Skip to main content

Vztekani - co nam ted pomaha :-)

Posted in

Ahoj, obcas si chodim pro rady a vzdy mi dobre poradite, tak ted zase prispeju svou troskou do mlyna na tema vztekani.
Syn vztekloun neni, dcera miva sve zachvaty...
Pomohlo nam ale vztek personifikovat (ani nevim, jak jsem na to prisla)...
Priklad:
Dcera se vzteka...
Ja: A jee, to uz zase na tebe skocil ten osklivy vztek?! Pojd vymacneme ho... (Obejmu ji), a vydupej ho (kdyz jsme venku)... A zavolej: vzteku, bez pryc!... atd.
V soucasnosti jsme to jeste rozsirili, ze treba ten "vztek" skoci na pyzamo, na hracku, na polstar...tak ho musime jit vyklepat na balkon, z okna... a jeste se spolu "podivame", jak leti pryc..
Dcera na tuhle hru pristoupila - a pri zachvatech nam to dost pomaha. Zrovna dneska vecer se vztekala a pak sama od sebe rikala, ze vidi vztek na pyzamu - tak pyzamo zmackala, ja ho "vyklepala" a bylo po vzteku...
Tak treba to bude fungovat i na jine dite :-)

dobry tip, musim si

Obrázek uživatele Kralka_KK

dobry tip, musim si zapamatovat....i když nase deti zas tak vztekly nejsou....aplikuju, co pise zulda a je rychle po scene..."ty jo, ta susenka je zlomena a ty ji chces celou, ze?? to musíš byt strasne smutny, vid...."

Dobrý

pomáhá taky: A ty pláčeš kvůli těm botičkám ? (i když je to evidentní a už 100x řečené). Ale tyhle si vzít nemůžeš, protože by ti v nich byla zima, ale až bude léto, budeš je nosit, juuu ?
Neaplikovala jsem to bohužel na našem největším vzteklounovi, ale u mladší dcery je okamžitě po breku. To vyřčení a zopakování jejich problému prostě zabírá.

:-))připravujem se několikrát

:-))připravujem se několikrát za den:-))

To, ze ted uz vztek "vidi",

To, ze ted uz vztek "vidi", to chce trenink ;-)

:-))

:-))náš šimon vzteky nevidí nikoho a nic:-))