Skip to main content

Ušní klinika? Nebo nějaké specializované pracoviště?

Posted in

Ahoj všem,
mám problém s 6-ti letým synem, špatně slyší na jedno ucho, respektive podle mě na něj neslyší vůbec. Druhé ucho je lepší, ale při rýmách (které má prakticky pořád) neslyší i na to druhé. Chodíme pravidelně na ORL, a byli jsme na Bera vyšetření 2x, má odstraněnou nosní mandli a byli jsme i na zevrubném vyšetření, ale nic mu nenašli, pořád tvrdí, že sluch má v pořádku, ale čím je starší, tím více se projevuje, že opravdu neslyší, pořádně tak jak by měl.
Doma si dává televizi tak nahlas, že pro nás ostatní je to nesnesitelný randál. To že neslyší si všimli i ve školce a i ostatní to říkají. On sám je dost stydlivý, takže jsme si mysleli, že to není taková hrůza, ale poslední dobou už je to víc než jasné. Chodíme po doktorech, ale je to furt stejné, říkají že je OK, ale podle mě není.

Nevíte o nějaké nemocnici, klinice kde máte dobré zkušenosti?

My jsme z Ostravy, a tady jsem nic specializovaného na uši nenašla.
Děkuji za pomoc.
Denisa

Kroměříž,

Obrázek uživatele Spider17

pan primář Ivan Pár. Ordinuje v Rosicích u Brna. Ale i to je od vás dost z ruky :-(
To mu při odstranění nosní mandle nedělali sekci bubínku, aby zkontrolovali, zda tam nemá zhuštěný hlen (klih)? U nás to byl právě důvod nedoslýchavosti. Při odstraňování mandle malému uši vyčistili a do bubínku vsadili ventilační trubičky. Sluch se zlepšil okamžitě po operaci.

Bylo mi doporučeno z jiného

Obrázek uživatele Olitwins

Bylo mi doporučeno z jiného důvodu a je to Praha, ale podívej se

http://fonia.lf1.cuni.cz/lecebne-preventivni-cinnost