Skip to main content

Očkování žloutenka A

Dobré dopoledne,

pokud ano, v jakém věku jste nechali děti naočkovat proti žloutence A?

Děkuji.

Jana

Myslim, ze jsme ockovali

Obrázek uživatele Olitwins

Myslim, ze jsme ockovali kolem 4 let / holky neco nestle oblizuji (bohuzel stale a to uz je jim 6). Pak jsem nechala v necelych 6 naockovat proti meningokoku Bexsero - proti typu B u nas nejrozsirenejsi, protoze se vyskytl u has ve skolce.

Zuzko, ono to očkování proti

Obrázek uživatele Tomáš D

Zuzko, ono to očkování proti pneumokokům skutečně má snížit četnost zánětů středního ucha, ale jen tím, že zabrání zánětu způsobenému invazívními kmeny. Protože jej ale způsobují i kmeny neinvazívní, není to na 100%, dokonce ani na 50%, spíš tak na 30%. Téměř 100% ochrana je zde proti daleko horším komplikacím než je zánět středního ucha (např. zápaly plic), které ohrožují život.
Meningokok je přesně jak píše Evita - neočkují se (tedy v té době se neočkovaly) všechny kmeny, jen kmen, co má vrchol výskytu ve věku 14 - 19 let. Na ten, co má vrchol výskytu kolem 5 let, očkování nebylo (nevím, jak je to teď).
Tom

-

Tome, já to tedy moc nestudovala, pneumokoka (tenkrát prevenar) jsme dávali právě kvůli možnému ohrožení na životě (proto i meningokoka), ale informace od výrobce byla právě i ochrana proti zánětu stř. ucha. Jak říkám, pro mě to nebyl hlavní důvod, toto jsem brala spíš jako bonus. Zánět ucha neměli nikdy.

Ahoj,my sme nechali ockovat

Ahoj,
my sme nechali ockovat tento tyzden, starsi kluk 6r a mladsi kluci 4r. Chcela som dat ockovat starsieho proti meningokokovi, ale Mudr. povedala, ze to ma vyznam v alebo pred pubertou a ze radsej teraz tu zloutenku
Ahoj
Eva

Pneumokoka jsme dali taky.

Obrázek uživatele Tomáš D

Pneumokoka jsme dali taky. Očkování je proti invazívním kmenům, které mimo záněty středouší způsobují i život ohrožující pneumonie, takže před záněty středního ucha očkování nechrání. To totiž způsobují i méně invazívní kmeny.
Naopak meningokoka jsme nedávali.
O dalším nepovinném očkování (rakovina děložního čípku atd.) nechť si dámy rozhodnou samy... :-)

Ahoj, my nechali ockovat

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, my nechali ockovat žloutenku A tesne pred nastupem do skolky.... nechali jsme i pneumokoky (protoze jsem trpela jako mala na zanety str. ucha), ovsem asi jine kmeny, nez se ockuji, protoze deti trpi na usi taky... takze zpetne uz bych je ockovat nenechala na pneumokoka :(

My nechali očkovat teď v 7,5

Obrázek uživatele veruna

My nechali očkovat teď v 7,5 letech. Nemáme žádná nadstandartní očkování, jen povinná. Naše dr již před lety říkala, že jediné očkování, o kterém by přemýšlela, je žloutenka A, ale že jsou teď děti hodně pročkováni, tak ať počkáme. Jsme z Varů, takže v nynější situaci, kdy infekční oddělení praská ve švech, jsme holky očkovat nechali. Na přeočkování máme přijít po roce. Věra

My máme na druhou dávku

My máme na druhou dávku přijít po půl roce, další přeočkování po cca 20 letech...

musím se na to přeočkování poptat :-)

Obrázek uživatele Janact

také nemám radost, naštěstí u nás zatím žádné tábory nemáme.

-

Máme pneumokoka a meningokoka, o žloutence jsem ani moc neuvažovala, ale konzultovala jsem s dr. a nedoporučila nám ho.

Mám za to, že po 10 letech,

Obrázek uživatele Tomáš D

Mám za to, že po 10 letech, ale nevím to jistě... Nicméně mám strach, aby to stačilo. Kdo ví, kolik typů žloutenek tu budeme za pár let mít... :-(

jak dlouho platí očkování?

Obrázek uživatele Janact

my jsme dali očkovat ve 4letech, s nástupem do MŠ...
kdy se přeočkovává???

J.

S ohledem na uprchlický tábor

Obrázek uživatele Tomáš D

S ohledem na uprchlický tábor v našem městě raději už ve 4 letech a jak je vidět podle informací z poslední doby, udělali jsme dobře... Nebýt tohoto zařízení v našem městě či blízkém okolí, tak bychom je očkovat nenechali.

My jsme nechali očkovat

My jsme nechali očkovat všechny tři teď v létě (kluci 4,5r, holčička 3r). Naše doktorka moc nepropaguje očkování, ale tohle nám doporučila a vzhledem k tomu, že obzvlášť jeden má neustále špinavé ruce a něco olizuje(naposled si líznul třeba Karlova mostu :-), tak jsme do toho šli. Protilátky si tělo vytvoří už do 14 dnů.

my jsme očkovali současně A+B

Obrázek uživatele Vladkax

my jsme očkovali současně A+B při individuáním očkovacím plánu už kdysi dávno. Očkovali jsme jen samostaně tu žloutenku z povinných (rozložili jsme hexu) a dr nabídla, že rovnou může přidat i tu druhou žlountenku, že největší svinstvo v těch vakcínách je ta látka, co to drží pohromadě, takže takto dostaneme jednu dávku hliníku (či čeho) na dvě protilátky. Tak jsme šli do toho. je to jedinné očkování navíc. Ale nemáme ještě dokončená ostatní povinná očkování, v tomto jedeme velmi opatrně.