Skip to main content

Zabezpečení oken

Všechny moc zdravím!
Tak je vidět, že už by to pomalu chtělo zabezpečit okna. Syna zatím napadlo "pouze" otvírat balkonové dveře, co máme na terasu, ale časem by určitě došlo i na okna v patře. Máme plastová okna, tak uvažuju, že bychom přehodili normální kliky za kliky se zámečkem. Máte taky vyzkoušené nebo i něco jiného?

Klika

My máme taky kliku, kupovala jsem tady
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=31203754

a jsem spokojená, lepší cenu jsem nenašla.

čtvrté patro, děti 3,5 let

my jsme kliky z oken odšroubovali úplně, jen na balkonovém okně a dveřích zůstala. Pro případ potřeby máme jednu kliku položenou v kuchyni na horní polici a tou otevíráme všechna okna.

Vydrží běžné používání

Obrázek uživatele Gábina_4000

Vydrží běžné používání-zavírání,otvírání - takto dlouho tzn. používání dospělými, tak jsem to myslela. Tyto zámečky jsme umístili na okna,dveře i ledničku vysoko,aby děti na ně nedosáhly a ani nezkoušely otvírat. Na šuplíky jsme tyto nedávali.

No nevim..

Ráda bych oponovala Gabče,že pásky z Ikei vydrží.Náš syn( to hravě serval úplně ze všeho a vlastně všechny tomu podobné věci z plastu apod.Tam kde to šlo-šuplíky,skříňky jsme protáhli a zavázali obyčejnou plínkou a okna hlídáme,kluk má každou chvíli úraz tak ho nespouštíme z očí.Kromě zámečků nic neprošlo.

Ikea

Obrázek uživatele Gábina_4000

My používáme na okna (dveře, lednici) již asi 3.rok (takže vydrží, nerozbije se) univerzalni zamek z Ikey viz http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90278098/, případně na okna nabizeji i toto viz http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50283105/,ale to nemáme my osobně vyzkoušené.

re

Ja som kupila klucku na klucik iba do detskej izby. Vetrame iba dverami na terasu, ine okna sme neotvarali a deti mali prisne zakazane dotykat sa kluciek. Respektovali to. Martina

máme kliky se zamačkávacím

máme kliky se zamačkávacím zámečkem- aby šlo otočit klikou musíš zmáčknout knoflík. Jde to celkem ztěžka, tak to děti samy nezvládnou. koupeno u firmy Geus okna a.s. kdybys chtěla konzultaci, co je na trhu, manžel tam pracuje- předám kontakt

Dávala jsem u rodičů, kteří

Dávala jsem u rodičů, kteří bydli ve 4.patre
http://www.spuntik.cz/clippsafe-zamek-na-skrine-ohebny-1-kus/
Mají 2 typy, delší a kratší. Na okna, která není třeba často otevírat, jsem dala ty kratší, a na ventilacky navolno ty delší, aby šlo větrat. A dávala jsem to na horní čast oken, aby na to nedosáhli.