Skip to main content

Logopedie

Posted in

Ahoj všichni, nevíte, prosím, zda je sezení u logopeda hrazeno ze zdravotního pojištění, případně za jakých podmínek? Děkuji Hanka

ahoj, my byli teď prvně a nic

ahoj, my byli teď prvně a nic jsme neplatili, byli jsme teda na doporučení pediatričky.

uvidíme příště, jestli nas nezkásne.

Hanka

Logopedie

Platili jsme vždycky ob návštěvu 30 Kč.
Od nového roku by měly být poplatky kromě platby za pohotovost zrušeny (http://zpravy.idnes.cz/poslanci-zrusili-poplatky-ve-zdravotnictvi-s-vyji...), ale jestli se to týká i logopedie, to nevím.
Milada

-

Ahojky,
my to máme jako Zuzka, paní je klinická logopedka, při první návštěvě jsem platila za oba 2x30,- Kč. Říkala mi, že to budu platit každých čtvrt roku. Teď mi to dělá na střídačku. Jednou platím za jednoho, pak za druhého. Zpočátku jsme chodili po 2-3 měsících, teď už jsou tam dvě, takže každý měsíc. Jinak mám pocit, že říkala, že od nového roku by se to platit už nemělo, ale to si fakt nejsem jistá. Š.

při školce, 50kč /dítě a

Obrázek uživatele Vladkax

při školce, 50kč /dítě a návstěvu (každé cca půl hodiny?) byli jsme tam asi 4x, pak už nebylo třeba. Výhoda: jednou za rok si je sama ve třídě kontrolovala a na ty naše hodiny to nebylo daleko. Když bych měla někam dojíždět, tak by mě to finančně a časově vyšlo podstatně dráž.

My jsme šli tuším bez

Obrázek uživatele veruna

My jsme šli tuším bez doporučení a záleží, jaké má logopedka nasmlouvané pojišťovny (kamarádka k ní chodila a platila okolo 350Kč za dítě, protože byli u jiné pojišťovny). Občas jsme platili těch 30Kč, myslím 1x ročně a co si vzpomínám, oddůvodňovala to nějakým celkovým vyšetřením, jinak jsme neplatili nic. Věra

Logopedie

Ahoj,
moje holky chodí do logopedie cca půl roku. Do školky přišla logopedka, poslechla si zdarma všechny děti a doporučila, kdo by měl chodit. Moje holky obě, čekala jsem to. Vybrala jsem si jednu logopedku ve městě, ta po mě chtěla doporučení od pediatra. Na první návštěvě jsme zaplatili 30 Kč za jednu holku. Od té doby neplatíme nic. Pojišťovnu máme OZP. Překvapily jste mě, že je to jinde jinak.
Alice

Záleží, ke komu na logopedii docházíte.

Na pojišťovnu je logopedická péče klinických logopedů. Jejich seznam lze najít zde:
http://www.klinickalogopedie.cz/index.php?pg=verejnost--adresar-logopedi...
Nevím, zda tam jsou uvedeni všichni kliničtí logopedi.
Klinický logoped má vystudovanou spec. pedagogiku + praxi na logopedickém pracovišti a "atestaci". Mudr to není. 30,-Kč se u nich platí, stejně jako na psychologii. Když se rušili poplatky, tak na tyto dva obory se nějak "zapomnělo" a poplatky tam zůstaly.
Pak jsou logopedi - to je člověk, který má vystudovanou spec. pedagogiku obor logopedie, ale nemá "atestaci". Tito nemají smlouvu s pojišťovnou a návštěvy u nich jsou placené. To, že nemají atestaci nemusí být na závadu.
No a pak jsou bývalí logopedičtí asistenti. Dnes už vlastně toto označení neexistuje. To jsou většinou paní učitelky z MŠ, které měly jen nějaký kurz a v podstatě si poradí jen s prostou patlavostí. Složitější poruchy (koktavost, afázie, ...) už pro ně nejsou. A jak to je s placením u nich, to netuším.
Snad to trošku vyjasní chaos mezi logopedy :)

Také chodíme, nechala jsem si

Také chodíme, nechala jsem si napsat žádanku u dětské dr. První návštěvu jsme zaplatili 30 Kč a od té doby jsme neplatili nic. Naše logopedka to má na pojišťovnu. Chodíme cvičit každých 14 dní s jednou holcickou - jsou ji aktualně 4 roky, nejdou nam měkké hlásky d´t´n´a spol, až to natrénujeme tak budeme pokračovat dál:o)

ahoj, my jsme také chodili,

ahoj,
my jsme také chodili, uplně se to nepovedlo, tak jsme to nakonec ukončili.
nicméně paní si brala 350 kč za hodinu za obě:-((

ted hledám v okolí a našla jsem další , kde je to za 70 kč 30 min...D

Hanko, u nas ve skolce se

Obrázek uživatele fretuska

Hanko, u nas ve skolce se logopedie nabizi take, dochazi logopedka, detem pise do sesitku, ale rodice u toho nejsou - to ese mi nelibi a rovnez se to plati a to 130 Kc/ hodinu. Proto budeme chodit k te same logopedce odpoledne po skolce na pojistovku a navic u toho chci byt :)

na logopedii

mi Dr. vysvětlovala, že budeme platit těch 30koč cca jednou za čtvrt roku, že na logopediia tuším psychologii se to jednou za čas vybírá i když jde o děti... Za logopedku ve školce jsme platili 80kč za 20min., ale bylo jí jedno jestli tam jsem s jednou nebo s oběma.... Nevím jestli to není i ve vzdělání, ta "neše" ve školce je bývalá učitelka a má nějakou spec.pedagogiku, ale není to MUDr., myslím, že by s ní ani pojišťovna smlouvu neudělala.... když dřív byla ještě učitelka ve školce, tak to bylo zdarma, dělala to jako součást práce, za kterou byla placená, ale co je v důchodě, tak nemá výplatu a už to má takhle... Zuzka

:-(

Obrázek uživatele Janact

tak to je zvláštní..

zavolala bych si přímo na vaši pojišťovnu, zda je to se žádankou od pediatra hrazené. my máme VZP.

nechápu tedy ani těch 30Kč, když děti jej přece neplatí!

My chodíme do spádové ZŠ, paní učitelka je specializovaná na logopedii, a ve škole přímo pracuje / učí...

J.

Všude stejné to není, bohužel

Ptala jsem se proto, že naše ředitelka MŠ chce asi někomu dohodit kšeft. Paní logopedka chodí přímo do školky, ale za jedno sezení si účtuje 100.-Kč (tzn za dvojčata celkem 200.-)Jen jsem si to chtěla ověřit, abychom zbytečně nevyhazovali peníze oknem. Děkuju

My měli žádanku, nic

My měli žádanku, nic neplatíme, někdy těch 30,-, ale zatím jsem nepochopila, podle jaké logiky to platíme. Odhadem bych řekla, že tak každou třetí nebo čtvrtou návštěvu hradíme 30 Kč.

my dostali zadanku od pediatra

Obrázek uživatele Janact

S tou sli do zakladni skoly a nikdy nic nehradime, ani tech 30,- Kc... chodime kazde pondeli... od letosniho ledna do cervna. Pristi tyden pokracujeme na posledni pismenko Ř

Zila jsem v domeni ze je to vsude stejne...

J.

Ahoj, zrovna minuly tyden

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, zrovna minuly tyden jsem to resila, je to hrazene ze zdr. pojisteni, pokud mas zadanku od pediatra. Za kazdou navstevu se plati poplatek 30 Kc, i kdyz jde o deti. Alespoň tak mi to tvrdili u nas na logopedii, na prvni navstevu se teprve chystame, objednaci doba byla 2 mesice :(((

Je to různé, záleží na tom,

Je to různé, záleží na tom, jestli konkrétní logoped spolupracuje se zdravotními pojišťovnami. Pokud bere "na pojišťovnu", chce většinou žádanku od dětského lékaře.