Skip to main content

Jaký kočárek? Pro dvě i pro jedno dítě, pro autosedačky maxi cosi a aby byl tandem.

Posted in

Ahoj,
jdu si pro radu, možná mi poradíte.
Potřebuji kočárek, který splňuje spoustu mých požadavků. A nemůžu ho najít. :-( Třeba o něčem budete vědět.
Mé požadavky

- tandem
- pro dvě, ale také jen pro jedno dítě (malá může kdykoli skončit v nemocnici, tak aby jsme mohli jezdit jen s jednou)
- možnost nacvaknout dvě autosedačky maxi cosi
- ovladatelnost jednou rukou
- velká kolečka
- skladnost do auta

Máme doma kočárek Icandy pear, který mi naprosto vyhovuje - až do chvíle, kdy se s ním začne jezdit. :-( teda všichni si jeho jízdní vlastnosti chválí. Ale asi nemají další děti a můžou řídit kočárek oběma rukama. Já, co musím minimálně jedno dítě držet při jízdě za ruku, nemám šanci tento kočárek uřídit. A nejsem sama. Babička s dědečkem s ním odmítají jezdit a manžel mi dnes řekl, že už ho štve a že se s ním už nechce tahat. A všichni mají pravdu.
Jenže jaký jiný mám vybrat?

Teď se koukám po Phil & teds s tím, že bych tam ty autosedačky jen tak položila - někde jsem to tak viděla. Jenže nevím, jestli to opravdu jde a ani za nic nemůžu tu fotku na netu znovu najít.
Zkoušela jsem jezdit s Baby jogger city select, ale to je stejně nemotorný jako icandy (vše hodnotím s řízením jednou rukou).

Tak jestli máte někdo nějaký tip, budu vám vděčná.
Jana

Moc toho asi nevymyslíte...

My máme Bumbleride 2012,velká spokojenost,máme obě děti živé a v kočárku už nevydrží,zároveň nevydrží delší cestu takže je tam musíme stejně narvat.Neobešla bych se bez kšírů takže jednou rukou vezu kočár a druhou vedu jedno nebo obě děti..

V kočárkách přehled nemám,

V kočárkách přehled nemám, ale starší dítě jsem vodila na batůžku s vodítkem. Vodítko jsem měla na zápěstí, takže dítko neuteklo a kočárek jsem řídila oběma rukama. Navíc v batůžku si dcera nosila nějakou dobrůtku, kterou dostala za odměnu a batoh nosila moc ráda, někdy ho nosí i teď, ale už samozřejmě bez vodítka.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=70055122&tab=3
http://www.modrykonik.cz/market/dvojcata-potreby-kocarek-autosedacka/5lf...

Ahoj

a co mít v záloze kočárek jen pro jedno dítě? Já měla klasický pro dvojčata, též Bumbleride a když jedna holčina byla nemocná jezdila jsem s kočárkem pro jedno dítě. Dora

no já mám bumbleride a jsem s

no já mám bumbleride a jsem s ním naprosto spokojená. Ale potřebuju mít ještě kočárek, ze kterého se dá udělat monokočárek a to se z dvou vedle sebe nedá. Myslím, že to umí jen bugaboo donkey a na ten nemáme. Navíc, u nás v obchodech a v autobusech se s dojčecím můžu zahrabat. Minule jsem jela na rehabilitaci s bumbleridem a musela jsem nechat ujet 3 spoje, přijela jsem o půl hodiny později..:-(
asi to nebudu řešit. zkusíme vydržet s tím co máme. Teď máme stejně zase jiné starosti..jak jinak...:-(

ale kdyby někdo o něčem věděl, tak bych byla nadšená...

Ahoj Jani, taky si říkám proč

Obrázek uživatele RenataM

Ahoj Jani, taky si říkám proč tandem. Přijde mi neohrabaný. Měla jsem TFK a s tím jsem mohla jezdit krasobruslení. Ovladatelný téměř jedním prstem.
Vejde se vůbec tandem např.do nemocničního výtahu? TFKáčko se vešlo všude, protože splňuje rozměr invalidního vozíku. Jak je to s tandemem to nevím. Jenom s dlouhánem najet do ordinace musí být náročné, protože většinou hned musíš točit za roh. Zlatý TFK.
Starší dcerka se vždy držela na boku, konstrukce. Když bylo potřeba, šprtala jsem kočár břichem a malou vedla za ruku. Když jsem nacvakla autosedačky (MaxiCosi), tak starší princezna seděla na stupátku na nohy určenému pro sporťák.
Nakupování bylo horší, pod kočár se toho moc nevešlo, ale zvládla jsem jednou rukou kočár a druhou vozík.
Třeba se někdo ozve a doporučí ovladatelný tandem, ale nevím nevím...třeba nějaká brněnská maminka zapůjčí k vyzkoušení.
Měj se moc hezky, držím pěsti! Renata

Ahoj, žádný tandem nemá

Ahoj,
žádný tandem nemá nafukovací kola, všechny velké má Duette SW nebo Jané Powertwin. Na ani jedno nejdou dát Maxi-Cosi.
Nejlepší tandem je podle mě ZOOM, ovládat jednou rukou jde, ale chce to sílu. Phil - tam nedáš 2 autosedačky, nemáš kde - jednu do sporťáku a druhou nikde.
A proč to musí být tandem ? Myslím, že se ti špatně řídí jednou rukou právě proti, že je to dlouhý tandem, vedle sebe se řídí mnohem lépe (jednou rukou).
Helena