Skip to main content

První závody- výsledky dvojčat- říct nebo neříct?

Obrázek uživatele veruna
Posted in

Ahoj, máme za sebou první závody v gymnastice. Samozřejmě jedna byla lepší než druhá. Jde mi o to, říct jim umístění nebo raději ne, aby to tu slabší nedemotivovalo? Jsou to první závody, samozřejmě jim to potom říkat budu. Ta slabší na kladině byla zase lepší, ale ostatní nářadí měla horší. Co myslíte, říct nebo nechat na příští závody?

Tak jsem jim to řekla a

Obrázek uživatele veruna

Tak jsem jim to řekla a dopadlo to v pohodě. Ta slabší to pobrala, protože jsem jí hned chválila za kladinu, ve které byla opravdu výborná. Myslím, že to namotivovalo obě dvě a obešli jsme se i bez smutku a slziček. Na závodech to ta lepší teda obrečela, čekala medaili :-) a to jsme jí na to připravovali, že určitě nebude, byly to přeci jen první závody. Úspěch byl, že zacvičily obě bez chyby. Moc díky za rady. Věra

Určitě říct. Říct, co která

Obrázek uživatele Nika1

Určitě říct. Říct, co která dělala dobře, co zlepšit. A vysvětlit že nemůžou být na stejném místě, že vždycky jedna dopadne líp a druhá hůř.

rozhodně říct

Obrázek uživatele Lucka V.

Není na co čekat. Nemůžou být ve všem stejné. A že bude pár slziček? S tím se nedá nic dělat.
Pokud je chceš ušetřit porovnávání a stresu z toho že je jedna lepší, měly by dělat každá něco jiného. Pokud je dáš na stejnou aktivitu jako je individuální sport, tak přece musíš počítat s tím, že jedna bude vítězit nad druhou.

říkám vždycky. Prostě jednuo

Obrázek uživatele Vladkax

říkám vždycky. Prostě jednuo je lepší ten, podruhý onen. A když ne v tomto, tak v něčem jiném....

Řekla bych určitě.

Lépe, aby se to dozvěděly od tebe a tys jim k tomu mohla říct to, co navrhuji ostatní zde, než kdyby jim to třeba řekla někdo cizí, třeba ještě s nějakou nevhodnou poznámkou.

Určitě říci...

Ahoj, jde jen o to, jak to říci. Pochválit obě, vyzdvihnout snahu. Už jen to, že děti sportují a chtějí závodit je rozhodně pozitivní. Ale rozhodně říci, na to budou narážet pořád a zvlášť pokud jde o sport, tak tam je porovnávání zásadní.

Pokud bych říkala výsledek,

Pokud bych říkala výsledek, kdo byl kolikátý nebo kdo byl lepší, určitě bych to doplnila slovním hodnocením. A rozhodně bych vyzdvihla, že té jedné holčičce se víc povedla ta kladina, i když byla druhá.

Já bych neříkala, u nás by

Obrázek uživatele jarnem

Já bych neříkala, u nás by byl pláč.

Já mám právě nutkání jim to

Obrázek uživatele veruna

Já mám právě nutkání jim to říct, ale manžel a jedna známá z gymnastiky mi zas lámou to neříct, tak mě to trochu rozhodilo...

Proč neříct? Kluci mají za

Obrázek uživatele Veronika_473

Proč neříct?
Kluci mají za sebou spoustu vzájemného poměřování sil. Jeden je prostě rychlejší a výkonější, a tudíž často lepší. Ale ten druhý je na tom ještě furt natolik dobře, že "na bedně" stojí taky, což mu ke štěstí stačí. Jsou sporty, kde si to kluci prohodili a lepší je zas ten druhý. Porovnávat se budou celý život, nemluvě o tom, že je bude porovnávat okolí a zdaleka ne tak šetrně, jak bysme si možná představovali...

No a příště to bude jiné v

Obrázek uživatele Radunka

No a příště to bude jiné v čem? Zas to budeš řešit, jestli říct nebo neříct...já bych do toho asi šlápla.