Skip to main content

alergie - antibakteriální vysavač - boj s vlhkostí v bytě

Posted in

Chci se zeptat jestli máte někdo vysavač z této řady výrobků a jestli v domácnosti alergikům na roztoče pomáhá. Příp. jiné vaše zkušenosti. Ráda bych něco finančně dostupného v řádu pár tisíc koupila a jestli máte i něco na koberce, budu ráda za inspiraci.

http://www.roboticky-vysavac.cz/raycop-genie-bg-200

Včera děti naházely peřiny na koberec v obýváku, kde nebylo vyluxováno, holka v noci hned zarudlé loketní jamky, budila se, drbala se, kluk kýchá, má rýmu už dlouhodobě, nejvíce v noci a k ránu i když užívá fluonidan, oba mají mj. alergii na roztoče diagnostikovanou, zatím tedy jen z krevních testů. V bytě máme od podzimu do jara dost vlhkost, tak bych byla ráda příp. i za tip na snižování vlhkosti v bytě, také bych v nějaké účinné přitom finančně dostupné formě "boje" ... větrám jak to jde ...

Asi je víc typů

Možná i něco do zásuvky, ale nevím a asi to budu na podzim muset řešit.
V ložnici jsme přes zimu měli vlhkost na oknech každé ráno.

Milado, asi něco podobného,

Milado, asi něco podobného, ale toto přímo ne. Nemám s tím ani osobní zkušenost.
Viděla jsem u známých na chalupě.

Wall, nemyslíš Ceresit ?

http://www.stop-vlhkosti.cz/ceresit-stop-vlhkosti-aero/

Máte s tím někdo zkušenost?
Milada

Byty v I. patře bývají hrozně

Byty v I. patře bývají hrozně studené, na chlad si všichni stěžují, nejhorší byty jsou nad vchody. Já bych asi koberec nechala. Naše děti jsou zvyklé hrát si ne na zemi, ale u stolu. Krabičky fungují, ale kolik pohltí vhlkosti a jak rychle se nasáknou nevím. Žádný zázrak to nebude. Asi hodně topit.

U nás si ty spodní byty taky

Obrázek uživatele LucieR

U nás si ty spodní byty taky stěžovali na chlad, takže se nakonec společenství rozhodlo, zateplit stropy sklepů sádrošem (možná s izolací, to můžu zjistit, dělal to soused). Pro nás ostatní nevýhoda v tom, že ve sklepech je teď opravdu výrazně tepleji a mě tam shnily brambory, takže to určitě funguje.

-

v nájmu to už nejsme, nějak jste mě s tím kobercem nahlodaly ... jediné proti je právě ten opravdu neskutečný nadsklepní chlad od země, pod kobercem máme v pokojíku i v obýváku plovoučku.

Našla jsem stránky pro

Obrázek uživatele LucieR

Našla jsem stránky pro alergiky o péči bytu, co se týká vysávání, zmiňují jen speciální sáčky do vysavače. V nájmu je to naprd, tam se nadá nic moc řešit. My máme v děcáku dřevěnou plovoučku, je dost teplá. Na sezení mají háčkovaný koberec, který se v pohodě vejde do pračky, ale třeba na vysoký stupeň bych ho stejně nedala, spíš by se dal složit do tašky do mrazáku. Na stránkách píší, že takto je dobré řešit i plyšáky apod. A co třeba čistička vzduchu, ta s roztoči nepomůže?
http://www.stopalergii.cz/alergie-na-prach-doporucena-opatreni.html

Mám Etu vysavač s velkým

Obrázek uživatele Lucka V.

Mám Etu vysavač s velkým výkonem a levnými malými sáčky. Měním sáčky hodně často, ty jsou pro roztoče taky ráj. Luxuji matrace. Speciál lux pro alergiky jsem měla půjceny půl roku a žádný větší efekt jsem nezaznamenala. Já bych to nekupovala. jestli nejsou koberce tvoje ( jsi v nájmu, že ) radši bych investovala do profi velkého čištění kobercu a všeho čalouněného. Ten průmyslový vysavač žádný domácí stejně nenapodobí.

-

máme od země hroznou zimu, tak máme všude koberce, vím že to je v našem případě dobrý jen k tomuhle, chtěla jsem ještě tak dva roky vydržet, dětem jsou 4roky a ještě si hrají dost na zemi, nízký vlas máme, na dečky a záclony také nejsem, mám jen jeden kaktus a jednu kytku, je to druhý byt, co máme tak vlhký, v prvním ze tří bytů jsem měla spousty kytek :o( Máte někdo ten vysavač? Případně čím čistit a jak koberce?

Jako vladka. My nemame

Obrázek uživatele Lucka V.

Jako vladka. My nemame zaclony,zavesy, zadne dečky ,polštářky,mane podlozky special na matracich. Koberce kdyz uz tak s nizkym vlasem takove ty zatezaky kancelarske. To se mi za ty roky osvedcilo vic nez vsechny luxy.

v první řadě bych se asi

Obrázek uživatele Vladkax

v první řadě bych se asi zbavila těch koberců....

vlhkost

ty krabičky znám, jen nevím, jestli opravdu snižují vlhkost a jestli je nutné mít do každé místnosti jednu a jak dlouho vydrží, my máme byt v přízemí nad sklepem a přes to choulostivé období je to tu nášup ...

Ahoj Evi, k vlhkosti,

Ahoj Evi, k vlhkosti, existují takové krabičky, kde se mění vnitřek a pohlcují vlhkost, nevím bohužel jak se jmenutí. Cena l5O,- kč, náplně se mění.

přidávám se k dotazu, jsme na

přidávám se k dotazu, jsme na tom stejně...