Skip to main content

6 dní trvající teplota - co to může být?

Naše malá (19 měsíců) má už od pondělí teplotu. Týden před tím se celá osypala (malinké pupínky - jako kopřivka), to jsem si myslela, že bylo změnou pracího prášku. Vše jsem tedy vyprala znovu v ověřené značce, pupínky zmizely a začala ta teplota. Tak 1x přes den a 1x v noci jí vylítne teplota přes 38 (většinou tak 38,5), srazím to Nurofenem a máme na 12 hodin pokoj. V týdnu se objevila vyrážka na dlaních a ploskách, která přetrvává. V pátek jsme byli u doktorky, tak to prý vypadá na syndrom "pusa, noha, ruka", ale že to nemá až tak typický průběh a teploty už by taky neměla mít. Zkoušela i CRP, měla jen 11, takže OK. Dostala Aerius, že by to mohlo být taky od počínající alergie... Dnes opět teplota 38,8 a malinko rýma. Jsem z toho hodně nervózní, neustále se opakující teplota beze změn... Nemáte někdo zkušenost?
Díky
Dáša

Já se o souvislosti slezani

Já se o souvislosti slezani nehtu a teto virozy taky dozvěděla az tady, u nas to bylo myslím 2-3 mes po nemoci). Byla jsem na kožním a tam mi řekli, ze to neni plíseň, ale ze nevědí co to je, takže jen promazavat a vyzivovat nehty i ruce. (me praskly tri nehty v polovine - bylo to šílené neprakticky, jak to odrustalo, tak jsem porad za neco zachytavala, oblepovala to náplastí, ale jak porad namacim ruce, tak spotřeba náplastí jak lékařská ordinace, neboť mokrá náplast mi vzdy sklouzla, kdyz to šlo tak gumovy rukavice - no oddychla jsem si, kdyz to odrostlo).

Tome

to o houbách :D bylo myšleno vyloženě na souvislost s nehtama. Naše dr. toto vůbec netušila. Ale možná, že se s touto nemocí celkově setkala prvně. Nejdřív to vypadalo na neštovice, jen výskyt pupínků byl atypický. Samotné jí to nedalo spát, protože k nám přišla v sobotu na kontrolu s diagnozou ruce, noha, pusa. Ale to já už věděla odsud :)

Je pravda, že jsem od

Je pravda, že jsem od doktorky byli posláni domů s klidovým režimem a srážet teplotu... A jsem ráda, že jste mě upozornily na ty nehty, po měsíci bych si to vůbec nespojila a hlavně bych z toho byla asi dost v šoku. A i když mě to asi zaskočí, vzpomenu si, že nemám plašit :-) Díky

Ahojky,spíš než že by

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahojky,
spíš než že by doktoři o tom věděli houby si myslím, že doktoři virová onemocnění nijak zvlášť neškatulkují. Ověří přes test CRP, že nejde o bakteriální infekci, takže jde o "virózu" a tím to považují za uzavřené. Nakonec mi to přijde logické, virová onemocnění (tedy aspoň ta běžná) se stejně nijak neléčí, resp. léčí všechna stejně - klidový režim a nechávají se odeznít. Tak je to i v případě HMF. Původcem je enterovirus, průběh není závažný a onemocnění jako takové je banální, tak to neřeší.
Tom

-

Ty nehty naštěstí nejsou bolestivé, jen nepříjemné. Spíš tě na to upozorňujeme, protože alespoň podle mých zkušeností, o tom doktoři ví houby. Dětská nás poslala na kožní. Tam syna zkoumala, nevěděla, pak napsala nějaký driják. Stylem, můžeme zkusit tohle, takže jsem to ani nevyzvedla, nechtěla jsem experimentovat. Až když jsem byla na odchodu, pomalu na chodbě, se mě zeptala, jestli neprodělal nějaké infekční onemocnění. Tak mi svitlo, a tady na foru si ověřila, že je to od toho.

Holky, moc díky za info,

Holky, moc díky za info, uklidnily jste mě, že ty teploty k tomu prostě patří, no musíme to vydržet. A teď už můžu jen doufat, že nehty to vydrží :-)

-

Nám slezly i na rukách, všechny. Nic moc. Teploty už si nepamatuji, jak trvaly dlouho, ale myslím, že taky podobně.

ahoj, my při této nemoci měli

ahoj,
my při této nemoci měli teploty podobně, ráno třeba bylo jen 37,2 a v noci mu to vylítlo až ke 40... pak zas nic ráno a třeba až v podvečer.. a pokud si dobře vzpomínám, tak teploty trvaly také déle... jinak ještě nám asi po měsíci a půl slehli tři nehtíky na každé nožce:-(( brzy se uzdravte..