Skip to main content

elektrický zubní kartáček u pětiletých dětí?????

Posted in

No vidíte,

Obrázek uživatele jarnem

já zase četla několikrát, že krouživé pohyby se nedoporučují, spíše zuby stírat kartáčkem směrem od dásní ven.
Co zubař to jiný názor.

Tchyne taky tvrdí, ze se musi

Obrázek uživatele KaterinaAd

Tchyne taky tvrdí, ze se musi deti naučit psát psacím písmem:-))).
Pokud neni argumentem to, ze to škodí zdravi, pak to neberu. El. si moje deti vyčistí zuby podstatně lépe. Jestli budou někdy potřebovat čistit obyčejnym kartackem, určitě se to nauci v sedmi stejne jako v peti, spis jeste lip.
Víta ma problém čistit zadní zuby klas. kartackem, jak tam zajedu, nadavuje, několikrát se i pozvracel, i s malým dětským kartackem.

Nám zubařka říkala, že dětem

Obrázek uživatele katyvypl

Nám zubařka říkala, že dětem vůbec el. kartáčky nedoporučuje. Je potřeba, aby se naučili čistit zuby sami krouživým pohybem.
Katka

ahoj, jj ,o tom co píše katka

ahoj,
jj ,o tom co píše katka jsem také slyšela...
jinak naši kluci jsou taky raz, dva hotoví, tak mají slíbené přesypací hodiny z dM :-)))

Katko dík,

Obrázek uživatele jarnem

tuto hlavici máme také - jako příslušenství k mnoha dalším. Ale ještě jsme nezkoušeli, takže vyzkouším, zda je šetrněnjší než klasické oscilační hlavice.

Ruku do ohne bych za to

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ruku do ohne bych za to nedala, ale myslim, ze tyto http://www.datart.cz/Prislusenstvi-k-zubnimu-kartacku-Oral-B-TriZone-EB3... maji i tvar jako normální kartáček (ne kulatý)

Katko,

Obrázek uživatele jarnem

tak to je super cena. O tom Philipsu pro děti vím, ten jsem také zvažovala koupit. Jen u nás by to bohužel nešlo mít jen jedno tělo a měnit dětem hlavice. Většinou si jdou čistit zuby všichni tři najednou. Večer by to šlo ještě korigovat, ale ráno o tom pochybuji. Snad až budou o hodně starší...
Katko, jaké hlavice jste si koupili, které jen vibrují? Můžeš mi přesně napsat název? Díky.

My jsme koupili philips

Obrázek uživatele KaterinaAd

My jsme koupili philips sonicare for kids za suprovou cenu - výběhový model, v Datartu zlevněny z cca 1800,- na polovicku + 2 náhradní hlavice, takze za cca 1200,- pro všechny tři deti. Víta rano letěl z postele k lednicce jak blesk, aby se rychle najedl a mohl si uz vyčistit zuby:-). Kartáček za 300,- bych asi nekoupila - ale je fakt, ze bateriove/do sítě jsou levnější.
Mame s manželem oral B, koupili jsme si nové hlavice a ty taky jen vibruji, mnohem lepší nez ty předchozí.

Katka má pravdu,

Obrázek uživatele jarnem

jen pak už je to o jiné ceně. Když jsem před vánocemi vybírala, vybírala jsem ten levnější a rotační. Předpokládala jsem, že pokud holky budou chtít elektrický používat pořád, koupíme právě ten sonický pro děti. Cena je několikanásobná.
U dospělých záleží na tom, v jakém stavu mají dásně a případně krčky. My máme rotační, přestože jsem měla kdysi s krčky problémy. Paradoxně vznikly z toho, že jsem si špatně čistila zuby manuálním kartáčkem. Rotačního elek.kartáčku jsem se z toho důvodu trochu bála, ale je to v pohodě, žádné problémy nedělá. Fakt záleží člověk od člověka. Používáme půl roku oba s manželem a zatím bez problémů.

Ono je elektricky kartáček a

Obrázek uživatele KaterinaAd

Ono je elektricky kartáček a elektricky kartáček. Nechci ze sebe dělat odborníka, ani omylem, jen jsem se trochu zacetla na netu.... Jsou kartacky oscilacni a sonické. Dětem se oscilacni, tj. ty co se otáčí, nedoporučuji, kvůli riziku poškozeni dásni.

elektrické kartáčky máme krátce

Máme el. kartáčky krátce, teprve týden, koupili jsme jeden pro děti, jeden pro dospělé, a výměnné hlavice, dražší značku. Už dlouho nás přesvědčoval náš zubař, že el. kartáček vyčistí lépe. Zatím ten dojem úplně 100% nemám, hlavně v zadních partiích, ale chce to určitě cvik. Dětem čistíme ráno i večer, respektive chvíli si čistí samy a pak dočišťujeme. Používáme i jednosvazkové kartáčky a nitě. Jedna z holek má přes veškerou péči vysokou kazivost, takže tonoucí se stébla chytá, a chtěla jsem vyzkoušet i ten elektrický.

Máme, používáme.

Obrázek uživatele jarnem

Je pravda, že prvních několik čištění jsme museli dohlížet a i čistit s nimi. U elektrických kartáčků je výhoda, že ho mají v puse fakt ty dvě minuty, normální tak 10 max. 20 sekund a jsou hotoví.
Je to prostě něco nového, zpočátku je to bavilo a teď už ale ne, protože ty dvě minuty jsou fakt dlouhé... hodně dlouhé...
Takže střídáme oba, pokud můžu, dočišťuji normálním i elektrickým kartáčkem. Chce to prostě jen cvik.
Já bych se toho nebála, pokud budeš na čištění dohlížet a dočištovat. Pro děti to je změna a čištění je zase bude bavit.

Náš zubař (hodně mladý) na to nemá specifický názor. Tvrdí, že dobře se dají zuby vyčistit i normálním kartáčkem, ale musí si s tím člověk prostě pohrát. Elektrický kartáček vyčistí zuby citelně lépe než normální, ale přesto já třeba musím používat zubní niť. Ale to jsem musela i u manuálního kartáčku.

My jsme dětem koupili Oral B na baterie, stojí kolem 300 Kč, není to žádná velká investice. Jak říkám, zpočátku to bylo lákadlo, teď raději všichni tři šáhnou po manuálním, protože ten nehlídá čas :-)

Chceme ale koupit minutku a čas začít měřit :-)

Za mě ne. Za prvé - děti

Obrázek uživatele Spider17

Za mě ne.
Za prvé - děti kartáčky koušou, je potřeba častá výměna.
Za druhé - musí se naučit správnou techniku čištění!
Za třetí - malým dětem je zoubky potřeba dočišťovat, a s elektrickým to moc dobře nejde.
Ale je to jenom můj názor a vlastní zkušenost. Už jsem je dětem vyhodila! Stejně neměli sílu zapnout kartáček v pusině a mimo ústa se jim pasta rozstříkla všude po koupelně :-(

Zrovna včera jsme dětem

Obrázek uživatele KaterinaAd

Zrovna včera jsme dětem elektricky koupili - sonicky philips. Zuby jim večer čistím ja,ráno si je cisti sami. Když vidím jak, tak ti si je spolehlive nevycisti ani v 10:-(. Za týden jedou na osm dni na školku v přírodě a moc pochybuju, ze tam na to bude někdo dohlížet. Z elektrického jsou nadšeni, zvukové signály jim hlídají délku čistění...JA jsem spokojena.

Já bych se poradila se

Já bych se poradila se zubařkou, ale mě el. zubní kartáček odhalil krčky a je to dost bolestivé, já bych ho nechtěla ani zadarmo a už vůbec ne pro děti..

Já nejsem úplně proti el.

Obrázek uživatele Radunka

Já nejsem úplně proti el. kartáčkům, sama ho používám a jsem spokojená. Je pravda, že takhle by to bylo super - mezizubní atd, přiznávám, že tohle flákám a omlouvám si to nedostatkem času. Je to chyba, já vím. Ale od té doby, co mám el., neměla jsem jediný kaz. Přesto ho dětem nepořídím, i s elektrickým se musí jezdit hezky všude, znám svoje děti - bez kontroly jsou za 10 vteřin venku i s pohráním s vodou :)

Za me jsou elektr kartacky

Za me jsou elektr kartacky nesmysl pro dospele i pro deti.Urcite detem docistovat ja budu min do tech 8osmi let.Pokud jako dospeli vycisti kartackem,pak jednosvazkovym a mezizubnim popr predni niti nezabere mi to vic jak 5-7 min a mam perfektne ciste zuby.elektr kartacek nemuze jit do mezizubnich prostor treba dozadu mezi stolicky...

-

Ahojky,
nevím, jak el. kartáček, ale naše dr. doporučuje dočišťovat dokonce do 10 let. Š.

Radunko, ve skrytu duše jsem

Radunko, ve skrytu duše jsem si to myslela taky, samozřejmě jim zuby přečišťuju, ale naše mamka hučí, že je to dobrá věc, abych jim to koupila a měla jsem za to, že právě tady někdo říkal , že zubní lékaři takto malým dětem zubní kartáček nedoporučují, ale z jakého důvodu už nevím

Napíšu jen můj názor:

Obrázek uživatele Radunka

Napíšu jen můj názor: elektrický bych dětem nedávala právě proto, aby se naučili čistit správně samy. V pěti letech se stejně doporučuje zuby po dětech přečišťovat (náš ortodontista "stará škola" dokonce říká do 8 let...).

Denisko, kluci u nás nehučí,

Denisko, kluci u nás nehučí, ale jsou lajdáci, nechtějí si čistit zuby, už fakt hudrám, že to není možný, aby si v pěti letech ty zuby nebyli schopni vyčistit, takže čistím já, když nechci, aby měli plnou pusu kazů - no jenže kazy mají stejně.... ach jo, tak už nevím
ted budou mít v týdnu v lidlu - za 199,- Kč

veru, díky za dotaz, kluci už

veru, díky za dotaz, kluci už hučí taky dlouho....