Skip to main content

zánět středního ucha

Posted in

ahoj, v pondělí jsme byli na ORL, neboť si Eliška stěžovala na bolest ucha, teplota lehce nad 37C. Paní doktorka neviděla zánět přes mazovou zátku, kterou včera odstranili výplachem a doktor zjistil, že má zánět v uchu. už je bez teplot, jenom ten první den mírně zvýšená. Pan doktor se zeptal zda v noci spí dobře, a spí celou noc, tak říkal, že máme přijít až za týden v pátek na kontrolu, nemáme nic kapat prostě te´d akorát čekat. Zarazilo mě,že nemáme ničím kapat nebo prostě s tím něco dělat.

Chtěla jsem, zda jste chodili ven, aspoň na chvíli, máte nějaké babské rady co s tím, zda to praskne či se vstřebá, jak dlouho jste byli s tím doma.Eliška chce furt do školky, moc se jí tam líbí.

K tomu máme opět zánět spojivek :-(, letos to teda ve školce řádí.

díky za vaše zkušenosti

Hanka

Ahoj Aleno, pred rokem jsem

Ahoj Aleno,
pred rokem jsem mela hrozny zanet stredního ucha, bolest jak krava, vubec jsem nechapala jak to muzu male deti vydrzet (mela jsem to po 1krat v zivote) a taky mi píchli ucho 2x a pri smrkání pak manzel slysel jak mi v uchu píska. Casem se to srovnalo. Brzke uzdravení!
Betka

Máme píchlé obě uši (od

Máme píchlé obě uši (od včera), ale co mě teď "dostalo" je, že Olivce při smrkání hlasitě pískají uši!!!! Asi každému z nás někdy v uších píská, ale tak, že by to mohlo slyšet i okolí??

Nevíte prosím co to může znamenat? Kapeme do nosu, smrkáme (ale není skoro co, ani nos není ucpaný, že by nemohla dýchat, proto se mi nezdá pravděpodobné, že by měla silnou rýmu)

Ali raději kontrola a

Ali raději kontrola a kontrola, vím, o čem mluvím, ouško je vážná věc a může přejít o mastoiditidy (nechci trašit, ale nám se to stalo), ta teplota s ouškem nemusí, ale může souviset, dokonce i když ouško nebolí..Konzultace nikdy není na závadu..Ať je líp!

Česnek si pamatuju z dětství,

Česnek si pamatuju z dětství, kdy mi ho babička dávala do ucha:-)

Bohužel to zánět je, ale odpoledne to ještě vypadalo, že to bude jen na antibiotika a obejde se to bez píchání...Olča byla jak brk, teplota standartně kolem 37 a teď najednou 39,3 tak nevím, zda bude nutné jet do nemocnice nebo ne:-(

Hanko,

Obrázek uživatele Spider17

jako prevence na zánět středního ucha je konzumace česneku v jídle. Jinak v okamžiku, kdy si dítě začne stěžovat na bolest ouška, strčím mu tam proužek gázy a kapnu klasické ušní kapky (mám je z lékárny, jejich dělané, volný prodej) a dám dávku Nurofenu. Většinou se to zklidní. Pokud ouška už nebolí, není už kapky potřeba. Snad ještě preventivně za půl dne proceduru zopakovat. Přeji brzké uzdravení. Ouška často bolí jen od rýmy, protože je tam velice krátká vzdálenost od nosu. Nemusí se hned jednat o zánět středního ucha.

Olí to teda chudák odnáší, od

Olí to teda chudák odnáší, od října nebyla ještě delší dobu zdravá:-( Zítra každopádně k doktorce.

Tome, to se obávám, že to příští víkend nedopadne, jestli to bude na antibiotika:-(

Ahoj Alčo, radši se zítra

Obrázek uživatele Tomáš D

Ahoj Alčo,
radši se zítra běžte ukázat doktorce. Tohle fakt vypadá na druhotnou bakteriální infekci.
Ať je zase líp a dopadne nám příští týden to Tongo :-)

Ali pokud máte

Ali pokud máte diagnostikovaný virový zánět, bála bych se, že se změnil na bakteriální.. nebo že se nějak zkombinoval s bakterální infekcí jinde v těle, nemusí to znamenat nic, ale raději bych si někde nechala udělat CRP, podle toho se to pozná 100%..Při CRP více než 50 by nasadili antibiotika...Uzdravte se!

Mohou se při zánětu ucha

Mohou se při zánětu ucha vyskytnout za uchem zvětšené uzliny? Nebo je to příznak něčeho jiného? Objevily se "z ničeho nic" a Olivce se hodně přitížilo

!

Hmm, dle našich zkušeností raději v teple a ne do školky, rekonvalescenci vydržet a pak to bude dobré, není to tak dlouhý průběh jako zánět bakteriální, ale na týden doma bych to viděla určitě. Brzo se uzdravte

Kamarádky mají výbornou

Kamarádky mají výbornou zkušenost s kapičkama Audiron. Je to přírodní, samé bylinky a vždycky při bolesti ouška zabere, od té doby, co mají tyhle kapky doma, vždy bolest zaženou a nemusí s ouškama k doktorovi. Sama jsem nevyzkoušela, ale kamarádky na to nedají dopustit.

Hanko, babská rada také je

Obrázek uživatele Tomáš D

Hanko,
babská rada také je vymáčknout do ucha lísteček netřesku střešního... taková ta tlustolistá skalnička.
Nebo dát třikrát denně Nurofen, ale jestli lékař usoudil, že je zánět natolik slabý, že není třeba dávat nic, tak bych mu věřil a nechal bych tomu volný průběh.
Tom

Kdyz děti boli ousko, kapnu

Obrázek uživatele KaterinaAd

Kdyz děti boli ousko, kapnu pidikapku alpy popr jinej líh...
Ven bych chodila, ale ousko poradne schovat. A pokud ji nebude bolet a nebude teplota, do školky bych poslala. Teda bez zánětu spojivek:-)