Skip to main content

trhání osmičky

Posted in

Dobrý den,zítra jedu do VFN v Praze.Od pátku mám šílené bolesti,jsem nateklá.mám zánět osmy,která není prořezaná.Na pohotovosti mi to rozřízly,daly tam drén,nasadily ATB.Dnes mi moje zubařka řekla(u nás ve Slaným),že to trhat nebude,protože podle rtg tam mám cystu.Zítra ráno teda jedu na Karlák.Mám hroznej strach,troufám si říct,že snad ještě větší než před porodem!Nevíte někdo jak to tam funguje?(stomat.chirurgii)
To mi to rovnou budou trhat,nebo mě objednají ikdyž mám na žádance akutní.Jaká se u toho dává anestezie,zvládnu potom odřídit cestu zpátky?
děkuji všem,kdo už má tohle za sebou a napíšou mi.
hezký večer Helena

Tak co? nezlobí ta rána?

Obrázek uživatele Vladkax

Tak co? nezlobí ta rána?

horní jsem měla taky v

Obrázek uživatele Vladkax

horní jsem měla taky v pohodě. Sbírám odvahu na ty dolní....

Ty horní asi ani nezaprudí.

Obrázek uživatele LucieR

Ty horní asi ani nezaprudí.

Ahoj Lucko, mám venku všechny

Obrázek uživatele marketad

Ahoj Lucko, mám venku všechny čtyři. Naposledy dvě najednou. Dodržovala jsem vše co máš doporučeno od zubaře, k tomu dva dny jsem si dávala ibalgin a ledovala. Když se to po dvou dnech stáhlo, tak jsem se snažila, aby v díře nezůstaly zbytky jídla,takže jsem lehce vyplachovala vodou. Vše v pohodě.

Lucko, nenapadá mě nic

Obrázek uživatele Tomáš D

Lucko,
nenapadá mě nic lepšího než zkusit přírodní antibiotika ve formě potravin - tj. doplňky stravy na bázi grapefruitu, čaj z lemongrass, česnek, cibule, omezit masitou stravu, zvýšit příjem probiotik (jogurt, acido...) bohužel nic lepšího mě nenapadá...

Oetvírám toto bezva

Obrázek uživatele Lucka V.

Oetvírám toto bezva téma.
Dnes mi neplánovaně vytrhli na prevenci horní osmu. Bolest je jasná - drogy, ale dá se nějak zabránit zánětu? Na poučení mám psáno ničím nevyplachovat, nechat být dva dny. Zuby čistit normálně a kdyby to bolelo za tři dny tak na pohotovost.
Nějaké tipy?

Mě se obě tlačily ven a

Obrázek uživatele LucieR

Mě se obě tlačily ven a nebylo žádné místo, kousek popolezly a pak zas zpátky.

re

Ja som ich mala neprerezane, uplne nalezato - rastli do korenov sedmiciek a tlacili vsetky zuby dopredu. Horne nastastie vobec nemam zalozene. Ahoj,Martina

ahoj,osmičku co mi trhaly se

ahoj,osmičku co mi trhaly se probudila sama,neprořezaná byl tam zánět.Z RTG zjistily,že ta druhá osma dole je časovaná bomba,protože tam mám taky cystu(kapsa se zánětem).Osmičky nahoře mi taky doporučily vytrhnout,protože tlačí na sedmičky.No prostě když se daří tak se daří.Helena

mně jedna rosla směrem ven z

Obrázek uživatele Vladkax

mně jedna rosla směrem ven z pusy, kousala jsem si dáseň, navíc mi "hrnula" celou řadu zubů dopředu, ty se křivily. Druhá šla ven proto, aby po vytrhnutí té první netlačila zase tu řadu na druhou stranu. Dolní potřebují ven z toho důvodu, že se mi u nich kazí krčky, mám tam málo místa, špatně se to čistí...

Ahojky,jak to tu čtu, nedá

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
jak to tu čtu, nedá mě to nezeptat se, proč vlastně ty osmy necháváte trhat? Kazí se? Dělají problémy?
Já mám všechny 4 v puse, z toho jednu dolní trvale zčásti zanořenou. Před rokem a půl se mi jedna horní zkazila a dr. mi ji normálně vyvrtala a spravila amalgámem. Drží a nezlobí, zatím...

já mít s první osmou takovou

Obrázek uživatele Vladkax

já mít s první osmou takovou zkušenost, tak mě tam už nikdo nedostane :-)
Mám venku horní, obě, první zcela bez problémů, druhá malinko horší, ale v porovnání s vámi děsná brnkačka. Dolní mě čekají, nechce se mi do nich, prý bývají podstatně horší. Posledně jsem dr řekla, že s trháním počkám do doby, než je vyrve manželovi, a že dorazím podle toho jak to manžel poté bude zvládat :-)

Druhá osmička byla pro mě

Druhá osmička byla pro mě procházkou růžovou zahradou... fakt. První byla strašná, druhá v pohodě. Měla jsem kliku, že jsem si jako první vybrala tu horší. Tak třeba to budeš mít jako já.

ahoj Všem,díky moc za

ahoj Všem,díky moc za příspěvky :-)).tvář mám furt nateklou,bolest už se dá přežít.
když na chvíli usnu tak se mi zdá o řízku přes celý talíř. Mám hroznej hlad.do pusy strčím max.kávovou lžičku s jogurtem.Ta představa,že mám jít za 3 týdny na další osmu je děsivá.snad se do 4.2. stihnu pořádně najíst.

holky díky moc

Ty kráťo, já když si vzpomenu

Ty kráťo, já když si vzpomenu na svoje osmičky, tak mám ještě teď husí kůži. Na jedný straně mi to zhnisalo, dostala jsem ATB a ještě léta potom jsem s tím měla trápení. Zatuhl mi kloub a nejdřív jsem tejdny musela chodit na rozehřívání infralampou a rozevírání huby. Jenže jsem si jí asi rozevřela moc (pak jsem frajerka otevřela hubu na tenkej půlitr - v hospodě mi tleskali) a pak mi jednou vypadla z pantu a musela jsem chodit na čelistní rehabilitaci. Ale teď, po zhruba patnácti letech, už to je dobrý, pant drží:-). Takže já bych radši nějakou dezinfekci dala, podle mě se tím nic nezkazí.
Jo, a po zážitku s trháním osmiček na jedný straně jsem si na druhou stranu zaplatila tzv. premedikaci, tedy asi morfium, a od tý doby chápu feťáky. Bezva jízda, moc jsme se s doktorem nasmáli.

re

Helen, este stale ta to boli? Mne sekali dolne osmicky asi pred 20 rokmi, a prva ma hrozne bolela, takze po dvoch dnoch som volala zubarke, ci je to normalne. Kazala mi prist, a napchala do tej diery nejaku pastu (zinkoxid?). To pomohlo, potom sa to postupne po kuskoch vsetko vymrvilo von v priebehu par mesiacov. Ked mi o mesiac neskor vyberali osmicku z druhej strany, isla som hned na druhy den na to vyplnenie. Ahoj, Martina

Já jsem nic nevyplachovala.

Já jsem nic nevyplachovala. Pusa mě bolela jako čert. Nemohla jsem otevřít pusu. Jen natolik, abych si do ní nacpala piškot naplacato. Měla jsem to ještě týden po zákroku. Dostala jsem druhá ATB a rozvírala pusu korkovým špuntem. To pomohlo.
Měla jsem modřinu, která mi stékala z tváře přes krk nad prsa. Nikdy jsem nic podobného neviděla. A doufám, že ani neuvidím :-).
Nechala bych to být, chce to čas.

Helen mám to taky tak, trhání

Obrázek uživatele LucieR

Helen mám to taky tak, trhání děsně v pohodě, potom ty bolesti. Někomu se dělá to suché lůžko, to pak hodně bolí. Doporučuje se vůbec nevyplachovat, ale už od začátku, krev spíš polykat. Držím palce, ať to netrvá dlouho.

A co zkusit heřmánek nebo

Obrázek uživatele veruna

A co zkusit heřmánek nebo šalvěj? V lékárně ti určitě poradí.

ahoj, zubařka mi řekla,

ahoj, zubařka mi řekla, hlavně nevyplachovat Listerinem, tak jsem si koupila paradontax a zkusila to jednou a lítala jsem jako pan doktor v "postřižinách" takže jsem ničím nevyplachovala, brala jsem snad týden ibubrofen nebo něco na bolest, po 4 hodinách už jsem se těšila až si to vezmu, byla jsem jak závislačka + jsem měla ještě snad 5 dní ATB. Musíš vydržet, přestane to za pár dní. H.

Závidím všem komu po trhání

Závidím všem komu po trhání stačila zmrzlina nebo jeden ibalgin!trpím jak kůň.můžu se ještě zeptat čím jste pusu vyplachovali(ústní voda či něco z lékárny)?pomohlo to k rychlejšímu uzdravení?Helena

Držím pěsti

Moc držím pěsti, abyste to zvládla v klidu! Mě osmička chytla začátkem minulého týdne, chtěli trhat, kvůli práci to nešlo, tak jsem pár dní vyplachovala stříkačkou s peroxidem vodíku. Naštěstí to zabralo. Trhání mě nemine, ale v práci se na to netváří. Takže to asi dopadne tak, že příště neberu ohledy a nechám si to trhnout hned, když pojedu akutně.

Ještě jednou hodně štěstí! Souhlasím, že na soukromých klinikách se chovají mnohem mnohem jinak. Také chodím a u zubů jsem za to šťastná!

Osmičky :)

Obrázek uživatele Lenka Zámečníková

Mě moje doktorka trhat osmičky nechtěla,poslala mě do Erpet medical,kousek od Karláku,fakt luxus,vyndali mi tři,když to spočítám i se zabráním injekcí,byla jsem venku za 10min,pana doktora bych vychválila do nebes :) řekla bych že je to tam normálně dost drahý na zákroky,se žádankou jsem nic neplatila,také s vámi jednají úplně jinak než v jiných ordinacích :) manžel mě vezl domů,i tak bych to možná zvládla sama,doma jsem snědla vaničku zmrzliny,kdyby to začalo bolet ale vůbec nic,ani prášky jsem nepotřebovala :)

Karlák

Já byla na Karláku na všech 4 osmičkách asi před 6lety. Nebyla jsem akutní, tak mě objednávali. I na objednaný zákrok jsem tehdy čekala přes hodinu. Porpvé mi vandavali jednu osmičku hodinu a půl, ale mě ležela v čelisti, tak sekali i tu. Byl se na to dívat i nejaký docent, že jsem divný případ. Týden jsem byla doma na PN a jedla jen jogurty. Neotevřela jsem pusu na víc jak prst. Podruhé mi dělali zbylé 3 zuby a za 1/2 hodiny jsem byla venku i hojení bylo lepší a i to pak málo bolelo.Takže je to pokaždé o tom zubu. Měla jsem stejného zubaře. Určitě někoho na odvoz s sebou. Jednak budeš "nadopovaná" a pak je to citlivé na otřesy. Manžela jsem taky po trhání moudráků odvážela já a sakra si hlídal výmoly.

Ahoj,chodim k MUDr.Dubišarové

Ahoj,chodim k MUDr.Dubišarové naproti Atlasu.Ona osmičky netrha,tak mě poslala do Hemerkáče.Ale tam se MUDr.podivala na RTG a řekla že to bude komplikované asi i s hospitalizaci.tak jsem dnes byla na Karláku a mám to za sebou.teď to teda bolí jak čert,ale snad to bude dobrý.5.2 mě čeká druha osma.díky moc všem za odpovědi Helena

ahoj, kam chodíš k zubaři ve

ahoj, kam chodíš k zubaři ve SLaném. Kamarádka i my chodíme do Hemerkáče do AUdia link, tada platíš snad i za pozdrav, ale kamarádce tam trhali ještě neprožízlé osmičky bez problému. Držím palce, naštěstí jsem je měla vylezlé a už je mám venku. No co jsem neměla do porodu s holkama problém se zubama, tak po 5 letech od porodu, jsem snad u zubaře každých 14 dní.HOlky mě tada dostatečně vysály :-D

držím palce, ať je vše ok

Hanka

Lucko, já když viděla ten

Obrázek uživatele veruna

Lucko, já když viděla ten rentgen, tak jsem taky nespala 2 noci před zákrokem, nechápu, jak to vytáhli. Jinak já měla oteklou tvář cca 2 měsíce (bolesti asi 2 týdny) než přišli na to, že je to zřejmě od této rozdrážděné osmičky v dásni, zubař mi předtím totiž čistil kanálky sedmičky vedle a asi se to nějak podráždilo, ta osmičky rostla přímo nad tou sedmičkou směrem k dalším zubům. To už jsem dobrala 2x různá antibiotika. Po vytržení mi hned otok opadl.

Ségra byla v létě v Plzni na

Obrázek uživatele LucieR

Ségra byla v létě v Plzni na zub. chirurgii, byla objednaná, bez zánětu, jen jí ta spodní osmička v čelisti ležela. Ona byla krok před infarktem od té doby, co jí její zubařka ukázala snímek do doby, než jí to vytrhli. Je strašněj nervák. Nakonec jí dali injekci, bylo to rychlé, bez sebemenší bolesti. Domů jí vezl manžel, mj i proto, že ona neřídí. Doma brala cca týden něco proti bolesti, ale normálně režim - dítě, práce...

Já jsem byla na osmičkách,

Já jsem byla na osmičkách, když byl dětem rok. Byla jsem na zubní chirurgii. Obě dolní osmičky mi ležely. Měla jsem pokaždé injekci (zuby mi trhali po třech měsících). Doktor mi doporučil doprovod. Na první mě doprovodil manžel, na druhou máma. Odešla jsem po svých. Po první jsem ležela od středy do pátku. Pak už jsem musela k dětem. Po druhé osmičce jsem normálně fungovala.
Příští pondělí jdu na jednu horní osmičku, ale to bude dělat zubařka. Taky se netěším.
Já jsem se na chirurgii byla nejdřív objednat. Ale mě nic nebolelo. Můžu říct, že jsem o růstu osmiček ani nevěděla. Na Karláku to dělají i pod narkózou. Víc o tom nevím. Zřejmě Tě nejdřív prohlédnou a objednají. Držím palce. Osmičky jsou potvory.

Ahoj, mně takhle řezali

Obrázek uživatele veruna

Ahoj, mně takhle řezali osmičku v Plzni. Manžel jel teda raději se mnou, právě kvůli řízení zpátky. Nevím, jestli to bylo tím, že to byl extra šikovný doktor, ale na to, že mám vytrhané i zbylé 3 osmičky klasicky, tohle bylo nejmíň bolestný a i nejrychlejší!! I manžel byl překvapený, že jsem byla hned venku a hlavně úplně vysmátá s pusou od krve, fakt na mě zděšeně koukal. Ani potom to nebylo hrozný, jen první den jsem si brala asi 2x ibalgin a pak už nic. Ale je fakt, že na mě všichni civěli jak na blázna, možná mám nějaký snížený práh bolesti, ikdyž se zubama teda u klasickýho kazu fakt trpím!!! Já se řídit zpátky bála. Ikdyž já měla anestezii pouze místní (injekce do dásně). V nouzi bych ale i odřídila. Neboj, zvládneš to. Věra