Skip to main content

Zvracíme antibiotika, co s tím?

Obrázek uživatele jarnem
Posted in

Kluk má angínu, dostal antb. v sirupu, 7,5 ml co 12 h. Ráno jsem mu dala dávku, horko těžko ji polykal, natahovalo ho, ale zapil to a v poho. Teď večer jsem mu dalal asi tak 2,5 ml, což trošku zapil, hned ho natáhlo a vše vyzvracel, předpokládám, že i nurofen od horečky, který jsem mu asi 10 minut před antib. podala.
Antb. má jíst během jídla nebo po jídle. Zkusila jsem trochu rozmíchat do jogurtu, do džusu, vše ho natahuje a odmítá to vzít do pusy. Takže dávku nedostal, co s tím? Zkusit další pokus ráno, kdy bude třeba bez horečky a bude mu trošku líp. Nebo zajet ráno na pohotovost a chtít jiné antb.?
Zkoušela jsem sirup a je sladký, teda už jsem jedla lepší, ale není to nic hrozného. Nebo to dávat nějak jinak na jazyk, pod jazyk? Nemáte zkušenosti?
Už jsem si myslela, že bude klid, a ono ne :-(

Havvah,

Obrázek uživatele jarnem

jo jo, asi na tom něco bude. Díky za rady.

Havvah

Obrázek uživatele jarnem

to podávání po malém množství jsme zkoušeli také. Dokonce jsem míchala do džusu, do jogurtu, ale bez úspěchu. Spíš ale to odmítání bylo hlavně kvůli tomu, že měl vysokou horečku. Teď už to musím pohlídat, aby v době atb neměl horečku.

Mrkni na to, co jsem

Mrkni na to, co jsem připdala, dávat antibiotika při sražené teplotě, takže tak hoďku a půl po nurofenu..To je dobře, že už jste v pohodě..

Díky za rady,

Obrázek uživatele jarnem

léky od teploty střídám - sirup, čípky, dávala jsem častěji, takže jsem musela prostřídat látky a zrovna mi vyšel ten sirup (čípky jsem neměla). Ale podávání atb. vyšlo v době, kdy byl zase v horečce a moc nechtěl spolupracovat. Trochu se pak vyspal a dali jsme mu další dávku (bylo to až po 2 hodinách, ale ta první vyblitá byla dána trochu dříve, abychom to skorigovali s jídlem) sice to s natahováním a pláčem spolklm, ale zůstalo to.
Dnes ráno sirup také spolkl, sice to bylo s pláčem, manžel ho musel držet, aby pusu otevřel, ale bez problémů pak zapil a zůstalo to v něm. Tak snad už to bude lepší. Jen doufám, že mu to nebudeme muset dávat násilím celých těch 7-10 dní a hlavně doufám, že mu to zabere a nebudeme muset atb. třeba měnit.

ahoj, taky se mi to stalo,

ahoj, taky se mi to stalo, museli nás kvůli tomu dokonce přijmout do nemocnice.. Tam to dělali tak, že podávali to samé antibiotikum, ale po pidi pidi množstvích, třeba to trvalo 3/4 hoďky to podání...Nevěřila jsem tomu, ale fungovalo to..Držím palec! A ještě bych doporučila nejdřív před podáním srazit teplotu, takže podávat tak hoďku a půl po nurofenu, bez teploty to bříško není tak náchylné na zvracení..

Ahoj,

zvracení je u nás velice častá záležitost. Holky to tak mají odmalička. Stačí jakékoliv nepohodlí, pláč, něco jim nechutná a už to letí. O nemocích nemluvě... Na pohotovosti nám řekli, že pokud Atb. vyzvrací do půl hodiny od podání, tak ho máme dát hned znovu.
Snažím se to plánovat tak, aby Nurofen či Paralen dostaly cca 2 hodiny před Atb. a samozřejmě upřednostňujeme čípky.
Taky hodně brzo pomohlo, když jsem to holkám vysvětlila - proč je dostávají, co se stane, když je jíst nebudou a odměnila spolknutí.:-)
Brzy se uzdravte.
Jana

Víta taky sirupy zvracel. Od

Obrázek uživatele KaterinaAd

Víta taky sirupy zvracel. Od chvíle kdy to šlo, dáváme vše v tabletach. Aktuálně ospen po osmi hodinách na anginu. I nurofen dávám od 20 kg v tabletach (cucacich)

ahoj, u nás jeden kluk zvrací

ahoj,
u nás jeden kluk zvrací taky všechno v sirupu, hned ho to nadavuje a letí to.
nechala bych si napsat tablety. brzy se uzdravte. D.

to zvracení je ale k té

Obrázek uživatele Radunka

to zvracení je ale k té angíně, já bych to tak nehrotila, na zvracení ledovou kolu po lžičkách a ta ATb bych dala s trochu menším odstupem.

To je mi lito.... ja jsem

To je mi lito.... ja jsem takto nemohla davat sirup na horecku, jen cipky, sirup vzdy letel......vim, ze sousedka takto jezdila jednou denne na pichany penicilin do nemocnice....

s tímto neporadím , ale

Obrázek uživatele Vladkax

s tímto neporadím , ale nedávala bych to současně s nurofenem, ten sám o sobě není pro žaludek nic moc. Nurofen bych dávala s odstupem po ATB.
Asi bych zavolala na pohotovost co s tím. Dávku by měl dostat. Zajíst rohlíkem to nejde? Nurofenovou stříkačkou do pusy, a kned kousat....