Skip to main content

první helma na kolo

Všechny moc zdravím,
chceme dětem koupit první helmu. Ale protože jsem zatím nikdy nekupovala, poraďte prosím, na co si dát pozor. Stačí koupit i ve Sportisimu nebo podobném obchodě?

Já jsem nechtěla zezačátku

Obrázek uživatele Olitwins

Já jsem nechtěla zezačátku helmy, které je třeba vzadu korigovat tím kolečkem. Chtěli jsme také kvalitu. Manžel je velký nadšenec na kola. Kupovali jsme 2x Giro, vzadu má takovou gumu, vždy pevně sedla, ale naštěští holky nikdy na hlavu nepadly, takže ač byla drahá vždy jsme ji za 1/2 ceny na MMB prodala a kupující šli vždy po této helmě.

Ahoj, my mame helmy ze

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, my mame helmy ze Sportisima a spokojenost. Presne jak pisi ostatni, helmy si nechte ukazat, poradit a par jich vyzkousejte a urcite dobre poridite.

Jj vyzkouset kdyz zatrese

Jj vyzkouset kdyz zatrese hlavou nesmi spadnout a to bez reminku.mame hamax a bell

přesně, musí se vyzkoušet,

Obrázek uživatele Iris05

to je jediná rada, musí prostě dobře sedět. já první helmy kupovala přes internet, dětem na hlavě lítaly a divně se protáčely, i když měly regulaci, prostě neseděly, nešlo to nijak naštelovat. Takže jsme se vydali do obchodu, vyzkoušelo se pár typů a koupila jsem ty, které jim seděly. Nezáleží na značce ani na ceně, musí prostě sedět Podruhé bych už naslepo nekupovala, jsem poučená :)

klukum dobre sedi helmy z

klukum dobre sedi helmy z lidlu...

Přesně tak, hlavně musí

Obrázek uživatele Veronika_473

Přesně tak,
hlavně musí sedět. Kupovali jsme helmy v kamenném obchodě, kluci měli na hlavě kde co, nakonc jim sedly ty nejlevnější. Ale bohatě stačí, pádů včetně salta přes řidítka bylo víc a úraz hlavy naštěstí žádný.

hlavně musí sedět. nesmí

Obrázek uživatele Vladkax

hlavně musí sedět. nesmí sklouzávat z hlavy bez připojení řemínky. Nechte si tam od někoho poradit. Helma by měla být osazená i na čele, "kšilt" chrání obličej při pádu. Když vidím okolo děti, jak mají ty helmy na hlavě posunuté vzadu, řemínky navolno, tak jim jen v duchu přeji, ať nikdy nespadnou....