Skip to main content

Autosedačky u babičky????

Posted in

Ahoj všichni,
pokud jsou Vaše děti u babičky, dědy.....koupili jste tam další autosedačky?
Od kdy Vaše děti používají na vzdálenosti po městě a krátké do 20km pouze podsedáky.....jak jste si nastavili pravidla pro sebe, rodiče?
Od kdy vůbec jste začali používat pro děti POUZE podsedáky a zrušili autosedačky?

Děkuji.
Přeji příjemný den.
Jana a kluci

Naši děti moc nevozí,

Obrázek uživatele Spider17

dědeček je přece jen starší ročník, ale když jedou pouze po městě, mají podsedáky. Pokud by však jezdili někam dál, stoprocentně bych koupila druhé autosedačky!!!! Už se to tu několikrát řešilo, jak je to s bezpečím dětí a podsedáky pro malé děti nejsou vhodné.

Ahoj, my máme sedačky do 25

Ahoj,

my máme sedačky do 25 kg, do minulého týdne jsem sedačky přehazovala do babiččina auta, jsou nám 4 roky. Babička koupila podsedáky do jejich auta a prckové jezdí cca 1x měsíčně 10 km k nim. Pokud by s nimi chtěli jet někam dál, sedačky přehodím. Další sedačky si nemohou dovolit, jsem s dětmi sama.

jak jsem již psala byla mi

jak jsem již psala byla mi odborně doporučena sedačka Cybex solution 2014
(http://www.zbozi.cz/vyrobek/cybex-solution-2014-rumba-red) vyšla druhá nejlepší v testech. první vyšla romer kidfix (je na isofix).

na té cybex je skvělá ta polohovací opěrka hlavy, když dítě spinká hlava hezky drží opřená a nepadá

Holky, co budete pořizovat za

Obrázek uživatele RenataM

Holky, co budete pořizovat za sedačky v kategorii 18-36kg?
Když jdou děti k babičce, tak předávám vč.mého auta se sedačkami.

my jsme si donedávna

Obrázek uživatele Vladkax

my jsme si donedávna přehazovali autosedačky před kanceláří, popř jsme si měnili auta. druhé sedačky jsme pořídili nedávno, nastala velká úleva :-) samotné holky krom nás ještě nikdo nevezl, děda ani švagr (potencionální řidiči) se do toho ani nehrnou, a mám pocit, že by si je bez sedaček nevzali na triko. Je úplně jedno, jestli člověk nabourá sám, nebo ho sejme někdo druhý. Jde o to, že pro to bezpečí člověk udělal maximum.
na druhou stranu, kdo používá občas podsedák a dítě je na něm připoutané, je to podle mne lepší než když děcko sedí ve správné autosedačce, ale nepřipoutané. To nepochopím. podsedák ano....

Ahoj. podsedák ani za nic,

Ahoj. podsedák ani za nic, vidím občas v práci, co dokážou nehody. dám cokoliv za to, aby děti byly pokud možno v bezpečí. Je jasný že nezabráním všemu, ale kdyby náhodu, nikdy nechci žít s pocitem, že jsem měla udělat víc, že díky tomu, že jsem šetřila je teď moje dítě ochrnuté,v bezvědomí apod.
jedny sedačky mám já v autě, a jedny manžel. Když dáváme děti k babičce, přendáme jim sedačky do auta (vždyť v tu chvíli , když jsou děti mimo,tak já sedačky nepotřebuju), nebo se přizpůsobí jinak, jeli by raději vlakem, autobusem, šly pěšky.
samozřejmě jsou nehody, kdy nic nezabrání velkým úrazům. ale někdy může nastat, že se sedačkou modřiny, zlomené kosti, bez sedačky rozbitá hlava s krvácením do mozku a to je velký rozdíl. Nedávno jsem o tom diskutovala s kamarádem co dělá crash-testy ve Škodovce a bylo to poučné. dokonce mi i doporučil sedačky v kategorii 15-36 kg v přijatelné ceně.

Mám velké sedačky ve svém

Obrázek uživatele privorova

Mám velké sedačky ve svém autě, manžel a babička mají každý v autě podsedáky. Ráno vozí do školky manžel, odpol. beru já, občas babi. Jinak by to nešlo, mít šestery normální sedačky je sci-fi, ikdyž své děti nadevše miluju a zabít si je nechci. Je to jen do vedlejší vesnice, holky mají 18 kg a 110cm, pasují tam v pohodě. Na jakoukoliv jinou trasu jdou vždy do velkých. Ale upřimně, když to ve 100 švihnu za nepříznivých okolností do stromu nebo do Vltavy, nebo mě sejme nějaký ožralý magor, je jedno, v čem kdo sedí....to bych je musela vozit v Hummeru. :(

Ahoj, my jsme teprve ted

Obrázek uživatele fretuska

Ahoj, my jsme teprve ted presli na autosedacky od 15 kg, ale taky hodlame do budoucna podsedak pouzit jen v nejvetsi krizi. Moji rodice meli pred par lety hodne vaznou autonehodu a od ty doby jsem na bezpecnost pes..

nevím jaký vážný důvod by

Obrázek uživatele Vladkax

nevím jaký vážný důvod by musel nastat, abych nechala jet dítě na podsedáku, pokud na to už nemá rozměry. Za ty nervy by mi to nestálo... ale v tomto jsem divná, vidím kolem fůru rodičů, co děti nepoutají ani když řídí sami....

Ahoj,

Obrázek uživatele LadaVac

dětem je skoro 8 let,dcera má asi 22 kg,syn 25,autosedačky používáme stále a všude.Máme jen napevno v jednom autě,u babiček nejezdí nebo našim autem.Zatím neuvažujeme,že bychom je dali pryč,když už jezdíme,tak většinou delší trasy / k rodičům 130 km/,takže tam to vidím jako nutnost.
Udělala bych to jak píše Petra.Jednu sadu sedaček bych nechala u babičky celé léto.

Jano

Obrázek uživatele PetraN

tak pokud máte dvě sady sedaček, tak prostě na celé léto jednu sadu nechte u babičky, aby v případě potřeby byla k dispozici tam...a vy si s manželem sedačky přehazujte, ty dva měsíce to vydržíte, navíc v létě mají děti volný režim, nechodí do školy, na kroužky, takže si myslím, že dvě sady sedaček v létě tolik doma nevyužijte, protože nebudete muset tolik řešit vyzvedávání z ústavů, převozy na kroužky atd.

My to máme teď tak, že já mám

Obrázek uživatele KaterinaAd

My to máme teď tak, že já mám v autě tři sedačky 15-36 kg, původní menší 9-18 kg jsou v autě u manžela...teď z nich vyrůstají (starší dvojčata), takže mám v plánu pořídit dvě v kategorii 15-36 kg a doprostřed k manželovi dám podsedák.
Babičky máme daleko, děti tam sami zůstávají tak max 2x do roka, jsou na vesnici, nikam jezdit nepotřebují. Pokud je v plánu, že budou přejíždět k druhé babičce (cca 14 km), přijedeme s manželem oba a jedno auto s autosedačkama jim tam necháváme. Jinou variantu zatím neřeším - upřímně, ani jedni prarodiče nejsou zrovna moc spolehliví a předhazují mi, jak my jsme seděli nepřipoutaní mezi vzadu, věčně vyčumující mezi předními sedačkami...Takže mají prostě zákaz s dětma někam jezdit a pokud chtějí, tak našim autem. V tomto je spoleh víc na děti, občas se mi stane, že někoho zapomenu připoutat a než sednu za volant, už se ze zadu ozývá hysterický řev:-))).

Ahoj, my máme děti 3 roky a

Ahoj, my máme děti 3 roky a ještě se vozí v sedačkách do 18kg. Pro babičku do auta jsme ale už koupili 15-36 kilo. Dcera sice ještě nesplňuje váhový ani výškový limit, ale už jsme nechtěli pořizovat ty malé a po vyzkoušení se nám to zdálo v pohodě. Spíš mě ale dostalo, když jsem se od syna dozvěděla, že je babička v sedačkách vezla nepřipoutané, protože se jí zřejmě nechtělo zapínat pás na takovou krátkou trasu jako je cesta ze školky domů. Pravda, máme to asi 400 m, ale to se klidně může stát cokoliv ...

no

Obrázek uživatele PetraN

tak zákon ty váhové/výškové limity stanovuje jasně..pokud dítě měří víc než 150 cm nebo váží víc než 36 kg, stačí pásy

jinak autosedačky, pokud jsou trochu kvalitní, tak dítěti vydrží minimálně do osmi, devíti let, teda pokud je nejedná o dítě s nadváhou, které se tam nenacpe..dítě průměrné tělesné konstituce se vejde v pohodě ještě v osmi letech...dcera měří 130 a ještě zdaleka nemá opěrku sedačky na nejvyšší pozici...
za mě, sedačka do této doby

do kdy autosedačky?

Obrázek uživatele Tomáš D

To by mě taky zajímalo, i když naše holky budou mít autosedačky do dospělosti :-) Pokud budou po mně (a já měl v 15 letech 28 kg), tak určitě do 15... :-)
Tom

Podsedáky nemáme a ani o nich neuvažujeme

Obrázek uživatele PetraN

starší dvojčata mají 7,5 roku a měří 125 a 130 cm, dokud se vejdou do autosedaček, budou jezdit v nich, což počítám bude ještě rok dva minimálně. Podsedák pořídím až ve chvíli, kdy se do autosedačky nevejdou..
Babičky tedy máme daleko, takže když k nim děti jedou, necháváme tam naše sedačky, ale kdybych měla babičku, která dítě pravidelně vyzvedává a převáží, tak bych jí pořídila zase sedačky, je to daleko bezpečnější než podsedák, do takových sedmi let věku určitě. A to i za cenu vyšší investice, jde o život dítěte.
Maminka mé kamarádky měla nezaviněnou nehodu, srazil je zfetovaný řidič (mmch na cestě z vesnice do vesnice), vezla tři vnoučata, dvě byly v sedačce, jedno na podsedáku, ty v sedačce byly bez zranění, to na podsedáku vyletělo ven a mělo hodně vážná zranění...

My jsem pro kluky koupili

My jsem pro kluky koupili další nové autosedačky, když přecházeli na kategorii 15-36kg. Jenže jsme zjistili, že je potřebujeme v druhém autě. Jednou vyzvedávám děti já, jindy muž, takže v každém autě máme pro oba.
Nyní budou v létě hodně u babi (to jim bude 6 a 2 měsíce) a určitě pojedou na zahrádku,nakoupit....takže řeším, jak dlouho ještě budou v autosedačkách. Tak co nyní. Jezdit tam budou autobusem, takže předání autosedaček je problém. Do dneška jsem jim tam půjčovali jedny a vraceli při předání.
Tak zda koupit již třetí nové či použité....váhově mají kluci 20-22kg, 122cm, takže v normě.
Docela by mne zajímalo, od kdy jste autosedačky stopli zcela-kvůli věku či třeba tělesné konstituci?

-

Ahoj Jani, tak já jsem hooodně dlouho váhala a dívala se i po použitých sedačkách, ale ceny použitých byly nemalé a pomalu stejné jako u nových obyčejnějších značek. Takže jsem k rodičům koupila podsedáky, když bylo klukům cca 5.5 roku. Je to opravdu na takovéto přejíždění od vlaku a na zahradu. A teď jsem podsedáky koupila i manželovi do auta, když třeba nečekaně přijede z práce dříve a vyzvedává kluky u jeho rodičů. Jinak, pokud to jde, tak sedačky z mého auta přehazujeme sem tam. Š.

Ahoj Jani, my jsme na tohle

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Jani,
my jsme na tohle dost přísní. Tchánovci by klidně dali holky na podsedáky ve 3 letech, my jsme si to ale nepřáli. Jediné, co jsme povolili, je jednou týdně převoz po městě na podsedácích (vzdálenost asi 1,5 km) ze školy na kroužek. I tak z toho mám strach, ne kvůli jízdě stylem nemyslíš zaplatíš, ale kvůli tomu, že tchán má na páteři nějaké výrůstky a nemá cit v noze - už kvůli tomu i naboural na dvorku při uklízení auta do přístřešku. Holkám je 7 let, měří 115 cm a váží 16 kg.
Tom