Skip to main content

Jakou zdravotní pojišťovnu doporučujete

Ahoj,

chtěla bych se Vám zeptat s jakou zdravotní pojišťovnou máte dobré zkušenosti. Jsem s dětma u ZPMV, kdy se mi už několikrát za poslední dobu stalo, že doktoři s touto pojišťovnou rozvázali smlouvu. V červnu bych ráda změnila pojišťovnu, ale nevím na jakou, VZP, ale nechci. Pokud můžete někdo doporučit jinou, budu ráda. Moc děkuji, Michala.

ČPZP

Byli jsme u metalu, který se spojil s ČPZP, a vznikla tak druhá největší ZP (resp. před dvěma lety byla druhá, nyní nevím). Od loňska výrazně snížily bonusy, asi je to tak ale všude. Dříve jsme např. na cvičení čerpali 1500 za rok. Nyní je to jen dle bonusových bodů (za preventivní prohlídky) a max. 250 Kč za rok. Proplácí asi jako každá ZP očkování, plavání, školy v přírodě, apod. Momentálně z toho nic nepotřebujeme... Takže po stránce bonusů jsem nyní nespokojená, ale nejspíš by to u jiné ZP nebylo o moc lepší.

Taky

máme OZP a spokojenost...

Ahoj, my mame OZP - 207 a

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, my mame OZP - 207 a supr. Mame internetovy pristup do vykazane pece, za prevenci napr. u zubare a za to, ze odsouhlasis nebo reklamujes peci, kterou si na tebe vykazal doktor dostavas kredity... ty pak muzes v ramci rodiny libovolne prevadet, scitat a vyuzivat (bryle, cviceni, vitaminy, ockovani atd)... neni to sice zadna zavratna suma, ale lepsi neco, nez nic. Ted jsme sloucily kredity za celou nasi 4clenou rodinu a vyuzili prispevek 2 tisic manzelovi na bryle :)

Urcite bych se nejdriv zeptala, s kym maji vasi doktori smlouvu (resp. s kym nemaji).... moje zubarka nedavno zrusila smlouvu s ČPZP, tak zbytek rodiny zmenil tez na OZP.

Vypis u OZP vlastne nepotrebujes, vidis ho online na webu. :) da se stahnout atd...

Ahoj, my máme průmyslovou -

Obrázek uživatele dadap

Ahoj, my máme průmyslovou - 205. Jsme spokojení, jak píše Tom - na netu si zjistíš co a který doktor chtěl za tebe od pojišťovny uhradit - to mi přišlo ze začátku zajímavé a sledovala jsem to. Teď po letech už nekoukám, ale pro zvědavost zase kouknu :-). Na podzim, cca v říjnu dává tato pojišťovna nad rámec výhod pro každé dítě 60 tbl. marťánků a nějaké bonusy má každá pojišťovna. Záleží co by se Vám hodilo. U nás je tuším v okolí zvýhodněné nějaké plavání. Tuto pojišťovnu má spousta doktorů. Na stránkách je myslím i seznam doktorů se kterými mají smlouvu.

Ahoj

Obrázek uživatele PetraN

já mám ZPMV taky (+ děti), docela mě udivuje, co píšeš, s tím jsem se nikdy ještě nesetkala, často vidím, že lékaři mají smlouvu třeba jen se 3-4 pojišťovnami, ale ZPMV tam vždy je, přeci jen je to druhá největší pojišťovna v zemi.
Já kdybych teda musela z tohoto důvodu pojišťovnu měnit, tak bych šla právě do VZP, protože tam je jistota, že s ní bude mít smlouvu každý lékař.
Mmch nedávno jsem se na to toto téma bavili s jednou naší lékařkou, jaký je rozdíl z pohledu lékaře mezi pojišťovnami a ona říkala, že dokud je člověk zdravý, tak žádný. Ten rozdíl se pozná, až když doopravdy onemocní a léčení je nákladné, to pak ty menší pojištovny mívají problémy s plněním a je s nimi větší dohadování, kdy a zda vůbec za léčbu zaplatí. A pak je otázka, zda se to nějak skrytě nepromítne i třeba do ochoty pacienta léčit (jako jasně, léčit ho musí, ale....)

OZP

Ja jsem u OZP nekolik let, manzel k ni presel take, jsme tam spokojeni.
Tak dobre vyberte! Hanka

Zajimavy clanek na tema vyber zdravotnich pojistoven
http://nedanim.cz/nejlepsi-zdravotni-pojistovna-2015-a-2016/

máme vojenskou 201. Bonusy má

máme vojenskou 201. Bonusy má celkem dobré, ale ty podklady k nim ,které musíš doložit jsou šílené. Ale jinak jsem nikde neměla problém, že by lékař neměl smlouvu.

já jsem u VZP, děti a

Obrázek uživatele Tomáš D

já jsem u VZP, děti a manželka u ZPŠ (Zaměstnanecká pojišťovna Škoda).
Radu ale nemám, poslední dobou mám pocit, že nabízené bonusy skrouhli všude. Šel bych ale k takové, která umožňuje na internetu pořídit výpis.