Skip to main content
Obrázek uživatele RenataM

Ahoj všichni,
nemáte někdo zkušenost se zánětem močového měchýře?
Bělinka bere od úterý ATB Zinnat. Bolesti bříška už nemá, ale pořád si stěžuje na nucení k častému močení. Jak dlouho může zánět takto zlobit?
CRP měla 125, nebylo debat o nutnosti ATB. V neděli ji vylítly horečky na 40 a do úterka neklesly.
A hlavně ...ona je ten případ toho dítěte, co vůbec nechce pít. Takže teď bud ječím já, když ji nutím nebo ona, protože ji nutím.....

Děkuji za podporu. Dnes

Obrázek uživatele RenataM

Děkuji za podporu. Dnes dobíráme ATB.
Brusinky jsem nakoupila. V obchodě mají jen proslazené, ale alespoň něco. Dokonce už malá i líp pije. Úleva....

brusinky

To jsem vlastně úplně zapomněla napsat, že strašně moc na močové cesty pomáhají právě brusinky.
Po doléčení je super koupit brusinky jako doplněk stravy. Je to sice docela cenová darda, ale hodně to pomáhá.
A pak v průběhu infekce je dobrý i brusinkový džus.

močovými záněty si trpí i

močovými záněty si trpí i moje dcera, ve dvou letech jsme byly v nemocnici- hrůza horečky nešly ničím sundat, nejedla, nepila, ležela jako hadrová panenka, naštěstí dostávala infuze a ATB do žíly
teď v tom zase lítáme, kultivace ještě neni , ale má krev v moči a horečky. Pít jí dávám co má ráda, pozor na džusy a citrusy- Biseptol a některá ATB se s kyselým nesnesou. A pak, při opakovaných infekcích, se doporučuje UZ močových cest ( jako dítě jsem měla vrozený reflux a byl to jeden zánět za druhým)

pro Alču

Obrázek uživatele Tomáš D

Alčo,
s Renčou jsem dnes mluvil telefonem a můžu potvrdit, že z toho nepití byla špatná... podobný bojkot pití známe, je to na palici.

No a jak jste na tom vy, resp. Olivka? Dáme příští sobotu Tongo? Renča by se určitě taky připojila :-)))

Tom

Renčo, to musí být pro

Renčo, to musí být pro Bělinku strašně nepříjemné, ani bych se nedivila, kdyby kvůli tomu byla víc protivná než jindy:-)

Asi to není zrovna ideální rada, ale když je doplňování tekutin opravdu nutné - což v tomhle případě je, tak se uchyluju k neustálému vysvětlování a až vyhrožování - protože jinak to prostě někdy ani u nás nejde - chce to najít něco, kvůli čemu ji přinutíš pít....A u nás často pomohlo dávat pití na lžici, místo nucení pití ze skleničky.

Tak ať to zvládnete:-)

Reny,

Obrázek uživatele Spider17

Týnka ho měla ve dvou letech. U děvčat častý jev a u nás navíc dědičný :-( ATB jí už určitě zabrala, tohle bude takový dozvuk. Malá mi to tak taky dělala. Hlavně že už nemá bolesti a pokud bude při kontrole dobrá i moč, je to dobrý. To čúrání se jí zase srovná. Přeji berušce brzké uzdravení.

Tak pití je určitě jedna z

Obrázek uživatele LucieR

Tak pití je určitě jedna z věcí, která se musí hlídat. Ležela jsem s dcerou se zánětem ledvin v nemocnici a ten pitný režim byl opravdu tvrdý. Sára ho zvládala jen díky tomu, že odmítala normální stravu a doháněla to kojeneckým mlékem. Tenkrát jí bylo 18m, vážila cca 9kg a chtěli po ní litr denně.

A ještě, ona tenkrát měla vysoké horečky a potvrdili se ty ledviny. Pak měla i zánět močáku, ovšem bez teplot. Přišli na něj jen díky pravidelným kontrolám. Tak jestli to doktorka u vás špatně neodhadla. Je to v podstatě podobné, asi by dostala stejné ATB, nic víc Sára tenkrát nebrala, s tím rozdílem, že je měla dlouho (14 dní normálně, pak asi 2 měsíce udržovací) a dodnes má pravidelné kontroly na nefrologii, už je to skoro 3 roky. Nechci strašit, třeba jsou tak vysoké teploty normální i u močáku. Laborku vám asi dělala, že?
Přeji ať je jí brzy fajn.

Já mám taky zkušenosti

Já mám taky zkušenosti opakované a bez pití je to problém. Myslím, že do dítěte bude těžké dostat urologický čaj, co si budeme povídat, žádná lahoda to není :-)
Ale zkusila bych šťávu nebo nějaký džus, prostě něco, co by jí mohlo chutnat.
Pár dní ale to nucení trvá.

Mám zkušenosti opakované,

Obrázek uživatele LadaVac

ale to nepití je blbý,protože mě vždy pomáhalo hlavně to prolít litry urologického čaje.Pak ještě sedací koupele v dubové kůře.