Skip to main content

Ahoj všem, už se to tady několikrát řešilo,ale já si to uvědomila až ted. Klukům je třicet měsíců a stále nosí pleny, tak čtyřikrát denně je posadím na nočník, někdy tam něco udělají, jindy řeknou, že to mají rozbitý. Do nočníku se rozhodně nevykadí,vesele to dělají do plen.Přitom v září půjdou do školky a s plenama je tam dát nemůžu, už si nevím rady, po dobrém to nejde a když na ně půjdu po zlém, nemusí to jít vůbec, děkuji za rady a názory.

Ahoj

Obrázek uživatele Laaja

Ahoj, děti jsem odplenkovala asi ve stejné době jako je teď těm tvým. Jeden týden jsem začala s dcerou, ta tomu byla přístupnější a za 14dní syna, ten se víc bránil. Prostě jsem je vzala a po hodinách posílala čůrat, naštěstí to šlo celkem rychle. Na noc se plen zbavili až o pár měsíců později, vlastně skoro ve 3,5letech.

To neřeš:)

Obrázek uživatele Nika1

Našim bude 13.4. taky 30 měsíců. Adámek si před třemi týdny sám sundal plínu a odmítl je nosit. Měl cca 5 nehod z toho se pokakal jen jednou. Nestihl doběhnout z trampolíny. Adélka to občas zkouší. Když chce čůrat Adámek, tak chce taky čůrat. A občas se jí to i povede, ale že by byla bez plínek to nevypadá. Neřešim to. Až to přijde, tak to přijde. Proč stresovat sebe i dítě. Ale když jí přebaluji nebo když si řekne tak na nočník jí dávám.

ahoj, no já bych jen asi

ahoj, no já bych jen asi doplnila, že mě se vyplatilo je vzít po jednom. Když jsem zkoušela vzít plínu oběma najednou, bylo to peklo. Takže jsem vzala nejdřív klukovi, který byl ochotnější spolupracovat a teprve až když si vcelku spolehlivě začal říkat, tak i dceři.

Nebudu se opakovat ...jen si

Nebudu se opakovat ...jen si dovolim poddotaz...dokdy jsou obvykle pleny na noc ??? Diky

Jak píšou holky, sundat plíny

Jak píšou holky, sundat plíny a pevné nervy :-) Věřím, že do týdne se s tím poperete. A počasí je super, mohli by se skvěle chytat na čurání na kamínky, kanály, broučky, kytičky... Jo a manžel chodil s klukama taky čurat na zahradu - příklady táhnou a kluci chtěli být jako táta :-)

Ahoj

Obrázek uživatele Cenana

Já jsem holky (29m) učila na nočník bez plen. Týden jsme převlíkali počurané tepláky a teď krom spaní, jsme bez a samy si dojdou. Chce to pevné nervy.
Káča

nerozumím .- pokud nosí

Obrázek uživatele Vladkax

nerozumím ... pokud nosí pleny, je jasný, že se jich nezbaví. Sundej je a po týdnu uvidíš..... nejde o to, že to bude po zlém, zkus k tom uvymyslet nějakou "pohádku". Pleny bych dávala jen na spaní, jinak bez plen. Je ideální počasí, když to pustí do kalhod venku, tak nezmrnou :-)