Skip to main content

cizrna - co s ní?

Koupila jsem cizrnu - původně pro děti jako náhražku hrachu. Co jsem četla na netu, tak je z ní výborná pomazánka - nicméně jsem ji podle receptu zkusila a teda nic moc, i to tak nějak moc nevoní...
Nemáte někdo ozkoušený recept, jak chutně připravit?

Nejsi divná ;-), já jsem je

Obrázek uživatele Sabina

Nejsi divná ;-), já jsem je klukům taky nedávala - my vlastně nejíme žádné uzeniny, v létě si akorát dáme tak 1x za měsíc špekáček na ohni kvůli té vůni, nějak nám to už ani moc nechutná.

Já z ní dělám polévku,

Obrázek uživatele LadaVac

jinak dětem v tomto věku jsem už salám dávala,nejlíp šunku od kosti,okurky máme zavařené domácí,takže myslím,že ty taky nevadí a nějaké to koření sem tam taky ne.

nevím, děti budou mít 3,5

nevím, děti budou mít 3,5 roku, jsem asi divná,ale salámy jim nedávám.Hořčici, kečup, kyselou okurku....to také ještě neměly....když jsem udělala pomazánku podle receptu, tak jim to moc nejelo....t tomu pečení--to necháte namočené, pak uvaříte, sloupnete a pak teprve pečete?

Dělám falafelové burgery z

Obrázek uživatele Sabina

Dělám falafelové burgery z cizrny (je to bez masa), recept nemám, vždy si najdu na netu. Je to určitě jiná chuť než normální karbanátky, ale nám to chutná, asi je to o zvyku.

Koukni na diskusi...

Obrázek uživatele jarnem

cizrna u nás vede, dokonce více než čokoláda a sladkosti :-) Na všechny způsoby. Nejvíce milují polévku.

Už se to tu řešilo -

Už se to tu řešilo - http://www.dvojcata.org/node/723574 :-)

Uvařenou cizrnu spíš přidávám

Uvařenou cizrnu spíš přidávám do salátů a nebo rizota. Nicméně jsem zvyklá jí předem naklíčit kvůli živinám a dětem ještě odděluji slupky. Pomohly mi tyto stránky: http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-cizrnu/

Salátek

Uvařit cizrnu do měkka, přidat pokrájenou kyselou okurku a eidam, zamíchat s kečupem, příp.dosolit, dopepřit - tak to má rád manžel. Děti jedí tu cizrnu samotnou uvařenou. V originálním receptu byla místo eidamu osmahnutá cibulka se šunkou.
Pomazánku (hummus se to jmenovalo) jsem dělala jednou. No nic moc.