Skip to main content

Uspávání ročních dvojčat

Dobry den,

uz jsem opravdu bezradna a hledam pomoc kde se da....Mam sestileteho syna, který od prichodu z porodnice spi v podstate celou noc. Budit na kojeni u nej nefungovalo, proste stejne nepil. Dodnes spi velmi dobře a nevzbudi ho nic. Ani rev nasich 11ti mesicnich dvojcat.
V porodnici i po prichodu z ni byly jako svycarske hodinky. Presne po 4 hodinách se budili na kojeni. A to oba. Ja jsem tandemove kojila a rikala si jak je to fajn a tesila se az budou spat celou noc a kojeni o pulnoci a pak ve 4 rano zrušíme.

Bohuzel po první vakcinaci cca ve 4,5 mesicich se vse zmenilo.
Chlapecek Acko, od te doby se budi v několika minutových intervalech. Zatím max bylo 27x za noc. Jinak normalni je cca 10 - 15x za noc. Do toho 2x holcicka Becko.
Ani jeden z nich od te doby není schopen usnout sam.

Prez den neusnou jinak nez v kocarku a posledních 14 dni uz neusnou ani v nem. Tahaji se za usi, mnou si ocicka, placou ale nedokazi zabrat. Jsme venku v kocarku i tri hodiny ale proste neusnou. Trva to uz dva tydny a jsem z toho zoufala.
Spanek se proste zhorsuje a zhorsuje.

Tech posledních 14 dni vypada takhle
Stejne jako vždy v 19hod koupani. Protože jsou silene unaveni a nevrli nechteji veceret tak ted poslední dny zacalo fungovat je koupat a zaroven krmit. Jsou v lepsi nalade jak sedi ve vane a prijimaji jidlo lzickou. Takze vecere i koupani jde naraz. Pak namazat olejíčkem, pyzamko a jde na radu druhy na koupani + krmeni.
Pak na chvili do postýlky. Ja poklidim po koupani a vecereni to delam při tlumenem svetle. Radeji vypinam i televizi atd. Starsi syn a manzel jdou spolu do jiné mistnosti takze mame klid.
Cca po pul hodine to je asi kolem 20 hodiny si prestanou hrat v postýlkách, postavi se v nich a zacnou pobrekávat a mnout si ocicka. Ja si vezmu toho co se zda byt vic unaveny a jdu ho nebo ji nakojit. Oba dva při kojeni zavrou oci a piji. Holcicka ma vecer vetsi potrebu a tak krom jednoho prsa se dopije ještě z druhého. Oba to udelaji stejne jakoby na pul usnou a pak se prsa pusti a stoci se ode mne na druhou stranu jakoby se propnou a ja je po jednom samozrejme ukladam do postýlky. Protože to probiha tak ze jednoho kojim a druhy breci většinou se ten co jsem ho kojila po ulozeni probere protože ten první co ceka jeci. Zkousela jsem nechat cekajiciho s manželem ale tim se jakoby z toho stavu kdy se mu /ji/ chce spat probere a ozije. Tak je lepsi nechat v postýlce.
Pak chodim od jednoho k druhemu a znovu a znovu je rvouci ukladam do postýlek. Včera chlapecek usnul az v pul dvanacte skoro o pulnoci a to diky tomu ze to manzel nevydrzel a dal ho do kocarku!
Vetsinou ale spi kolem 22hod uz oba.
Chlapecek se ruzne krouti a vrti a tak za dve hodinky si stoupne a zacne plakat.
Ja ukladam znovu a znovu do postýlky ale nezabira.Driv chtěl prso a to ho uklidnilo ale ted uz nechce ani to. Od mala se propina do luku. Stejne tak i ted když ho z postýlky nakonec vezmu . Musim ho probudit uplne. Když se vzbudi usmeje se na me a ja ho muzu uklidnit na prsu. Pak jde na další hodinu ci dve spat. Je to cim dal tim horsi. Zkousela jsem nejdriv davat prso jak se zacal budit, pak jsem zkousela chodit jen kontrolovat po 10 minutach pak jsem zkousela byt u nej a hladit ale proste nic krome prsa nepomáhalo a ted poslední dva tydny uz ani to ne. Takze jen probudit a pak nakojit.
Holcicka se budi s revem tak dvakrát az trikrat za noc. Ta konci v 5 rano pro chlapecka. A tim i pro holcicku když si ho nevezmu z postýlky k sobe do postele. kde po me leze a proste radi. V 8 uz by se mu zase chtelo spat.
Dnes to mělo stejny rad. Od 19hod koupani, jidlo, kojeni a pak nechavat v postýlce az usnou. Od jednoho prebiham k druhemu po 10min.
Ve 22hod oba spi. O pulnoci se chlapecek budi. Ukladam zpet do postýlky a nechavam plakat. Place 55minut. Po 5ti minutach budi sestřičku, ta neplace, když se vzbudi hystericky rve a jeci a po chvilce zacne zvracet. Tu jsem odnesla vedle a uklidnila.
A nechala manzelovi. K malému jsem chodila po 10min asi hodinu pak usnul když jsem mu položila ruku na zadicka a zustala u nej asi 10min. Pak jsem sla k holcicce ta rvala i s manželem ale nerusila brasku co usnul. U me hned prestala plakat ale musela jsem ji dat prso. Cele vypila a usnula. Chlapecek po hodine a pul zacal znova. Aby opet nevzbudil malou ta nezacala ječet a pak zvracet tak jsem malého hned dala na prso po chvili co se se mnou pral se prisal a usnul.
V 6 rano se opet probudil. Vzala jsem si ho do postele. V pul 8 se vzbudila mala.
Jsem vycerpana. Kazda noc je obdobna.
Vim, ze spatne je asi to, ze kazde uspavani je jiné. Jednou necham plakat, jednou dam prso ale nevim jak oba uspat když se v noci vzbudi. Protože zacnou ječet oba a mala proste pokazde zvraci.
Nikdo jiny dvojčata neuklidni. Jsou na me oba zavisli. Ani je nemuzu nikomu dat do ruky. Tata, babicky, tety, braska....drzi se me jako kliste a hned zacnou plakat.
Ani v noci když se s jekotem vzbudi nezabere nic jiného nez když si je vezmu do naruce ja. A ja uz vazne nemuzu.
Prosim o radu.
Mam je s nami v pokoji. Muzu ještě prestehovat do pokoje k malému ale pokojik je maly tak by museli mit postýlky uplne u sebe. Ted mají asi 4m odstup.
Zkousela jsem davat UM - ale nechteji ani flasku. Vodu piji z normálního hrnecku. Nechteji ani mekke ani tvrde pitko. Jen prso a když je teplo tak vodu z normálního hrnku co přidržuju. Prez den normalne chodili do kocarku v 10 dopo na hodinu a pak ve dve zase na hodinku. Ted posledních 14 dni dopo usne po hodinovem revu maly a mala ne, a odpoledne uz nespi ani jeden. V postýlkách prez den neusnuli ještě ani jednou. I když venku leje musim kocarek dat do pokoje otevřít okna a houpat jinak neusnou vůbec. Cetla jsem ruzne knihy, nechat vyplakat, konrolovany plac 3-5-7-10min , zvedani a konejseni při kazdem placi. Od porodu jsem se nevyspala a uz nevim jak dal. Diky vsem.

Ahoj, podle toho co pises mi pripada ze opravdu jak uz holky

by mohlo jít o reflux, když se chlapeček kroutí a sviji tak ma asi nějakou bolistku. Určité bych zvažovala přestat kojit . myslím ze by mohl byt problém i v mléce.mela jsem s první dcerou při kojení také podobný problém , dokud jsem ji kojila byla neklidna , mela porad průjmy..... V pěti. mes. jsme se s pediatři. domluvily a začala jsem ji dávat nutrilon a na noc kaši. a bylo po problému. nebo zkus jim dat na noc pořádnou porci kaše.I za cenu ze bych jim to dala vypít z lahve když jsou unaveni a nechtějí papat .starší pila taky kaši z lahve a nijak ji to neublizilo. aby měli plné bříško a dobré se jim spinkalo. já mám dvojčata 13 mes. a naštěstí teda spinkaj celou noc v kuse. ale dávám jim v PET hodin kaši a v sedm než jdou spinkat tak ještě vypijí 150 ml mléka a spi celou noc. taky zkoušejí před usnutim vynutit si pozornost kricej . ale já jim každý večer pustim hudbu dam pusinku a řeknu dobrou noc a už tam nejdu . do pul hodiny usnou. dávám je spát už v pul osmé. jelikož mám ještě triletou holčičku které se musím ještě v tomto čase věnovat neboť ta usíná bohužel DELE neboť přesné když plakala hned sem ji nosila... a mame ji díky tomuto večer u nás do ted. takže opravdu bych trvala na tom vykoupat, dat napít a uložit k spánku a odejit. oni si opravdu za 14 dni nejdéle zvyknou. me to ze začátku také rvalo srdce ale řekla jsem si ze jinak to nepůjde. Ale popravdě si myslím ze bude problém v jídle ze je bolí bříško nebo maj malo. taky bych zkusila nějaky laktobacili. a jak kakaj? možná jim taky ted rostou zoubky a všechno je to od toho a k tomu mamankovske období a je to.na zoubky nám vždy pomoha calgel. jedné z dvojčat se ted taky jeden začíná prořezávat taky moc nejí je uplakana a večer pravé usíná s jekotem. takže ji jdu namazat než usne tu dasnicku a pakdo pul hodiny usne. držím palecky at se to u vas zlepší

Já už jsem několikrát četla,

Obrázek uživatele LucieR

Já už jsem několikrát četla, že miminka, která dobře spinkala, kolem půl roku přestala a leckdy tam nebyla souvislost s očkováním. Možná že v téhle době začínají prudit zoubky, mění se strava a bolí bříška (to by naznačovalo klidné usínání u prsa), ale samozřejmě, může to být i očkování. Sama ho neberu na lehkou váhu, ale zrovna tohle se mi moc nezdá.

Mladší dvojčata byla něco

Obrázek uživatele Nika1

Mladší dvojčata byla něco podobného. Od narození přes den 15min. spánku, hodina až dvě řevu, 15min. spánku atd. V noci se budili i po hodině, mezitím se budili starší dvojčata. Čím byla malá dvojčata starší, tak se toho moc nezlepšilo. Oba byli uplakaní a malá se chtěla pořád chovat. Neplakala jen u mě v náručí. Nikoho jiného nepřijímala. Ani svého tatínka, jen své dvojče a starší dvojčata. Až v roce a půl si vzala poprvé jídlo od tatínka a nechala se od tatínka i pochovat. Ale jen ve dne a jen na chvilinku. Večer usínali jen u prsu. Malá usnula jen v objetí a u prsu. I když spala, tak jakmile jsem vstala a odešla z ložnice, byla vzhůru a řev. V 15ti měsících jsem přestala kojit, byl to boj. Od té doby usínali dvojčata v objetí. Malá mi v objetí spala celou noc do dvou a půl let.Jakmile jsem jí pustila, byla za chvíli vzhůru. Malá do dvou let nekomunikovala kromě rodičů a starších dvojčat a nejstarším bráchou s minimem lidí. Po druhém roce se to začalo lepšit. Ve dvou a půl letech se to zlomilo a malá začala bez problémů komunikovat s okolím, ale na usínání potřebuje pořád objetí. Nedokáže se sama zklidnit. Jednou rukou objímá plyšové koníky a druhou mě, máme obličeje u sebe. Teprve když se zklidní a začne usínat, tak se dneska už někdy pustí. V noci mě hledá už bez řevu, v polospánku prošmejdí postel a jakmile mě najde, obejme mě a spíme, jakmile mě nenajde, probudí se a hledá mě. Malej začal usínat sám dřív. od dvou let mi dá pusu a pac, otočí se a spí.
Je možné, že potřebují kontakt,že tě potřebují cítit. Máme šest dětí. Malá dvojčata jsou nejmladší. Žádné ze starších dětí nebyli takoví závisláci. Nevadí mi že mě malá dodnes potřebuje na usínání a i v noci. Jí to dává jistotu a klid a tahlepotřeba bude trvat jen chvíli. Za rok půjdou do školky, pak do školy a pak budu ráda za každou pusu kterou dostanu. Ta doba kdy mě malá ještě potřebuje obejmout uteče rychle a nikdy se nevrátí. Tak si tu chvilku ještě užívám. Ono je hezké, když v noci ucítím ručičky jak šmátrají a když mě najde, položí mi ručičky na tváře, dá mi v polospánku pusu, občas zamumlá, že mě má ráda a spí.Často mě hledá k ránu, teď jak je světlo, tak vidim, jak je spokojená, jak se ze spaní usmívá, když mě obejme. Jdu spát, právě si pro mě přišla :)

hm, tak teď jste mě holky

Obrázek uživatele Vladkax

hm, tak teď jste mě holky pěkně vystresly, proklikla jsem nějaké ty odkazy , nemáme všechno doočkováno a holky mají jet na školku v přírodě, prý je to na to potřeba..... tak to jsem zvědavá, co na to dr....
nám jedna z holek taky vyváděla stejně, utřepalo se to po 3.roce. nenadapadlo mě to dát do souvislosti s očkováním, ale když to vezmu zpětně, tak tam ta spojirost být může, holka co tak vyváděla byla první půlrok neskutečně hodné miminko, co furt jen jedlo a spalo... první očkování rozloženou hexou jsme měli v 7-mi měsících, na mou žádost, po špatné teakci na TBC... kdy začala v noci hysterčit si nepamatuji, ale vím, že prvních 6 měsíců spala ukázkově...
minimálně bych trvala na zápisu do karty dětí, byť by dr tvrdila, že je to blbost. A s dalším očkováním bych dala pauzu....
přeji, ať se zase pořádně vyspíte, já na to období nemám moc dobré vzpomínky, místy jsem měla pocit že zkolabuju... tak se všichni držte

Jeste jsem nasla jeden

Jeste jsem nasla jeden odkaz:

http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz/

Jiank samozrejme s radami holek souhlasim, duslednost, nemena ritualu,....ale to dle meho vse jiz nastudovane mas

ahojda, mrkni se na par

ahojda, mrkni se na par odkazu k nespani a ockovani deti, treba to u vas ma souvislosti a urcite bych zvazovala, kdy ockovat dal.

Napr:

http://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-ockovani/po-ockovani-se-zhorsil-...

-

Mně trochu zaráží to propínání do luku a to že se holčička z křiku pozvrací. Nemůže být příčina v tomto? Nemůžou mít reflux? Ten hodně trápí právě v ležící poloze. Synovi ho našli v roce a půl. Nikdy moc nezvracel, projevy byly (podle mého názoru, i když doktoři to vždy zavrhli) jen v tom, že se při kojení jako mimčo zakuckával a při příkrmech pak se doslova vyžíval v polykání větších kousků, a taky chrápal.
Se spaním jsme problémy neměli, uložili jsme, odešli z pokoje a spali. Pak nastalo období, myslím tak ve 14m, kdy se budili často. Hlavně holčička třeba 7x za noc, prso nepomáhalo. Nakojila se, usla, a za půl hodiny byla vzhůru znovu. Až po nějaké době jsem zjistila, že měla žízeň. Od té doby spávala s hrnečkem s vodou nablízku.
Souhlasím, že když není kvalitní spánek přes den, noční spaní je o to horší. U malých dětí vůbec nefunguje, že když se nevyspí přes den, v noci spí líp. Je to přesně naopak, začarovaný kruh.
Na Tvém místě bych se zaměřila na ten reflux - vyšetření je jednoduché, jen UTZ. Pak syn užíval léky.

Takhle se zdá, že jsou děti

Takhle se zdá, že jsou děti přetažené z nevyspání a o to hůř jim jde usnout.
Zkusila bych dávat večer dřív spinkat, u nás to pomohlo. Přes den jsou teď v období, kdy můžou mít pomalu změnu režimu. Ale určitě bych nenechávala dlouho plakat. Nemohl by nějakou dobu v noci chodit k dětem tatínek? Když by neměly maminku a "zdroj" krmení"? A na dobu, než se naučí hezky spinkat, bych je zkusila rozdělit, aby se navzájem nebudily.
Denní spánek určitě posiluje noční spánek. Naše děti, když byly dobře vyspané přes den, o to líp usnuly večer. Nebyly tak unavené.
U nás se děti naučily večer krásně samy usínat v osmi měsících a během dne pak měly dva hodinové spánky. V roce se jim to pomalinku začalo přeměňovat v jeden denní spánek a než se to usadilo a zase sladilo, trvalo to dva měsíce. Líbila se mi knížka Jak naučit dvojčata spát.
Přeju hodně sil a pořádné vyspání dětem i celé rodině!

Cítí z tebe mateřské mléko.

Obrázek uživatele Spider17

Zkus si lehnout do vedlejší místnosti. Já tak velké děti už nekojila, ale mají strašně silně vyvinutý čich a to by mohl být ten problém...

Taky si myslím, že jsou už

Obrázek uživatele Radunka

Taky si myslím, že jsou už přetažený. Nám pomohla knížka Jak naučit dvojčata spát. První týden krize, ale pak super. Do té doby spali zároveň jen v kočáru, takže prochozený podrážky... Pak onemocněli, ven nesměli a bylo to na mašli. Nám hodně pomohlo, když jsme je začli dávat večer daleko dřív spát, klidně v 6...

u nás pomohlo když jsme kluky

u nás pomohlo když jsme kluky rozsadili v roce do pokojů, každý spal sám (jeden u nás v ložnici druhý v pokojíku)měli svůj klid, ze dne na den spali v klidu, nebudili se vzájeně, u druhého jsem teda taky musela načíst knížku každé dítě může dobře spát, protože pořád chtěl mlíko i 10x/noc,ale týden pevných nervů a ignorování ho pomohl a snížili jsme to na 2 mlíka/noc. Bylo jim myslím 10 měsíců, od té doby to už celkem šlo.

A zkusit teda neresit, ze

A zkusit teda neresit, ze malej vzbudi malou? On place ale ona proste jeci. Nedivim se, ze se ji pak zvedne zaludek a zvraci.

Když se vzbudi oba tak to neresit? Proste jako když uspávám vecer uklidnit utisit ulozit dobrou noc. Od postýlky k postýlce ?
Porad taky resim jestli je nedat do pokojiku dal ode me.

Třeba sem zjistila, ze mi nechteji usnout v kocarku, natahuji ke mne rucicky a rvou. Ale rekla sem malému at je chvili pohoupe, ze musim zkontrolovat polivku a jak sem zmizela tak prestali plakat a nez sem se z kuchyne vratila tak oba spali. Dnes sem to zkusila zase a stejnej proces. Spali do dvou minut a to oba.

Jste otázka, jak by měli skoro rocni deticky dlouho spat prez den? když mají problémy se spaním v noci?
Ja to u prvního neresila. Spal 12 hodin prez noc a prez den dvakrát dopo a odpo. Docela dlouho. Sam si pak vynechal jedno spani a pak druhy. S nim proste nebyl zadny problém.

Diky

A zkusit teda neresit, ze

A zkusit teda neresit, ze malej vzbudi malou? On place ale ona proste jeci. Nedivim se, ze se ji pak zvedne zaludek a zvraci.

Když se vzbudi oba tak to neresit? Proste jako když uspávám vecer uklidnit utisit ulozit dobrou noc. Od postýlky k postýlce ?
Porad taky resim jestli je nedat do pokojiku dal ode me.

Třeba sem zjistila, ze mi nechteji usnout v kocarku, natahuji ke mne rucicky a rvou. Ale rekla sem malému at je chvili pohoupe, ze musim zkontrolovat polivku a jak sem zmizela tak prestali plakat a nez sem se z kuchyne vratila tak oba spali. Dnes sem to zkusila zase a stejnej proces. Spali do dvou minut a to oba.

Jste otázka, jak by měli skoro rocni deticky dlouho spat prez den? když mají problémy se spaním v noci?
Ja to u prvního neresila. Spal 12 hodin prez noc a prez den dvakrát dopo a odpo. Docela dlouho. Sam si pak vynechal jedno spani a pak druhy. S nim proste nebyl zadny problém.

Diky

Já teda knihy nemám žádné,

Obrázek uživatele Spider17

ale u starší dcery mi hodně pomohlo přestěhovat postýlku. Asi jí měla ve špatné zóně. Dvojčata jsem měla od narození naučené nakrmit, uložit a odejít, takže jsem neuspávala, ale doporučila bych nenechat je vyplakat. Prostě vzít, utišit, uložit... nechat plakat jen chvilku. Nakonec stejně padnou únavou a usnou. Ty musíš mít pevné nervy a vydržet... přejde je to. Děti mi nechtěli spát před druhým rokem, protože jsme se s jejich otcem neustále hádali. Tak jsem je ve dvou letech sbalila a odstěhovala se. Trvalo mi to 14 dní a už zase usínali pěkně jako dřív. Přeji hodně sil.

Jak píše be.st72 taky ji máme

Obrázek uživatele Kateřina 459

Jak píše be.st72 taky ji máme a pomohla nám :-), ještě bych popřípadě zkusila homeopatika pokud jim věříte, jsou různé na noční buzení atd. Vaše dvojčátka jsou zřejmě už tak unavená a přetažená, že nedokáží sama usnout.Tohle co popisujete dělal náš první syn, kojila jsem ho i v noci třeba co hodinu, přes den si dal 20 minut spánku a to bylo vše, v noci pořád řev, pořádně začal spát až teď co chodí do první třídy. Bylo to určitě kojením, pokaždé když se vzbudil jsem mu nabídla prso a to byla chyba. Možná by Vám pomohlo naučit děti na tu flačku nebo mlíčko z hrnečku před spaním, už jsou dost velké na to aby se naučili usínat sami. My jsme děti naučili spát podle té knihy asi od 8 měsíců. Jeden spí krásně a druhý i teď tak 2x za noc řve ale dá se to vydržet :-) Pevné nervy a ať vy se také brzo vyspíte.

Doporucuju knizku Kazde dite

Obrázek uživatele be.st72

Doporucuju knizku Kazde dite muze dobre spat. K tomu velmi pevne nervy a opravdu vydrzet.