Skip to main content

Jak sladit krmení novorozených dvojčátek

Ahoj,
potřebuji pomoc pro dceru mé známé.
Paní se ve 34. TT narodila dvojčátka, chlapeček a holčička. Nyní je dětem 10 týdnů, korigovaně 3 týdny.
Obě děti mají MM podávané z kojenecké lahve. Mléko se ohřívá v ohřívačce.
Děti mají každé jiný nárok na krmení.
Chlapeček pije 80 ml, trvá mu to 15 minut, ale odříhnutí trvá až půl hodiny a je nutné s ním při odříhávání chodit. Odříhává na rameni. Při jiné poloze okamžitě ublinkává. Položení na bříško po jídle nelze.
Holčička pije 80 ml, trvá jí to půl hodiny, ale odříhává snadno a neublinkává.
Chlapeček se na jídlo budí pravidelně po třech hodinách. Dokud nedostane najíst, hodně pláče a dožaduje se krmení.
Holčičku na jídlo někdy budí, někdy je už vzhůru společně s bratrem. Holčička má voperovaný šant. Nesmí se namáhat pláčem.
Problém je sladit krmení a odříhávání obou dětí najednou. Pokud by se děti krmily, jedno po druhém, časově vychází přebalování a krmení na tři hodiny. Když maminka dokrmí dceru, může hned zase začít znovu u syna.
Potřebujeme poradit, jak sladit takové náročné krmení. Zatím má maminka k dispozici pomoc, ale časem bude na vše sama.

Máte někdo nějaký nápad, jak to zorganizovat?
Děkujeme za jakýkoliv názor a nápad.

Doplním i další informace, pokud bude třeba.
Jana

Také jsem krmila v

Obrázek uživatele Nika1

Také jsem krmila v autosedačkách vajíčkách nebo jsem si do půlkruhu kojící polštář a miminka dala tak aby se o sebe oprali a každého krmila jednou rukou. když jsem dokrmila, sedla jsem si a každého přehodila na jedno rameno. Jeden se vzbudil, budila jsem druhé miminko.
když chlapeček baští rychleji, tak než se napije holčička, může si ho přehodit přes ranemo a trošku s ním drncat.

Z lahvičky jsem krmila ve

Z lahvičky jsem krmila ve vajíčkách (autosedačkách, nebo v křesílkách pro miminka).Seděla jsem uprostřed a na každé straně jedno dítě krmila jednou rukou. dítě které bylo první nakrmené dala na rameno na odříhnutí a druhou rukou krmila druhé. Budila jsem je, aby jedly stejně...

Děti jsem po kojení

Děti jsem po kojení dokrmovala tak, že byly v zavinovačce opřené o peřinku naskládanou v rohu postýlky, takže byly ve zvýšené poloze. U nás se teda nejdřív dokrmovalo stříkačkou, ale když už přešly na lahvičku, tak jsem si naše jezdící postýlky přesunula k sobě, stála jsem uprostřed a přidržovala lahvičky. Lahvičky se dají vypodložit, aby "držely" samy, takže by to mohlo uvolnit ruce mamince na odříhnutí.
Naše děti byly strašně blinkací, tak jsem přebalovala před krmením, aby po krmení měly bříška co nejvíc v klidu.
Všechno se to časem vymyslí a pak přijde na řešení něco nového :-)
Přeju, ať miminka zdárně rostou!

krmila jsem je "samospádem",

Obrázek uživatele Vladkax

krmila jsem je "samospádem", podložila děti velkými polštáři, dala flašku a tu podložila plenama tak, aby flašky samy dobře držely. Měla jsem obě ruce volné, korigovala jsem jen problémy. Jednoho po druhém jsem si po dopití "házela" na rameno na odříhnutí. Dost pak pomálala ta polohovací lehátka, bez nich bych se neobešla...

Ahoj, tak my to měly tak, že

Obrázek uživatele marketad

Ahoj, tak my to měly tak, že jsme zabraly celý gauč, jedna byla u mne na polštáři (kojení+lahev) a druhá byla vedle v lehátku na lahvi. Mléko s ohřívačkou bylo po ruce hned na stole. S odříhnutím nebyl problém, žádná neblinkala a nosit jsem je taky nemusela, stačilo hodit přes rameno a později jsem pak jen pokládala na bříško a myslím, že jsem to měla tak, že ta v lehátku čekala, než se nají ta na polštáři, časem si to tak nějak samo sedlo :) V případě kamarádky bych zkusila krmit současně oba v lehátku, po jídle nosila syna, dokud si neodříhne a když to nestihne, na chvilku položit do lehátka a vzít holčičku, pak zas chlapečka. A kvůli řevu jsem rozhodně přebalovala až po jídle.
Markéta