Skip to main content

Pětiletá prohlídka

Ahoj, nevíte prosím někdo, jak to funguje u prohlídky v pěti letech? Mým dětem bylo pět v lednu a nebýt toho, že se mi kamaràdka zmínila, že ji nedávno absolvovala, tak bych ani nevěděla, že nějaká pětiletá prohlídka mà být. Doktorka si nàs nepozvala a já řeším, jestli je to povinnost moje se o to zajímat a nebo naopak by si tohle měla hlídat doktorka. Jak jste to měli vy? Díky. :-)

snažím se, aby na žádné

Obrázek uživatele Vladkax

snažím se, aby na žádné preventivce děcka nebyla očkovaná, aby toto neměly spojené se stresem. Nás asi taky dr zve, nevím, nepamatuji se.

To koukám, nám nic nechodí,

Obrázek uživatele LucieR

To koukám, nám nic nechodí, musíme si to hlídat. Ale hlavní je, jak jste to měli o ostatními prev. prohlídky.

jj, to očkování jsme taky

Obrázek uživatele Tomáš D

jj, to očkování jsme taky dostali. V 5 letech a pak je v 10 letech to samé znova. Náš dr. si hraje na přesnost, chce nás vidět nejpozději v den pátých narozenin a z pár dnů zpoždění už má osypky. Ale podle mě měsíc fakt nehraje roli, spíš si dr. potřebuje něco dokázat, ale to už je jiný příběh :-)

Měla by to hlídat doktorka,

Obrázek uživatele PetraN

Měla by to hlídat doktorka, nám chodí pozvánky, ale nemusí to byt přesně v pěti letech, muže byt i mírně později, měsíc dva nehraje roli. Je twm přeočkování, proti tetanu a černému kasli ( ne hexavakcina), ale to nemusí byt taky přesně v pěti letech, ale mezi pátým a šestým rokem, to muže klidně počkat do jara, až pomine období chřipek.

Taky sms

Obrázek uživatele Janact

Já bych k dr. Zavolala a domluvila, kdy máme přijít, mohlo mu to u vás vypadnout..
Termíny preventivek jsou v tě dětské zdravotní knížce vypsány, tak ať vám to nechybí :-)
Nikdo nezmiňuje, ale my měli na 5ti leté prohlídce preockovani hexavakcinou, takže myslím je to důležité... + klasika, zrak, sluch, poslech, tlak, moč, a navíc řeč.. barvy, tvary zda je schopné pro nadcházející školu.

J.

Nám chodí pozvánky

Obrázek uživatele Lucka V.

Nám chodí pozvánky -koresponďák. Jako za starých časů :)

pětilétá prohlídka i s očkováním

Nám doktorka (tedy sestra) volala a objednala nás. Prohlídka probíhala - pokud si pamatuji takto. Děti prohlédla, poslechla, podívala se na záda, váha, výška, kontroloval se zrak, také kreslit měly... možná ještě něco - vlastně - myslím, že dostali nějaké očkování do zadku... proti tetanu...

Ahoj, u nas to same, dr.

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, u nas to same, dr. poslala SMS. Jinak ve zdr. prukazu jsou "predepsane" preventivni prohlidky... Takze v 5 letech, v 7 letech atd...

Ahoj,u nás si to hlídal

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj,
u nás si to hlídal doktor a zval nás SMS-kou. Na pětileté prohlídce dělal klasické vyšetření poslechem, pohmatem + výška a váha a zrak a poprvé holkám měřil tlak.
Tom