Skip to main content

jak se zbavit plínky na noc - Budit?Nebudit?

Existuje nějaká rada, jak se zbaviot plínky na noční spánek?Přes den jsme v pohodě-bez plen, ale nevím, jak je teď zbavit plínky na noc.Jednu dobu jsme holčičku budili-pak byla ráno suchá a jedna plína jí vydržela třeba i 3-4 dny.Pak začala být ale příšerně protivná a budit jsme přestali.No a ráno je plína na vyhození.
Má nějaký smysl budit v noci na čůrání?Naučí se to tím dítě dříve?

Nebudit

Obrázek uživatele Laaja

Rozhodně bych je nebudila, přijde mi to jako nesmysl. Až na to budou děti zralé, tak se odplenkují sami. Pokud mají opravdu jen 2,5roku, tak tím spíš bych to nehrotila. Naši se odplenkovali na noc ve 3,5letech. Prostě řekli, že jsou velcí a plenu na noc nechtějí. A bylo to úplně bez nehod a hlavně bez nervů a nočního buzení. Já byla ráda, že konečně spí celou noc.

-

My jsme prvně začali asi ve 3 letech, sami chtěli. A nešlo to. Pak znovu po 4. roce. Budila jsem je, abych pořád neprala, ale určitě to nic neurychlilo, jen jsem předešla mokrému povlečení. A vlastně nejde mluvit o buzení, posadila jsem je na nočník, držela, jinak by spadli, protože prostě spali i v sedě.
Dcera se naučila vzbudit a dojít sama na záchod do dvou týdnů, syn dodnes ne. Je mu 5,5 a je bez nehod. Ale spíš kvůli tomu, že to vydrží, než že by ho to vzbudilo. Spí moc tvrdě. Naopak mladší dcera je bez plen od roka a půl. Prostě to tak měla, já jí k ničemu netlačila :)

Také bych ráda malou

Také bych ráda malou odplenkovala na noc, budou jí v červenci 4 roky. Zkoušeli jsme to už několikrát, ale ona spinká tak tvrdě, že se ani neprobudí, když se počůrá. Večer chodí spinkat se slovy, že čůrat nebude a ráno se dušuje, že nečůrala a po rozbalení je plenka téměř vždy počůraná, někdy více, někdy méně. Občas se stalo, že byla i suchá, to byla velká sláva, ona sama z toho má vždy neskutečnou radost, ale bohužel nikdy to prozatím není více dnů v kuse, další den je opět počůraná. Ještě má čas, tak uvidíme. Večer omezuji pití a nechávám to prozatím zcela jen na ní. Budit jí nechci, protože ona je pak nesmírně protivná. Takže ve 2,5 letech bych to vůbec neřešila. Před třemi týdny byla pět dnů na školce v přírodě a učitelky neměly s plenkou na noc sebemenší problém :-) Radka

U nás jsem začla učit na

U nás jsem začla učit na odplenkování přes den myslím ve věku cca co jste teď vy. Noční jsem neřešila, kdyby je měly mít i teď ve 3,5. Nebudila jsem. Začaly se budit samy, když chtěly čůrat. Tak jsme pleny vzaly a až na pár nehod to bylo v pohodě. Zatím bych to neřešila, nebudila je. Jsou ještě fakt malý. Může se to zlomit za měsíc, za půl roku, za rok...

PetraN-máš pravdu, koncem

PetraN-máš pravdu, koncem června budeme mít 2,5 roku. Nebudu to tedy řešit,ono se to nějak vyvrbí samo, jak píšete.

No

Obrázek uživatele PetraN

vzhledem k tomu, že je dotaz v sekci 1-3 roky, tak předpokládám, že děti mají něco přes dva roky a to bych je prostě nechala žít, kam spěcháš?

Psala jsem to tu už asi stokrát, tohle se prostě naučit nedá, noční
(ne)pomočování souvisí s dozráváním mozku a produkcí hormonu regulujícího noční tvorbu moči a to se naučit nedá. Noční pomočování je zcela normální u dětí do pěti let.

ahoj, taky jsem nikdy

ahoj,
taky jsem nikdy nebudila , myslím si totéž, že každé dítě má svuj čas..
nejprve jsme zkusila klukům ve 2 letech sebrat plenky, ale nebylo to k tomu,
povídal, koukal na mě a čural si na nohy, za sedačkou bobek atd... proč se zbytečně stresovat a přidělávat starosti, když jich máme i tak dost....
plenky jsem vrátila a zkusila za pul roku a šlo to samo:-)) během 14 dnu byli oba kluci bez plenky přes den a během 2 měsíců i na noc....

šimonek, v okamžiku,když jsem mu sebrala plenku přes den asi dospěl a začal plenky rvat i na noc... po koupání jsme dali plenku, jako že na noc.... to byli boje, protě jí nechtěl a když už tak jsem jí našla někde pak vyhozenou , schovanou pod peřinou , tak jsem mu jí zas nandala a v noci ve 3 ráno slyším jak to ze sebe škube:-))...takže tam to šlo samo....

když kolikrát čtu ty příběhy jak odnaučují od plenek, tak se nestačim divit..
proč si přidělávat starosti, s plenkama , dudlíkem a lahvičkou... do školy s tím nepujdou, tak o co jde:-))

Nikdy jsem nebudila, myslím,

Nikdy jsem nebudila, myslím, že děti k tomu prostě potřebují dozrát samy. Jedné z holek se to povedlo dřív, po pár suchých nocích jsem jí odebrala plenu a už se nikdy nepočůrala, u druhé to trvalo delší dobu, je také zvyklá více pít, takže každé ráno se budila s těžkou plenou, ale pak to nějak samo přestalo. Dokázala jsem si živě představit sebe, kdyby mě někdo budil, tak jsem to nechtěla aplikovat ani na dětech...stejně tak jsem je nikdy nebudila současně na krmení jako mimina, každá prostě měla svůj režim.

Ahoj, myslím, ze univerzalní

Ahoj,
myslím, ze univerzalní rada neexistuje. Uz jsem tu psala, jeden prcek mesíc pred 3r. vecer sam si sundal plenu a uz nechtel mít, první mesíc bez nehody, vydrzel celou noc, pak 3 tydny skoro kazdy den se pocural, takze jsem ho zacala budit, dala jsem ho na nocník kdyz jsem sla spat ja, bylo ok. Pak najednou taky zacal byt protivny a casto po curaní nemohl usnut, takze jsem prestala budit. Ted bud spí celou noc bez curaní anebo se zbudí sam a vola, ze chce curat. Druhy syn je bez pleny cca. od 3,5r., kdyz tyden v kuse mel suchu plenu, tak jsem mu proste sundala. Ze zacatku parkrat se pocural a potom ok. Taky jsem ho obcas budila na nocník, ale mel potom takove hysteraky, ze jsem si ríkala, ze radsej budu v noci menit povlecení, nez tohle. :) Pred spaním se vycura a pak spí, vydrzí do rana.