Skip to main content

opět snaha o odplenkování

Tak jsme opět začali s učením na nočník. Dva dy už chodíme přes den doma bez plen, na procházky,spaní plíny dáváme. Chtěla jsem se zeptat, jestli při učení jste rovnou učili i na noční čůrání na nočník-budili jste je a jak často nebo jste s nočním učením začali až když si sami říkali přes den?My začali nejdřív s holčičkou-1.den byly počůrané snad 10 tepláky,dnes pouze jedny,ale teda vysazujeme snad každých 5-10 minut. Dopoledne se nevyčůrá třeba hodinu a odpoledne každých 10 minut.
No-kéž by se to už naučila a byli bychom bez plen!!!

Holky jsou taky hluché :).

Obrázek uživatele LucieR

Holky jsou taky hluché :). Jedna se naučila čůrat venku v roce a půl, bylo léto a tahaly jsme i kočár a druhá při čůrání do něj musela. Ta druhá šla až na zimu, venku jsem jí plíny nechávala, nechtěla jsem to v mrazech řešit a na jaro už byly zase docela rozumné (v tomhle smyslu). Samozřejmě jsem je během čůrání musela okřikovat, aby stály, ale to stačilo. Jestli jsou vaše děti divoši, tak třeba něčím zaujmout, hlídat tašku, ukázat šišku... Holky se nerady zastavují, když potkám někoho známého a chci pokecat. Tak jim řeknu, aby nám ukázaly holubičku a tu jsou schopné předvést třeba 20x :D. Mě by zase zajímalo, kdy už by měly zvládnout čůrání i beze mého držení, jsou jim čtyři a začínají být pěkně těžké:).

Lucie R-pobavilo mě to

Lucie R-pobavilo mě to striktně a ostře-já si taky myslím, že když něco říkám, tak striktně a ostře,ale připadá mi, že máme asi někdy hluché děti,protože to neslyší.

Chrániče na matrace jsou, u

Obrázek uživatele LucieR

Chrániče na matrace jsou, u nás to vždy odnesla i cícha, naštěstí to bylo jen párkrát. Měli jsme takové učicí kalhoty, většinou froté, moc toho nepoberou a holky si myslely, že do toho můžou, takže mě nepomohli.
Venku jsem taky měla strach z utíkání, vyřešila jsem to tím, že jsem striktně a ostře požadovala, aby se ode mně ta druhá nehnula a navíc musela být taky na trávě, aby to při případném nekalém nápadu, měla k silnici co nejdál. Při čůrání sice jednu držím, ale z druhé nespustím oči, nebo teď už jo...

Já se taky bála, že mi kluci

Já se taky bála, že mi kluci zdrhnout, když bude jeden čůrat. Ale ne, vždycky je to hrozně zajímá, co ten druhý vyčůrá :-))
S odstupem jsem mohla začít chodit ven dřív bez plín, ale taky jsem měla obavy o to, jak to budeme dělat. To je fakt, že to chlapi moc neřeší, proto to manželovi přišlo strašně jednoduché chodit ven bez plen.
V postýlce máme podložky z Ikei, ale pak mám od kamarádky takové jakoby jednorázové, ty dávám, když peru ty z té Ikei. Vypadají jako přebalovací podložky z drogerie, ale jsou z lékárny, asi pro inkontinenční pacienty.

Jak jsem psala-holčička si

Jak jsem psala-holčička si chodí na nočník sama-nemusím ani připomínat,prostě jde,stáhne kalhoty,na záchod ne,je vysoko.Ale na ven jí plínu dávám,nějak si neumím představit,když chodím většinou sama,že hollku budu držet na čurání a kluk mi někde uteče...třeba by neutekl,nevím,ale má z toho strach.
Na to odpolední spaní-máte v postýlce nějaký igelit nebo něco...nebo existují nějaké kalhotky,které se dají na ty klasické a neprotečou?Myslím s nějakým igelitem...

Kluk nám stále čůrá každou chviličku,zkusili jsme to jeden den být bez plen a co chvilka,to počůraný kalhoty..tak asi ještě počkáme.

-

Těžko radit, jak naučit v noci bez plen. jak už jsem psala, každé mé dítě to má jinak. Ale když jsme začínali, dala jsem je vyčurat, než jsem si šla lehnout, tj. kolem půlnoci, a pak ještě jednou v průběhu noci. Někdy jsem to neodhadla (zaspala) a nestihla.
Syn se vyčural vždy, dcera skoro nikdy, takže u té jsem to po týdnu až dvou vzdala a nechala to svému osudu. Rychle se naučila vzbudit se a jít na záchod.
Neměli by před spaním pít, což u nás moc nefunguje. Ze začátku učení raději ani polévku k večeři nebo kakao, než si to sedne.

Kluci se učí od října. Začali

Kluci se učí od října. Začali jsme taky tím, že doma byli bez plen, vysazovala jsem je tak každou půlhodinu. Asi 14 dní jsme chodili ven s plínami, ale zjistila jsem, že si prostě neřeknou a automaticky jde všechno do plín. Hlavně byli tak mazaní, že doma se nechtěli ani vyčůrat před odchodem do nočníku, ale jak dostali plínu, tak šup a čůrali :-)
Takže manžel zavelel, že budeme chodit bez plín i ven a v pohodě. Já jsem v tomhle asi byla trochu pohodlnější nebo jak to nazvat, ale měla jsem hrůzu z toho, že se mi celí počůrají v té zimě a budu je na ulici celé převlékat. Ale to se nám stalo jen dvakrát :-)
A zároveň jsme hned přestali dávat na odpolední spaní. Tam máme tak jednou dvakrát do měsíce nehodu, ale jinak v pohodě.
Na noc plíny ještě máme. Ale přes den už pohoda a od nového roku skoro bez nehod.

Tak musím říct, že holčička

Tak musím říct, že holčička už si doma chodí na nočník úplně sama,když se jí chce čůrat. Přemýšlím,zda začít už i s učením na spaní-jakým zpsobem jste to dělali?Mám strach,abych nemusela několikrát za bnoc převlíkat peřiny..

Ven jsem si taky netroufla

Obrázek uživatele Sabina

Ven jsem si taky netroufla bez plen. Pokud si vzpomínám tak ještě min. 1-2 měsíce od domácího naučení byli venku v plínkách. Prostě jak jsem si byla skorojistá, že se nepočůrají, zkusila jsem to - v únoru by venku bylo převlíkání asi nic moc :-)).

Já ji zkouším vysazovat

Já ji zkouším vysazovat postupně cca rok, ale ani jednou se do nočníku nevyčůrala, ať tam seděla, jak dlouho chtěla. Nebo jsem se snažila hned po probuzení. Všechno marné. A přitom bylo vidět, že by moc chtěla napodobit sestřičku. Kdybych to neviděla u toho druhého dítěte, jak to jde samo, připadala bych si jako úplně neschopná matka. Takhle jsem akorát bezradná a čekající, kdy přijde ten pravý okamžik a malé to docvakne. Snad to zvládnem do školky.

u nás si začaly říkat až

Obrázek uživatele Vladkax

u nás si začaly říkat až několik měsíců po odplenkování, zpočátku jsem je vysazovala sama. Když nepočítám první dva dny, tak pak po cca hodině, koncem týdne už to byly cca 2 hodiny. A obě zároveň. Pobíhání s holým zadkem v létě po zahradě u nás nemělo na toto žádný vliv. Docvaklo jim to prostě až v únoru :-)

Jedno z dvojčat je už půl

Jedno z dvojčat je už půl roku bez plen a druhé vůbec netuší, o co běží, když ji posadím na nočník. Nikdy se nevyčůrá, i přestože se snaží napodobit sestru. Tak nevím, jestli v tomto případě jí má smysl sebrat plínu nebo počkat, až k tomu dozraje?

za mě odplenkovat postupně,

za mě odplenkovat postupně, ne naráz, to jsem nezvládala. my museli v zimě, takže jsem prala a vytírala na nočníku sedět nechtěly. nechala jsem je počůrat do oblečení a prala a prala. vedla jsem je k tomu, aby šly sami nebo si řekly. ne abych já musela hlídat, jestli není už čas na čurání. a také jsem je nenechávala běhat nahatý, za prvé oblečení většino zachytilo a neničil se koberec sedačka apod. a taky jsem chtěla aby se učily, že se musí svlíknout,. zpočátku jsem totiž zkoušela nechat je běhat nahaté a když jsem je oblíkla, čůraly na nočníku přes oblečení.když byla jistota doma, sebrala jsem plínky na ven, to bylo když slezl sníh- brzké jaro. to jsem je teda vždy před odchodem donutila jít na záchod, aby venku vydržely bez čůrání. na noc jsem vyčkávala až se budou budit ráno suché. buzení ani vysazování před spaním nemělo efekt. Terce to v noci trvalo dlouho, ale zvládli jsem to před školkou :-) přes den bez plen Elka v 2 letech a 2 měs Terka, 2 roky a 3 měs, na noc Elka 2 a půl a Terka 2 a 3/4 roků. Hlvaně se nenech zdeptat okolím!

Moje dvojčata se odplenkovala

Obrázek uživatele RenataM

Moje dvojčata se odplenkovala sama. Byl jim 1,5roku.
Běhali nahatí po venku. Kluk si všiml toho, co "umí". Byl nadšený, ovládal zase něco navíc, a tak to opakovala holčička. Tři dny jsme byli venku a pořád někde čůrali. Nejdříve oba na stojáka, potom si oba dřepli. Stačil týden na doladění a bylo.
Takže léto a máš to bez zbytečného praní a vytírání.

My právě taky odplenkováváme

My právě taky odplenkováváme postupně. Jít ven bez plínky si zatím netroufám-neumím si to nějak představit-když jdu sama a jednoho bych dávala někde ke keříku čůrat, ten druhý by mi utekl....barák se zahradou nemáme

My jsme odplenkovávali taky v

Obrázek uživatele Sabina

My jsme odplenkovávali taky v únoru a bylo to v pohodě, sušičku jsme tehdy ještě neměli. Ale tak často jsem nevysazovala, možná tak 1x za hodinu a nechala jsem je ať se počůrají do tepláků. Do týdne to oba pochopili, ale odplenkovávala jsem postupně ne najednou, to bych se z toho praní zbláznila :-).

taky jsem tehdy odplenovala v

Obrázek uživatele Vladkax

taky jsem tehdy odplenovala v únoru. bylo to bez problémů.

já si myslím, že v zimě je

já si myslím, že v zimě je odplenkování v pohodě, samozřejmě pokud je kde sušit (v sušičce :)) moje děti 25měs. jsou bez plenek už skoro tři měsíce
u starší dcery jsem ji učila na nočník v zimě a na jaře jsme mohli chodit ven bez plínek (měla rok a půl byla hrozně šikovná)
výhoda odplenkování v zimě je podle mě v tom, že se chodí méně ven, režim je takový stabilnější, jakmile začne teplé počasí chodíme ven na dlouho, kdyby se mi dítě někde venku 3x počůralo to by ten pobyt venku byl o ničem a ono by ani nevědělo co se s ním děje. Takhle doma se to dá vysvětlovat a v klidu učit.
U dvojčat je to učení těžší v tom, že se navzájem rozptylují - nemají čas na nějaké hloupé čůrání - takže jsem si je brala někam bokem, aby se na to soustředili a nedívali se co zajímavého dělají sourozenci.
Jo a na noc plínky dávám, oba spí odkopaní a když jsou trochu prochladlí, mají tendenci se počůrat.

Promin, ale taky me napadla

Promin, ale taky me napadla otazka, proc nechces cekat do leta? :) Musís mít hodne pevne nervy, co zavidím, anebo prave opak, a nekdo v tvem okolí paradne tlací na tebe, ze zkusís neco, na co deticky evidentne zralí nejsou... Curaní kazdych 10min. je signal nezralosti.
Kluci zacali chodit na nocník kolem 2,5 roku, jeden z nich je bez plen na noc od 3 let, rekl o to sam cca. mesíc pred narozkami a druhy ma plenu na noc stale (3r. 3mes.), lebo na to jeste nema, do jara to resit nehodlam. :)
Hodne stestí!

Já se také suché noční plíny

Obrázek uživatele LucieR

Já se také suché noční plíny nedočkala. Až ve třech letech jsem se rozhodla zkusit to i s mokrou plínou, vyšlo to hned. Nehody měla jen jedna (ta co byla přes den bez plíny o půl roku dřív), ale stejně měla dohromady tak tři nehody.

přeji ať se nyní

Obrázek uživatele Vladkax

přeji ať se nyní zadaří!
Noční odplenkování jsem nechala na později, až bývyla plena suchá, bylo to cca půl roku po denním odplenkování. Tedy jedna holka ji měla v noci suchou skoro současně s tím denním odplenkování, nechala jsem jí ji pro jistotu = blbost, po tom půlroce začal být plena zase mokrá, tak jsem ji sebrala oběma :-)

Já jsem dvojky odplenkovávala

Já jsem dvojky odplenkovávala na podzim - začala jsem v září a do týdne jsme byli kompletně bez plenek. V říjnu pak měli 2. Na noc jsem nechala pleny do té doby, než si byly přes den 100% jistí a bez nehod. Holčička byla za 2 noci v pohodě, malý měl týden nehody, ale pak se to stabilizovalo. Souhlasím s holkama - plenky pak na noc nenechávat až budou suché, oni jak věděli, že je mají, tak se do nich počůrali místo aby šli na wc, prostě to bylo pohodlnější...

Nechceš to nechat na léto?

Obrázek uživatele RenataM

Nechceš to nechat na léto? Prádlo líp schne, děti chodí nahatý...
My jsme se to tak naučili. Chodili nahatý a moc se jim líbilo čůrat všude po venku. Takový byly naše začátky.

-

Těžko radit. Dvojky se odplenkovali přes den ve dvou a čtvrt, na noc nosili plínu do 4. Řídila jsem se radama, že se plína na noc má odbourat, až když je dva týdny suchá. To by u nás nebylo nikdy, takže tuhle radu nedoporučuju. Kolem 4 let mi došla trpělivost a plínu jsem jim vzala. Dcera se chytla během týdne, budí se a sama se jde vyčurat. Kluk má občas (2x do měsíce) nehody ještě teď v 5. Jeho to prostě nevzbudí.
Mladší dcera je bez plen od roka a půl. V noci by plínu nepotřebovala tak o dva měsíce dříve. Po zkušenosti s dvojčatama jsem nemohla uvěřit, že v noci nečurá. Plína pořád suchá a mě dlouho trvalo, než jsem to riskla. Je úplně bez nehod.

Ahoj, noční odplenkování jsem

Obrázek uživatele Sabina

Ahoj, noční odplenkování jsem ze začátku vůbec neřešila, začala jsem mnohem dýl, až když byli kluci přes den bez nehod, myslím, že to bylo tak v necelých 3 letech. Jeden chlapeček to zvládl přes noc bez nehod asi ve 3 letech a 4 měsících a druhý až ve 4. Hodně trpělivosti!!
Sabina