Skip to main content

Autosedačky 15/36kg

Posted in

Ahojky budu pořizovat nové sedačky,ale nemohu se rozhodnout jaké,je jich tolik:-).Poradíte?Kluci mají 21kg.Samozřejmě za rozumnou cenu.Cca do 3000kč za jednu.Samozřejmě když budou levnější,ale hlavně kvalitní tím líp.-).Děkuju

Spider

Obrázek uživatele Lucka V.

To tedy nevím jak jsi na ty rychlokvašky přišla. Dcera má řidičák týden, odjezdila víc jízd než já před 25 lety a na různých autech, v plném pražském provozu. A zkoušky napoprvé udělali jen tři z deseti. Stejně jako její spolužáci.

no, myslím že tíha těch

Obrázek uživatele Vladkax

no, myslím že tíha těch sedaček by urazila opěrky hlavy na předních sedadlech a průšvih je na světě :-(

Tak může to být nebezpečné. V

Obrázek uživatele LucieR

Tak může to být nebezpečné. V našem autě (starší oktávka), by se ty sedačky dopředu nedostaly. Samy jsou poměrně monstrózní a přední sedadla docela vysoká. I když nějaký zárohák z boku, by se mohl vydařit ;))

Luci

Obrázek uživatele Spider17

a o to právě jde. Při nárazu tě může ta nepřipoutaná sedačka i zabít :-( Takže opravdu vše přepravujte nejlépe v kufru a sedačky bez isofixu vyndat nebo připásat... Kór při dnešním provozu, kdy se řidičáky rozdávají každýmu jak rychlokvašky. Já ho ještě dělala skoro půl roku a poctivě :-DDD

:))

Obrázek uživatele LucieR

Holky sedačky bez isofixu samozřejmě vyndavat nemusíte. Normálně na těch sedadlech drží svojí vahou. Samozřejmě při nárazu poletí (stejně jako nákup....).

Já mám s isofixem

Obrázek uživatele Spider17

Chicco oasys 2-3 fixplus. Jsou trošku dražší, ale vyšli dobře v testech a nedám na ně dopustit. Jak píše správně Vlaďka, isofix drží sedačku v autě i když tam není dítě. Jinak by jsi musela sedačku vyndávat, nebo volně pásat. Proto pokud máš v autě, kup s ním.

krom bezpečnosti je izofix

Obrázek uživatele Vladkax

krom bezpečnosti je izofix dobrý taky na to, že ta sedačka drží na sedadle i když na ní nesedí dítě. Což u sedaček bez něj není možné, musely by se zapínat pásama na prázdno... teda si myslím :-)

Super,děkuju.Konečně jsem to

Super,děkuju.Konečně jsem to pochopila,jsem nato trochu levá:-).Koupim Cybex.Jak to vypadá jsou nejlepší a hlavně se mě líbí ta opěrka hlavy.Moc děkuju všem.

Cybex Solution X-FIX

Obrázek uživatele paty

Ahoj, máme Cybex Solution X-FIX (s isofixem) a děti 6 let, 120 cm, 21 a 24 kg, se vlezou v pohodě. Určitě jim vydrží ještě hodně dlouho, mají do výšky i šířky rezervu. Cenově se vlezeš do 3500,- za jednu.
Isofix jsou takoví jakoby krokodýlci vzadu na autosedačce (na každé 2), kteří se zacvakávají do kovových oček, které najdeš (pokud jsou) mezi sedákem a opěradlem na zadních krajních sedadlech auta. V některých autech nejsou hned vidět, musíš je nahmatat rukou. Tyto očka jsou napevno spojená s konstrukcí auta. Tím se autosedačka stává bezpečnější.
Pavla

Proč bys kupovala bez

Obrázek uživatele KaterinaAd

Proč bys kupovala bez isofixu, když ho v autě máš? Znamená to, že sedačku máš napevno připevněnou v autě a děti se pásají tříbodovým pásem. Pokud někdo isofix nemá, tak má sedačku v autě položenou volně a sedačku i dítě drží jen ten tříbodový pás. Isofixové sedačky jsou obecně dražší, ale zrovna ty Cybexy jsou i s isofixem levné a kvalitní.

Proč

Obrázek uživatele PetraN

by se děti do sedaček Cybex nevešli, když váží jen 21 kg a ty sedačky jsou do 36 kg?
no pokud máte v autě Isofix, tak kup sedačky s isofixem...

Nu my ho v autě máme,je to

Nu my ho v autě máme,je to opravdu na krajních sedačkach,máme novější auto.Takže mám koupit sedačku bez isofixu?

Isofix je způsob upínání

Obrázek uživatele LucieR

Isofix je způsob upínání sedačky do auta (je spojený s konstrukcí auta). Musíš zjistit, jestli ho vaše auto má, pokud ne, koupit autosedačku bez něj. Novější auta už ho mají všechny, je to dané vyhláškou, ale nevím, od kterého roku. Bývá jen na dvou krajních sedačkách.

Ahojky děkuju za typy.Líbí se

Ahojky děkuju za typy.Líbí se mě ty od Cybexu,ale pořád nerozumím co znamená Isofix.Máme to napsané i na sedačkach v autě.Bohužel nemam možnost sedačky vyzkoušet,tak ted nevím jestli nám budou,když jsi napsala že by se tam kluci nevešli:-(

Cybex solution 2014

Ahoj. Koupili jsem tyto a byly nám doporučeny kamarádem co dělá ve škodovce crash testy. A cena je také hezká (pořídil je i svým dětem), jsem s nima moc spokojená, cena přijatelná. polohovací opěrka hlavy, je pro nás absolutní zázrak
http://www.zbozi.cz/vyrobek/cybex-solution-2014-rumba-red/

Ahoj, my koupili ted na

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, my koupili ted na podzim Cybex x2 fix a spokojenost... Deti maji cca 17 kg. ale cenove se do 3 litru nevejdou :(

-

Pokud nemám sedačky tři a nemusíš tedy řešit místo, máš docela široký výběr. Taky jsme měli do 18kg romer a ted máme cybex solution, cena asi 1800 (bez isofixu). Jsme s nima moc spokojení, ale naše děti mají 17 a 15 kg. S 21kg by se myslím kluci nevešli. Určitě si sedačky před nákupem vyzkoušejte.

Máme taky Römerky, isofixové

Máme taky Römerky, isofixové s boční ochranou sict, jedeme v Römeru už od vajíček:-)

Pokud nechcete isofix, dá se Römer Kid koupit už pod 2,5tis, s isofixem Römer Kidfix spíš kolem 3,5tis. min.

ahoj, teď nedávno jsme

Obrázek uživatele KaterinaAd

ahoj, teď nedávno jsme řešili, obměňujeme sedačky v obou autech, takže 6 kousků:-(.
Už delší dobu máme Cybex Solution s isofixem - http://www.zbozi.cz/vyrobek/cybex-solution-x-fix-candy-colours-2013/
naprosto dostačující, pěkné, pohodlné, bohužel potřebujeme tři sedačky vedle sebe a zapnout pásy byl horor, děti samy ani omylem, my s manželem odřené ruce (a to máme tři plnohodnotné sedačky).
Takže jsme kombinovali a kombinovali a máme tedy k Cybexkám ještě 2 Maxi cosi rodifix http://www.zbozi.cz/vyrobek/autosedacka-maxi-cosi-rodifix-2013/ - ta je pro nás ideální, protože nemá područky a v pohodě zapneme (i děti) a pak máme romer kidfix http://www.zbozi.cz/vyrobek/romer-kid-fix/ a ze zoufalství jsme ještě zkusili romer adventure http://www.zbozi.cz/vyrobek/roemer-adventure/ . Do manželova auta (superb) se nám totiž tři vedle sebe nedaří narvat při žádné kombinaci - bohužel ani s touto údajně nejužší autosedačkou na trhu.
Shrnutí - všechny tři resp. čtyři typy mi přijdou úplně v pohodě, romer kidfix a maxi cosi rodifix jsou asi kvalitativně nejvýš, díky isofixu ale dražší....