Skip to main content

Chování se k hračkám, lego city a tak podobně...

Posted in

Ahoj maminky a Tome, zase jsme s manželem vlezly do pokojíčku, teda ne, že bychom tam nechodili denně, ale detailně jsme teď začali řešit hračky, věčné dohady, děti mají hraček hromady, opravdu mají vše , na co si vzpomenou , ne hned, ale postupně se snažíme - takže hromadu autíček, krásnou velkou dřevěnou vláčkodráhu a hlavně lego city, - z toho, kdyby vydrželo po kupě, je krásné město, mají koumpletní důl, hasiče, policii, penny městečko, různé autíčka, nepřeberné množství panáčků, já nevím co ještě, no je toho dost. Kolikrát to, co bylo sestavené skončilo rozebrané, už tak nejmíń třikrát čtyřikrát jsme si s manželem dali práci a sedli si k tomu na dva dny a skládali podle plánků to městečko zase zpátky, aby nejdýl za čtrnáct dní věci byly opět neúplné, když už mi došla trpělivost, lego jsme sebrali, nechali každému venku dvě autíčka a kostičky, z těch si staví, ale opět i ty autíčka jsou rozebraný.... a sestavený z nich opět něco jiného.. ale děti pořád škemrají, že by se jim samozřejmě líbilo to, či ono. Víceméně mi přišlo, že je jim jedno, že to krásné lego, to město ,co by z toho šlo udělat mají nahoře ve skříni...
a když jim to vysvětlujeme, horem dolem, tak koukají jako dvě... no nechci říct ani co a myslí si asi cosi o čemsi. Jak to máte vy? vy co máte lego? vydrží Vám ty sady postavené, aby si s nima děti jen hrály a nerozebíraly je do mrtě dál? Nebo je to jako u nás.???

Verulinko

Obrázek uživatele Lucka V.

Podívejte se s dětmi na lego film. Je to skvělá lego pohádka a jsem si jistá, že tvůj muž změní na Lego názor :)

Holky, děkuji za příspěvky,

Holky, děkuji za příspěvky, jsem ráda, že jste se k tomu vyjádřili, tento názor měl manžel, kterého to rozčilovalo, že to děti rozebírají, já jsem spíš zastávala názor, jako máte vy, ať si to rozeberou a staví z toho něco jiného, ale nebyla jsem si jistá, který názor je správný... Vlaďko, špatně jsem to napsala, nestavili jsme to vyloženě sami s manželem, děti samozřejmě asistovali, my jim hledali kostičky, oni dávali dohromady. Takže moc děkuji za názory

nečetla jsem níže, ale mě by

Obrázek uživatele Vladkax

nečetla jsem níže, ale mě by velmi potěšilo, kdyby ty legácké stavebnice rozebraly a stavěli si z toho něco svého... u nás se vždy zavřou do pokoje, postaví to podle návodu a pak už na to nesahají, aby se jim to nepokazilo... jen se na to práší. Nové lego už nekupuji....
U vás bych řekla, že je problém s tím, že toho mají moc. Využila bych toho, nechala jim k dispozcici jen cca polovinu, jednou za čas to vyměnila. A hlavně je to nechala skládat samotné. Když to složíte vy, tak po pak přece úplně postrádá smysl takovou hračku mít, ne?

My máme nemocnici, ze které

Obrázek uživatele LucieR

My máme nemocnici, ze které lze postavit několik variant, když si s ní hrají, tak Zuzi jí rozebere a postaví jinou, Sísa jí využije tak jak jí najde, maximálně z ostatních kostek doplní třeba bazén pro pacienty. Po dohrání zůstane vcelku v pokoji a je tak třeba měsíc. Pak u nás hodně letí sady Creators 3v1, to je v krabičkách s návody a pytlíčkem na nepoužité díly, protože jak se jeden ztratí, další věci už nelze poskládat. Podle manuálu složí co chtějí, vystaví si to na poličku a já krabičku se sáčkem zase zabavuji, vracím až když chtějí přestavovat. Pak lego friends, ale máme jen ty mini sady, to se válí mezi kostkami a je mi to fuk.

My máme nemocnici, ze které

Obrázek uživatele LucieR

My máme nemocnici, ze které lze postavit několik variant, když si s ní hrají, tak Zuzi jí rozebere a postaví jinou, Sísa jí využije tak jak jí najde, maximálně z ostatních kostek doplní třeba bazén pro pacienty. Po dohrání zůstane vcelku v pokoji a je tak třeba měsíc. Pak u nás hodně letí sady Creators 3v1, to je v krabičkách s návody a pytlíčkem na nepoužité díly, protože jak se jeden ztratí, další věci už nelze poskládat. Podle manuálu složí co chtějí, vystaví si to na poličku a já krabičku se sáčkem zase zabavuji, vracím až když chtějí přestavovat. Pak lego friends, ale máme jen ty mini sady, to se válí mezi kostkami a je mi to fuk.

Ahoj, u nas si najstarsi (6r)

Ahoj, u nas si najstarsi (6r) postavi a da do vitriny, aby dvojky (4r) nerozoberali. Teraz ficime na lego Chima, aj ked je to tak ca az od 7-8 rokov, syn si ho vie sam podla navodu krasne zostavit. Vacsinou uz nerozobera, skor sa s nim opatrne hra. Dvojky sa vacsinou hraju este s Duplom,mame auticka, panaciky, zvieratka...najstarsi ked ma dobru naladu, pozicia nieco zo svojej zbierky, ale to je do pol hodky rozobrane a tak to potom skladam naspet ja...ahoj Eva

-

Vidím to jako Marru. Lego je stavebnice, tudíž postavit, rozebrat a znovu stavět. Naše děti spíš postaví a bouráme my v rámci úklidu :)

U nás úplně stejné...

Obrázek uživatele jarnem

holky s nadšením postaví podle návodu, dva, tři dny si hrají a pak bez zájmu. Nakonec je to rozebrané a leží to. Občas si s částmi hrají, ale nejvíc je baví to prvotní skládání. Neřeším to. Jendou jsem podle návodu vše dávala do kupy, ale na to nemám už čas.

Ahoj, kluci si hrají nejvíc

Obrázek uživatele Halinka

Ahoj, kluci si hrají nejvíc právě s legem. Lego má podle mého názoru podněcovat fantazii a kreativitu, tzn stavění, přestavování, přistavování, bourání a stavění něčeho jiného - a kolikrát jen zírám co jsou schopni vymyslet, teď nedávno si vytunili veliký ninjago chrám, to jsem si musela vyfotit :)
Spíš by mi přišlo divné, kdyby podle návodu postavili jednu věc a šmitec. To nebaví ani mě. Jasně, občas si taky zoufám, že už to určitě nedají nikdy dohromady, ale jo, jednou za čas je to chytne a vystaví si zas vše podle návodů.
Jo a upřímně musím říct, že v tom, jak by si kluci měli s legem hrát se s manželem moc neshodneme :) Halka

A proč ti vadí, že děti lego

A proč ti vadí, že děti lego rozebírají a staví z nich něco jiného, než je třeba na obrázku? Moje děti právě baví ten proces stavění, ale většinou si už s hotovými výrobky nehrají. Zase rozeberou a staví něco jiného. Dělají to tak se všemi stavebnicemi. Mně to nevadí, naopak jsem ráda, že jsou kreativní.

Tak u nás je to podobný.

Obrázek uživatele Sabina

Tak u nás je to podobný.

Kluci stále plánují, jaké další lego chtějí koupit. Vždy jsou nadšení, když mají nové, postaví podle plánu, chvíli si s tím hrají, pak rozeberou a skončí to za pár dní bez povšimnutí. Máme opravdu hodně city lega, s většinou si v té původní postavené podobě nehrají.
Už několikrát jsme říkali, že dokud nepostaví všechno co mají, žádné lego nekoupíme. Něco postavili, ale pak na nás zase vyškemrali další lego. Chápu, že je nejvíc baví stavění, mě by to také bavilo.
Jinak si z lega potom staví všechno možný, což mi vlastně nevadí nebo jsem už rezignovala, aspoň si tak rozvíjejí fantazii.
Když si s nimi manžel hraje, tak mají zase tendenci vše postavit, ale už máme spoustu poztrácených kostiček, takže stejně všechno dohromady nedáme.
Ze stavebnic máme jen lego, nic jiného je nebaví, obecně s legem si hrají nejvíce.

Syn také rozebral, co jsme

Syn také rozebral, co jsme předtím pracně složili (jednalo se o auta, město nemáme). Dcera dostala dům, který jsme ani nedodělali. Děti mají kopu kostek, syn si z toho staví, co chce podle vlastní fantazie, takže jsem mu už dávno přestala kupovat lego, ze kterého jde postavit jen něco, ale kupovala spíš krabice kostek, koleček, střechy,.....
Vlastně s ním souhlasím. Děti mají lego na hraní a ne na výstavku, to můžeme jít někam do muzea lega.

Nejdřív mě štvalo, že všechno rozebere, ale jsou to jeho hračky, tak ať si s nimi hraje, jak chce. Hlavně, že to nemusím skládat já, protože mě to moc nebaví :-).

Starší dvojčata lego už

Obrázek uživatele Nika1

Starší dvojčata lego už nerozebírají, mají to postavené a když si chtějí něco postavit, tak mají kostičky zvlášť. Vymýšlejí příběhy, umí si s legem moc hezky hrát. Holčička z mladších dvojčat také nerozebírá. Má ráda farmu a hraje si s koníkama. Sice občas skončí koníci na nákupu v Penny, ve vězení nebo v restauraci. Kdo lego rozebírá, to je kluk z mladších dvojčat. Kdyby mohl, během pár minut všechno rozebere. Naštěstí mu ti tři vysvětlili, že se nic rozebírat nebude. Něco je rozebrané, ale málo.