Skip to main content

Vířivá pračka - vyplatí se ?

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenost s vířivou pračkou Romo (http://www.prackyromo.cz/), vyplatí se jí koupit a příp. máte s některým typem nebo třeba i jinou značkou dobrou zkušenost? Když si ji koupím, ušetřím tím čas a provoz normální pračky?
A příp. který typ - s ohřevem vody nebo bez?
Budu moc ráda za vaše rady.
Milada

Já bych ji teda nekupovala,

Já bych ji teda nekupovala, přijde mi to zbytečný další "krám" do domácnosti, a za tolik peněz. To už bych připadne investovala do obměny pracky. Já mám novou pracku necelý rok, a ma pro pripady, kdy je třeba něco rychle preprat, program dlouhý 14 min, na max 1,5 kg prádla. A já tedy neperu kazdou barvu extra, třídním jen tmavý/světly, a nikdy se mi nic neobarvilo, takže mi zas takový problém naplnit pracku nedělá, ale na rychle přeprani je ten krátký program super.

Tak já nevím...

Je mi jasné, že to má jak negativa, tak pozitiva. Zauzlované punčocháče nebudou, z toho už děti vyrostly, ale to máchání, hm, to je nevýhoda. Ale fakt mě štve, když mám dvě červené věci a mám pustit pračku, to je prostě škoda vody i proudu.
Wall, prázdný koš je nesplněný sen :-)
To prádlo se množí jako koťata.

Máchat bych nechtěla! :) Jen

Máchat bych nechtěla! :) Jen vidím prázdný koš.

Asi mám selektivní paměť, ale

Obrázek uživatele Veronika_473

Asi mám selektivní paměť,
ale já si vybavím hlavně zauzlované dětské punčocháče a dlouhé rukávy od triček :-)

Neporadím, ale často si

Neporadím, ale často si vzpomenu, jak bylo vše prádlo vyprané během chvíle. Takto peru dle barev a pračka jede celý den.

Cena

Obrázek uživatele LadaVac

mě Milado taky zaskočila.Naši si ji kupovali taky nedávno,stará dosloužila,ale bez výřivky prostě neumí žít.fakt je,že takové to rychlé praní jí dost využívají.Taky mi vadí smrdící koš prádla v koupelně a často ani nenaplním pračku,ale stejě peru,což není moc efektivní.Dávám jen hodně krátký program,ale už třeba nemám možnost dát méně vody,což je škoda.

Ahoj,

... Lado, já ani nemám v plánu ve vířivce prát a pak máchat v ruce ručníky, povlečení nebo haldu bílých triček, ale jak mají děti barevná trička a vůbec co se posbírá takových menších kousků, tak je to v automatce jednak straně neefektivní, jednak na dlouhé lokte. Mamka kdysi vířivku měla a dodnes na ní vzpomíná právě s tím, že měla "všechno prádlo do hodinky vyprané". Já bych na tu vířivku měla vedle umyvadla místo, ale promýšlím to, protože to je přeci jen 4-5 tisíc.

Veroniko, já už jsem taky starší ročník :-)))
To ničení prádla mě nenapadlo, není třeba dobré to tam ev. dávat naruby?
Milada

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

naši mají obě pračky,výřivku i automatku.Já prala ve výřivce delší dobu ve svém bytě.Za mě mi to přišlo rychlejší.Všechno prádlo do hodinky vyprané.Opruz bylo máchání,kor větších kousků jako jsou ručníky,povlečení a ždímání,ale prádlo mi přijde mnohem lépe vyprané ve výřivce dodnes.Přijde mi,že automatka rychleji zapírá.
Ušetření bych velké nečekala.

No, jsem už starší ročník,

Obrázek uživatele Veronika_473

No,
jsem už starší ročník, takže si praní ve vířivé pračce ještě pamatuju (automatku jsme měli doma až v mých 18 letech). Dle mého názoru se toho moc neuštří, jen si člověk přidělá práci. Největší mínus vidím v tom, že prádlo je potřeba klasicky máchat ve vaně (tzn. 3x napustit novou vodu) a pak teprve ždímat (zdaleka se nevyždíme tak dobře jako z automatky). Další věc je ta, že prádlo je (dle mého) z vířivky víc zničené.
Jako nouzovku používáme na chalupě, ale do domácnosti bych vířivku nechtěla. Pokud se teda technicky nějak závratně nevylepšila :-)