Skip to main content

hrad pro princezny, rytíře- tvoření

Ahojky. Jak jsme vyráběly hrad.
Potřebujete: krabici, nůžky i ideálně ještě řezací nůž, lepidlo, tužku, barevný papír, párátka, kus látky (koberce), roličky od kuchyňských utěrek(toaletního papíru),panáčky, postýlky atd.

postup: z krabice odstřihnete víka, vyřezat cimbuří, roličky naříznout do výšky zdí hradu, vyřezat okna, dveře do hradu, dovnitř hradu dát koberec.
stříšky- vystřihnout z papíru kruh, odstřihnout 1/4 z kruhu. Stočit do kužele a slepit, do vrcholu udělat dírku na vlajku. Namazat okraj roličky a stříšku chvíli držet přimáčknutou na roličce. Vlajka- na párátko přilepit přeložený kosočtverec.
Věž pro zakletou princeznu- do roličky vystřihnou okno, na roh hradu přilepit kolečko (na tom bude princezna stát), stříšku jsem přilepila jen proužkem izolepy, aby se dala odklápět.

Bez dětí jsem předpřipravila cimbuří a roličky bez stříšek, děti obkreslovaly mističku (kruhy), vystřihovaly, vystřihovaly vlajky mazaly lepidlem, říkaly kde mají být okna a dveře. položily koberec, vyzdobily vnitřek nábytkem, figurkami (Lego, Playmobil, z kinder vajíček apod.)
pak jsem ještě vymyslela kočáry

já nejsem zas tak šikovná,

já nejsem zas tak šikovná, podobná hrad jsem našla na netu a jen to trochu vylepšila. a některé technické detaily (plošinka ve věži),na přesné naříznutí věží vyrobil manžel. To by bylo na mě moc technické :-)

Pošlu

Obrázek uživatele LadaVac

odpoledne nafotím

týjo,

Obrázek uživatele Iris05

jsi neuvěřitelně šikovná !

Lado mohla bys třeba něco

Lado mohla bys třeba něco vyfotit a poslat , abysme mely inspiraci

Moc hezké

Obrázek uživatele LadaVac

u nás tvoří dcera s babičkou a dědou,máme pokoj samou ! obydlenou krabičku.Ale je to fajn,jsem ráda,když jsou děti tvůrčí a mají fantazii.Jsi s holčinama moc šikovná!

super, moc hezké, tohle je

Obrázek uživatele Vladkax

super, moc hezké, tohle je přesně můj šálek kávy!