dá :-) u nás chodi kluci běžné takto nakrátko, takže pohoda :-)
Ale u holek je to těžší

Naštěstí jsme meli jen 2x, jsme na male vesnické škole, ale je tu jeden kluk který je ze sociální rodiny a ten dokáže zavsivit celou skolu. Vši mu prý padají na lavici. Bohužel jeho matka není schopna ho svým IQ odvsivit ani kdyby ji to napsali na čelo; -( a předpokládám že ve skole mestske jich bude ještě více podobného myšlení.

Náš tata rádi petrolej, který dávali jim když byl malý;-) zkoušel jste někdo?
Me kadeřnice radila taky difuzil H.

Na me taky vsi nejdou, asi barva a laky je odrazují. A prý ves detska tak dá raději přednost dětem.

Tady na těch okolíních vesnicích

Obrázek uživatele LadaVac

to je i o skladbě obyvatel,pro některé je prostě net nedostupný,mě by nevadilo se v tom hrabat,třeba jídlenu dětí spravuji jedině přes net a přijde mi to výhodné.
Uvidíme,co přinese druhý stupeň.

on není problém s tím

Obrázek uživatele Vladkax

on není problém s tím programem, ale právě s tím se donutit to otevřít, mně taky víc seděla ta papírová žákovská, ale prostě s tím nešlo nic dělat, my jako rodiče jsme to nechtěli.
Člověka to ale nakonec donutí tam chodit pravidelně, protože jinak prošvihne důležitá sdělení apod. Víc informací je na tom netu než v deníčku....

Vlaďko

Obrázek uživatele PetraN

No znám matky, a neni jich málo, a jsou to kolikrát vysokoškoláci, co si el. žákovskou otevřou stěží dvakrát do měsíce. Na toto spis zlatý notýsek, protože tam učitelka často bazíruje, aby deti prinesly podepsané, a to si děcko, když chce vyhovět ohlida a rodičům podstrčí

Lado, my jsme z těch

Obrázek uživatele Vladkax

Lado, my jsme z těch elektronických žákovských nešťastní doteď, ale na to info o vších je to dobrý :-

-

Když je pokožka pokousaná nebo podrážděná od drbání nebo šamponů, tak jí to fakt pálit může ...

Vladi,

Obrázek uživatele LadaVac

díky,já všiváky omývám i dezinfikuji.
U nás naštěstí ještě žákovské papírové,elektronická až na druhém stupni,ale s možností varianty papírové.Myslím,že v některých vesničkách to ani jinak nejde a pokud škola určí jen elektronickou,rodiče jsou z toho nešťastní.

všiváky neomývám, ale utírám

Obrázek uživatele Vladkax

všiváky neomývám, ale utírám papírovou kuchyňskou utěrkou. Po každém projetí vlasů. A na hlavě jsem to přes noc mela taky, nic neštípalo, hlava je jen taková popatlaná, slepená olejem. A musela jsem taky mít čepici, aby mi nebyla zima
S tím netem - máme žákovské přes internet, krom zpráv učitelů tam může všem napsat i ředitelka. Popř jedna z učitelek holek dost využívala sms zprávy, psala naráz rodičům celé třídy na mobil. Nástěnky jsou podle mě nahouby, ty jsme měli ve školce, sama jsem tam info o vších zaregistrovala třeba po týdnu....

Zuldo,

Obrázek uživatele LadaVac

dcera si hlavu myje nejméně oben,někdy denně,má hodně vlasů ,husté a potí se jí hlava,takže musíme.
Jak jsem psala,teď je to dobré,jsou prázdniny,ale děsím se školního roku.

Vladi,pobavila jsi mě,napsat rodičům na net.Asi u vás to jde,ale u nás je ještě plno rodin,kde internet fakt není,takže apelovat se dá jen slovy a bohužel věřím,že i to některé rodiče nenakopne.
Ale díky za tip na paranit na noc,ten jsem ještě neměli,zatím jen ten s kratší zábalovou aplikací.
Ještě se vás zeptám,jak to děti na noc snášejí.Dcera i po hodině už kňourá,že jí to štípe a je nepříjemné.

-

To jsou příšerný mrchy, fuj. Ostříhání je určitě dobré, ale taky na to nemám srdce, ani u kluka. Navíc hnidy jsou u hlavy, takže by pomohlo jedinečné vzít mašinkou. U nás trochu zlepšení, včera jsem vycesala už jen pár hnid. Ale určitě není vyhráno. Přišla jsem na to, že se hřeben musí po každém tahu vyčistit. Nejvíc se mi osvědčilo projet pramen, opláchnout hřeben a vymlátit z něj hnidy. Jen propláchnutí nestačí. Takže s ním mlatim o umyvadlo a kolikrat vypadne až po pěti úderech. A nejlepší je česat vlhké vlasy. Díky za tip na přípravky, vyzkouším. Ale Lado, každodenní mytí se nedoporučuje, vši se stanou rezistentní. Jsem četla ...

ano :-) ty paranity jsou

Obrázek uživatele Vladkax

ano :-) ty paranity jsou tuším dva, jeden je sensitive a druhý "normální". Myslím, že jsme už měli oba. U toho jednoho je ale zároveň šampon, který se má dát na hlavu ještě před namočením, dobře se to pak myje.
No a pak mám sousedku farmaceutku. která dětem dělá zábaly pokaždé, když se vrátí z nějaké hromadné akce. Jednu dobu se toho taky nemohli zbavit. Důležité je odvšivit ve stejný den (byť preventivně) i kamarády.
Ještě k té aplikaci toho přípravku, nechám dítě sedět u jídelního stolu s hlavou opřenou čelem o stůl, nanaáším přípravek a u toho pročesávám všivákem, každý tah kontroluji. Jednou to vypadalo, že v té hlavě nic nemá, ale při pročísnutí posledního pramene byla lapena. Holka neměla ani hnidy, brala jsem ji tehdy preventivně kvůli ségře. Kdybych jí jen hlavu pročesala, tak jsem nic nenašla. Takhle ta veš utíkala před tím přípravkem, až byla v pasti....
Teď jsem se dívala, že ten sentitive má přímo na krabičce udanou min dobu působení 8 hod, nejlépe přes noc. U klasického nemám příbalový leták ani krabičku, tak tam nevím, co je psáno.
hryže mě celá hlava :-)
Jo a myslím loni jsem psala ředitelce školy, ať apeluje na kontrolu vší vždy v pátek a nikoliv v týdnu, to je na nic, málokterý rodič to v týdnu v ten daný den stíhá. Přes víkend je šance podstatně vyšší. Ideální je to napsaat na net ve čtvrtek večer tak, aby rodiče měli možnost během pátku ty přípravky pořídit.

Noční zábal

Obrázek uživatele LucieR

Vlaďko takže pro ty pomalejší ještě jednou - přípravek od Paranitu (olejový cosi) dáváš na celou noc? Taky jsme nedávno bojovali několik týdnů, začínám mít pocit, že je to těžší než se štěnicema. Vyhlášené vši jsou ve škole skoro pořád :/

Radu,

Obrázek uživatele LadaVac

jsem na tom stejně,jen naštěstí díky přípravkům a každodenním mytí psím šamponem vyčesáváme vši mrtvé.Češe se taky zásadně všivákem.
Ostříhat dceru nechci,je jí už 11 let,sama nechce a vím,že by to pro ni byl trest,kor když jde na svatbu za družičku a těší se,že jí to bude slušet.
Teď je léto,nechodíme do školy,tak je klid,uvidíme jak v září.
Já se naštěstí nedrbu a i když mám vlasy delší a husté,na mě nic nejde.

Žuldo,měla jsem úplně stejný

Obrázek uživatele Radunka

Žuldo,
měla jsem úplně stejný konec školního roku a stejnou depku, že jsem na to nepřišla dřív. Dcera se nedrbala, nic. Vlasy do pasu. Až když dvojčata přišla z MŠ s tím, že tam jsou vši, jsem všechny prohlédla. Dcera (která už chodí ale do školy) - hrůza - vši velký, malý, tlustý, tenký, vyčesala jsem jich snad 50. Takže jsem se zhroutila, že tím přenašečem jsme my. A to jsem polevila v ostražitosti tak na 2 měsíce. Bohužel dceři vůbec nepomáhají ty Paranity, VšiVen, Liquido Duo atd... furt vyčesávám živé vši. Teď jsem ze zoufalství koupila Difusil co si pamatuju ze svého dětství a hurá, byla bez vší. Hnidy jsem tahala všiváčkem od Paranitu a v sobotu jela na tábor - tak se modlím. Když k tomu připočtu plíseň na nohou, kterou dotáhla ze školního plavání, vyšla mě v lékárně dost draho :))) Drahoušek.

Už nikdy neusnu na vavřínech a jednou týdně preventivně projedu vlasy všivákem!

Vším a hnidám zmar!!!!

tak

dnes v noci už se mi o nich zdálo :-)) měly je obě holky i já, asi spolu s povědomím že dochází na příměstský tábor......holky je měly 2x jednou se jedné vrátily.používáme též Paranit ale asi jen na 1/2 hodiny, měla bych strach to nechat přes noc aby jim neslezly vlasy.
Lado, nedokážu si představit že by jsme s nimi bojovali takto dlouho, fakt ne,asi bych zvolila krátký sestřih, nehledě na to že to může i dcera roznášet dál,. no už se tady drbu....

VšiVen jsme střídali s tím

Obrázek uživatele Vladkax

VšiVen jsme střídali s tím Paranitem :-) hezky voní, mám ho radši

Vladko

Já takhle měla nurofen. Byl na lince, dlouho. Jakmile jsem ji dala do lékárničky, hned horečka. Stalo se mi to xkrat, takže žádná náhoda

Na radu kamarádky - magistry

Obrázek uživatele Ifka123

Na radu kamarádky - magistry v lékárně přípravek VšiVen.
Aplikovala jsem na noc a přes to gumovou čepici na plavání, ráno smýt a vyčesat. Stačila jedna kůra a hotovo. Mám tu novou lahvičku v pohotovosti, ale nebyla potřeba..... to je jako když si vezmeš do práce deštník - neprší a když ho zapomeneš, je z tebe vodník :-)

paranit je nejlepší, o tom

Obrázek uživatele Vladkax

paranit je nejlepší, o tom žádná... zapomněla jsem napsat, že ty víkendové odvšivovací kůry jsem dělala souběžně s upozorněním ostatních rodičů a učitelek. Upozornit jen učitelky nestačí. No a pak u nás funguje neschovávat ty přípravky do skříněk, ale mít je furt na očích :-) pravda, občas se začíná nějaká návštěva ošívat, ale většinou jsou předem na tu výstavku upozorněni....kdykoliv to schovám, vši jsou zpět :-) Mám to vystaveno od října :-)

Verčo,

Obrázek uživatele LadaVac

obojí paranit i tea tree olej,ten si dcera maže každé ráno za uši.

... jo a preventivně stříkám

Obrázek uživatele veruna

... jo a preventivně stříkám holkám tea tree olej několik kapek smíchaný s vodou v rozprašovači, když jdou do dětského kolektivu a od té doby neměly vši ani jednou.

Paranit

Obrázek uživatele veruna

Zkoušeli jste Paranit? My s tím bojovali celou první a druhou třídu. Pak mi poradila kamarádka , co pracuje v kojeňáku Paranit a stačí jednou odvšivit a je klid. Prý tam s tím bojují často a taky zkoušeli vše možné. Zabíjí to i hnidy, takže bez práce. Taky jsme za ty dva roky vyzkoušeli vše, včetně psích přípravků, žehličky na vlasy a různých druhů šamponů. Tenhle mi přišel nejlepší. Hlavně ta výhoda, že se nemusí mytí opakovat.

Vladi,

Obrázek uživatele LadaVac

tak já už se trochu hroutím,vše co píšeš, dělám už skoro rok a výsledek nic moc,stále se nám to vrací.Už jen za přípravky jsme utratili neskutečné peníze,přírodní metody všechny a stále dokola to řešíme.
Když totiž tohle všechno neudělají i ostatní,tak je skoro jisté,že za chvíli jste tam,kde jste byli.A věř,že neudělají.

holky není třeba se hroutit,

Obrázek uživatele Vladkax

holky není třeba se hroutit, po třech letech školy se k tomu už stavím s nadhledem :-) Hlavně dávám radu - jakoukoli protivšiváckou emulzi nanést večer poctivě na vlasy, tzn. všivákem rozčesat dokonale po celé hlavě od kořínků ke konečkům a poslat děti spát do těch starých peřin. V zimě jim na hlavu návám tenké bavlněné čepice, aby se nenachladili.... ráno nejdřív vysleču peřiny, naházím na hromadu plyšáky, oblečení atd a teprve nakonec "peru" děti. Vždy 100% úspěšnost. Takové ty dvouhodinové zábaly vyšly jen někdy.... ty dělám jen v týdnu, hlavní odvšivovací akci z pátka na sobotu...

Zuldo

Obrázek uživatele Janact

My je dostali loni k vysvědčení...
Lopotila jsem se s tím celý asi 3tydny.

Nám nakonec pomohl z lékárny MaX jejich nejlevnejsi přípravek. Umyla jsem dle návodu a opravdu každý den třeba hodinu v kuse tahala dceři hnidy. Po týdnu jsem aplikovala znova a ještě pár dnu tahala a tahala hnidy. A byl konec. V říjnu je dostali ve skole znova :-)

Já syna vždycky vezmu strojkem na setinku a ten je bez nich okamzite; -)

-

Tak my máme díky vším zkažený prázdniny, nebo alespoň začátek. Zjistili jsme je před týdnem, já si toho vůbec nevšimla (bez brýlí už prd vidím). Na procházce venku nám manžel koukl na hlavy a objevil je. Dva dny jsem měla depky :( Máme je všichni. Myjeme psím šamponem - všude se setkávám s názory, že přípravky z lékárny nefungují, vyčesávám všiváčkem, peru jako debil, a modlím se, aby jsme se toho rychle zbavili. Děti měli dnes spát u kamarádky a zítra jet na výlet. Od středy měli být u jiných kamarádů. A nemůžou nikam :( Moc mě to mrzí za ně, a vyčítám si, že jsem si toho nevšimla.

barva nezabrala

Obrázek uživatele Janact

jen byly vši a hnidy krásně na hnědo :-)
týnka spokojená, že má pěknou barvu :-O

zabralo opravu několikrát denně vybírat a vybírat hnidy....

už vypadá, že jsme z toho snad venku

J.

Jani

Obrázek uživatele LadaVac

barva nám vůbec nezabrala,spíš olejové zábaly a vyčesávat,vyčesávat,opakovali jsme to obden

i u nás

Obrázek uživatele Janact

děti si přenesly v den vysvědčení také...
kluk ostříhanej na mm, a odvšivenej šamponem.
u holky už 3x šamponem na vši, stále plno hnid, vyndavám pořád a pořád a nic.... zase se líhnou nové.
tak jsem dnes jí také obarvila. doufám, že se těch mršek zbavíme. napíšu, zda je barva spálila či ne !

Moje holky měly vši poprvé

Moje holky měly vši poprvé loni v létě, já je dostala od nich. Od té doby mě neustále svědí hlava :(. Zabral nám šampón proti vším z lékárny. Akorát jsem musela hlavu umýt ještě jednou po cca 5 dnech. Jakožto mají holky dlouhé husté vlasy do půli zad, tak jsme vlasy ještě vyžehlily a od té doby se vši neobjevily. To, že je měly holky, to šlo přežít, ale donutit mojeho, aby mi každý večer vyčesával hnidy všiváčkem, to bylo teprve peklo:D A barvy na vlasy ani melíry opravdu nefungují :(

Já zkušenosti se vši NAŠTĚSTÍ

Obrázek uživatele katyvypl

Já zkušenosti se vši NAŠTĚSTÍ nemám, kluci chodí hodně nakrátko, ale kamarádka má prý zaručený recept, jak se jich zbavit. Dětem prý namočí vlasy do slivovice a zabalí na chvíli do igelitu, pak umyje a vyčeše. Nevím, zda to funguje, ale zabalená ve slivovicovém oparu bych asi umřela taky. :-)
Katka

Barva na vlasy jako

Obrázek uživatele PetraN

Barva na vlasy jako likvidátor vší je mýtus, tomu se každá kadeřnice jen zasměje.
Možná to mohlo fungovat před 30-40 lety, kdy barvy na vlasy byly pěkný dryják, ale dnes fakt ne.

Co dělat už jsem psala, tak to se opakovat nebudu

ještě doporučuju zadat do googlu "vši" a "sama doma" a vyjedou ti odkazy na díly pořadu Sama doma, kde se tohle tema intenzivně řešilo. Bylo to vícekrát, někde okrajově, někde obsáhleji, doporučuju zkouknout všechno. Já z toho načerpala většinu rad a informací.

barva nepomáhá, vyzkoušeno

Obrázek uživatele Lucka V.

barva nepomáhá, vyzkoušeno

Barva nám nepomohla,

Obrázek uživatele LadaVac

dceři jsem loni hlavu obarvila a nic.Letos nám zabrala olejová kůra a mytí ortosanem na psi několik dnů po sob ěa vyčesávání všiváčkem.Oblečení lze dát i na den v igelitu do mrazáku.

s tou barvou to prý není

Obrázek uživatele Vladkax

s tou barvou to prý není pravda, není to 100%

Veš přežije mimo tělo hostitele

Obrázek uživatele Spider17

24 hodin. Opravdu se může zachytit všude. Pokud jsi našla dospělé a žádné hnidy, buď v klidu. Důležité je vlasy kontrolovat. Syn za mnou přišel, že ho něco lechtá v hlavě a měl jednu. Pokud by jsi to přece jen neuhlídala, tak kluky můžeš ostříhat a holčičce vlasy obarvy dospěláckou barvou na vlasy. Melír se bohužel nanáší jen na část vlasů, tam by to chtělo dobarvit zbytek. Ale jinak ta barva spálí hnidy dokonale ;-)

Našla jsem na netu vyžehlit

Našla jsem na netu vyžehlit vlasy, pečlivě po malých pramenech. Vyzkoušeno na hnidy supr! Ja ko prevence teatree oil za ucho.

můžou být v šátku, mikině,

Obrázek uživatele Vladkax

můžou být v šátku, mikině, ručníku atd.
Pro příště doporučuju vzít zaráz všechny hlavy v domácnosti plus vyměnění všeho ložního prádla, ručníků, oblečení atd. Zároveň, v jeden okamžik.
manžel je taky na půl centimetru?

vši

Chci se ještě zeptat, nevím jak se to stalo, ale při vyčesávání jsem si našla jednu živou veš. Bylo to ani né po dvou dnech co měli kluci každý po dvou živých. Byli třídní schůzky tak možná tam. Opravdu nevím. Umyla vlasy šamponem přijela maminka a už nic nenašla. Stále mám pocit, že mi tam něco leze. I manžel nic nenašel a u holičky jsem byla a naštěstí vše proběhlo bez nálezu. Kluci jsou nakrátko, já mám melír. Můžou se ještě u mě vyskytnout po té jedné vši? Je to o nervi.Díky

My jsme koupili v lékárně ?..

My jsme koupili v lékárně ?.. forte, působilo na vši i hnidy, zabralo zaručeně. První vši jsme měli už rozjeté, vyčesala jsem 3 živé. Bohužel místo lo aplikací nám vystačilo 2x pro mě a dceru. Následně jsme si myli i preventivně, bohužel nás pak hrozně kousala hlava a lupy. Dokonce jsem si nebyla jista, zda máme vši znovu, či lupy. Ve škole se vyskytují často, kontroluji hlavu každý den. Vyprala jsem vše, polštáře,povlečení, potahy, oblečení i bundy,plyšáky, prostě vše. Polštáře jsem měnila každý den. Naposledy těsně před Vánoci, děti s horečkama, byly 2 dny ve škole a vši donesly. Do vlásků kapu teatree olejíček a pletu copy. Naštěstí máme dobru paní učitelku, poučí děti jak se mají chovat, že si nesmí půjčovat čelenky , čepice atd. Vši už doma nechci!

Peti děkuji

Obrázek uživatele LadaVac

šamponem na psy myjeme,ale octvou vodu ještě přidáme k tomu,

octová voda

Uvařím vodu ,naliji do hrnce a přidám ocet-neměřila jsem to, je to pěkně cítit.Umyla si vlasy šamponem a přelila octovou vodou.Jinak prý je dobrý šampon na psi.Je to hrůza.

Jo, to znám, dcera má taky

Obrázek uživatele PetraN

Jo, to znám, dcera má taky husté dlouhé vlasy...vši měla zatím jen jednou, ale byl to horor, týden jsem denně hlavu probírala, žehlila vlasy žehličkou, vybírala hnidy...děs, doufám, že další várka bude až za dlouho

kluci jsou nakrátko preventivně furt

Holky,

Obrázek uživatele LadaVac

Vendy má nádherný vlasy do půli zad,fakt jí je neostříhám,ale zkusíme zase přejít na šampon pro psy jako prevenci.
Syn vši vůbec nemá a neměl.U dcery vybíráme a češeme všiváčkem ,ale stejně se nám to stále vrací.

U kluků je to jednoduché,

Obrázek uživatele PetraN

U kluků je to jednoduché, prostě je ostříháš na 0,5cm a máš po problému. Pak vše vyprat, mikiny, bundy, čepice, ložní prádlo, nebo dát ven do pytlů na cca 2dny, vši zdechnou
Jinak hnidy mají vývojová stádia, takže třeba prvních pár dní nemusí být ve vlasech vidět...pokud jste měli živé vši, určitě nakladly hnidy, akorát je zatím nevidíš
přípravky na vši jsou učinné jen na živé vši (i se to na nich píše), hnidy se musí vybrat ručně, pokud to neuděláš, za pár dní je máte znova (až se hnidy vylíhnou).
Takže buď ostříhat, hnidy budou pryč nebo denně prohlížet hlavu a vybírat hnidy všiváčkem... u kluků bych to neřešila a ostříhala, ušetříš si spoustu práce a vlasy za pár týdnů narostou

Jo, taky jsme řešili.

Obrázek uživatele Veronika_473

Jo,
taky jsme řešili. Přípravek z lékárny (jméno nevím), ostříhání na 15 mm a výměna všeho ložního prádla se ukázaly jako neúčinné (1. den jedna veš a druhý den každý z kluků asi 6). Podle informací na netu se vši neudrží ve vlasech kratších než 1 cm. Tak šli kluci na 9 mm a od té doby je pokoj. Taky mne šíleně svědila hlava, manžela taky. Naštěstí to taky bylo jen psycho.... Holky s dlouhýma vlasama bych řešit fakt nechtěla :-)